Quantcast

Γνώμες

Περί εγκληματικότητας ο λόγος

  • Πικρία για τον κύκλο του αίματος που δεν φαίνεται να κλείνει νοιώθει η κοινή γνώμη του νησιού, που μετά το τελευταίο τραγικό συμβάν βλέπει και κάτι ακόμα που σχετίζεται με την κακή φήμη της ιδιαίτερης πατρίδας μας εκτός των ορίων της.
  • Το πλέον δυσάρεστο όλων είναι οι ανθρώπινες ζωές που χάνονται, σε μια πορεία χρόνων που δεν φαίνεται να απαλύνονται αισθήματα και να σβήνουν οι σφοδρές αντιπαλότητες που έχουν γεννηθεί. Οι παλαιότεροι που γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα στο μικρό μας τόπο, αντιλαμβάνονται ότι το γενικότερο νοσηρό κλίμα δεν θα γιατρευτεί αν δεν αναληφθούν σοβαρές πρωτοβουλίες από σοβαρούς πολιτικούς κι αν δεν συνδράμει, στο μέτρο της ευθύνης του καθενός, σύσσωμη η τοπική μας κοινωνία.

Η εγκληματικότητα έχει ξεπεράσει τα όρια που μπορούν να γίνουν ανεκτά σε ένα τόσο δα νησί και δεν αρκεί ο κατ’ οίκον σχολιασμός ή οι στατιστικές αναλύσεις, διότι μια κοινωνία που αδιαφορεί, θα υποστεί τα αποτελέσματα της στάσης που τηρεί και μάλιστα με σκληρό τρόπο.

Για μας σήμερα δεν είναι ζητούμενο να αναλύσουμε τα αίτια όλων αυτών που συμβαίνουν αλλά να δούμε με ευκρίνεια μπροστά μας πού μας οδηγούν αυτές οι καταστάσεις που μπορεί να συνυφαίνονται με την τουριστική μας ανάπτυξη και να πρέπει να καταπολεμήσουμε γενεσιουργές αιτίες. Θεωρούμε θλιβερό να βλέπουμε παγερή αδιαφορία, όχι μόνο για τις ζωές που χάνονται με τόσο δραματικό τρόπο, αλλά για το κοινωνικό αντίκτυπο που στην ουσία μας αγκαλιάσει όλους σαν δηλητηριώδες δίχτυ…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *