Ζάκυνθος

Πάτρα: ΕΔΕ για το θάνατο του 49χρονου έξω από το Νοσοκομείο διέταξε ο Υπουργός Υγείας θ. Πλεύρης

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις όσον αφορά στη σοκαριστική υπόθεση του θανάτου 49χρονου ο οποίος δεν έγινε δεκτός στο νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας» στην Πάτρα και λίγη ώρα αργότερα κατέρρευσε μέσα στο αυτοκίνητο καθ’οδόν για το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου.

Για το εξοργιστικό συμβάν ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης διέταξε Ένορκη Διοικητική Εξέταση αφού έλαβε από το νοσοκομείο της Πάτρας «Άγιος Ανδρέας» το αποτέλεσμα της πρώτης έρευνας για τον θάνατο του 49χρονου όπως αναφέρει και η ιστοσελίδα Pelop.gr.

Επιπλέον, σύμφωνα και με νεότερη ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας, ο κ. Πλεύρης ζήτησε την παραίτηση του διοικητή του νοσοκομείου Πάτρας «Άγιος Ανδρέας»  και την ενεργοποίηση των διατάξεων της θέσης σε αργία για όσους ευθύνονται για τη λανθασμένη αξιολόγηση του περιστατικού.

Σύμφωνα με ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας στο νοσοκομείο εφημέρευαν πάνω από 70 γιατροί όλων των ειδικοτήτων –στο εσωτερικό του νοσοκομείου, εντός των κλινικών– που θα μπορούσαν να ελέγξουν το περιστατικό.

Πέρα από τις ευθύνες του νοσηλευτικού προσωπικού που επιμελήθηκε του συμβάντος θα αναζητηθούν και τυχόν ευθύνες των διοικητικών οργάνων αναφορικώς με πλημμελή εφαρμογή του πρωτοκόλλου που ισχύει σε τέτοια περιστατικά.

H αδελφή του 49χρονου ξεσπά:

Η αδελφή του άνδρα που έχασε την ζωή του – στον δρόμο από τον «Άγιο Ανδρέα» για το Νοσοκομείο του Ρίο – ξεσπά. «Εκτέλεσαν τον αδερφό μου», έκαναν διάγνωση χωρίς να τον εξετάσουν, τον κοίταξαν, τον άκουσαν και τον έδιωξαν, ανέφερε η γυναίκα που έχασε αιφνιδίως τον αδερφό της από καρδιακή ανακοπή, παρότι ο άνδρας έσπευσε στο νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας» της Πάτρας μόλις ένιωσε αδιαθεσία.

Ο 49χρονος είχε δυνατούς πόνους στο στήθος και δύσπνοια, ωστόσο πήρε την απάντηση πως δεν εφημερεύει το νοσοκομείο και πως πρέπει να απευθυνθεί στο νοσοκομείο του Ρίου.

Περιέγραψε, μάλιστα, από την πρώτη στιγμή τον ισχυρό πόνο που ένιωθε στην πλάτη, για ν’ ακούσει την φράση: «Ψύξη θα ‘ναι, εμείς δεν εφημερεύουμε, πηγαίνετε στο Ρίο».

Η γυναίκα, που μίλησε στον Alpha φανερά εξοργισμένη, υπογράμμισε πως η νοσηλεύτρια που έδιωξε τον αδερφό της «τον εκτέλεσε».

Σε ό,τι αφορά το νοσοκομείο, έκανε λόγο για «παγκόσμια πρωτοτυπία», καθώς κάνουν «εικονικές» διαγνώσεις – ακούνε, κοιτάζουν και κρίνουν χωρίς να εξετάσουν.

«Να βγούμε στα μπαλκόνια να τους χειροκροτήσουμε», είπε. 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *