Κοινωνία

Παρέμβαση του Σωματείου ΑμεΑ στην Τροχαία – Να διασφαλιστούν οι θέσεις στάθμευσης και να ενταθούν οι έλεγχοι

Το Σωματείο Ατόμων με Αναπηρίες Ζακύνθου έστειλε έγγραφο προς τον Διοικητή της Τροχαίας Ζακύνθου κο. Καλοκαίρη Δημήτρη, με θέμα τη διασφάλιση της  Προσβασιμότητας των θέσεων στάθμευσης των αναπηρικών οχημάτων και την ανεμπόδιστη κινητικότητα όλων των πολιτών με  ή χωρίς αναπηρία στην πόλη της Ζακύνθου.

Επίσης, το Σωματείο ανέφερε στο έγγραφο του την ασυνειδησία των οδηγών οχημάτων που σε μόνιμη βάση παρκάρουν στις θέσεις στάθμευσης αναπηρικών οχημάτων, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην παρακώλυση της ελεύθερης χρήσης και προσπέλασης των πεζοδρομίων ως ένα σύνηθες φαινόμενο λόγω των υφιστάμενων κακοτεχνιών, της αυθαίρετης κατάληψής τους από μόνιμα εμπόδια ή εγκαταστάσεις ή παράνομα σταθμευμένα οχήματα. Όλα αυτά τα εμπόδια καθιστούν τα πεζοδρόμια αδιάβατα και επικίνδυνα αφού αναγκάζουν τους πεζούς να κυκλοφορούν στο οδόστρωμα ανάμεσα στ’ αυτοκίνητα.

Τέλος, το Σωματείο ζήτησε την εντατικοποίηση των ελέγχων της Τροχαίας στην πόλη της Ζακύνθου ώστε να μένουν «ελεύθερες» οι θέσεις σταθμεύσεις και οι ράμπες για τα Άτομα με Αναπηρία.  

Ακολουθήστε το Ermisnews.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από τη Ζάκυνθο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *