Ζάκυνθος Πολιτισμός

Παραμένουν κλειστά για το κοινό το Μουσείο και το Κάστρο!

ΣΕ ΑΝΑΜΟΝΗ ΤΗΣ ΠΡΟΣΛΗΨΗΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ

Ο χρόνος μετρά αντίστροφα και για την επαναλειτουργία των Μουσείων της Ζακύνθου που σύμφωνα με τις εξαγγελίες του Υπουργείου Πολιτισμού, πρόκειται να ανοίξουν στις 15 Ιουνίου.

Θυμίζουμε πως σύμφωνα με τις οδηγίες που έχουν ήδη δοθεί, θα πρέπει να τηρούνται αυστηρά αποστάσεις 2 μέτρων μεταξύ των επισκεπτών. Στο εσωτερικό θα επιτρέπονται κλιματιστικά μόνο ανοικτού κυκλώματος και θα εισέρχεται συγκεκριμένος αριθμός ατόμων ανά ώρα.

Σε ότι αφορά και το Μουσείο Αρχαιοτήτων Ζακύνθου, καθοριστικής σημασίας για την επαναλειτουργία του είναι η πρόσληψη προσωπικού, καθώς θυμίζουμε πως το Μουσείο υπολειτουργούσε για το Κοινό, με κλειστό όλο τον όροφο και πριν την περίοδο της πανδημίας, λόγω της έλλειψης φυλάκων. Πριν από λίγες ημέρες ωστόσο, δημοσιεύτηκε η προκήρυξη για την πρόσληψη προσωπικού ορισμένου χρόνου, η οποία προβλέπει και την πρόσληψη 4 φυλάκων, δύο από τους οποίους θα απασχοληθούν στο Μουσείου και οι άλλοι δύο στο Κάστρο της Μπόχαλης.

Εν τω μεταξύ, παρά το γεγονός ότι από τις 18 Μαΐου, άνοιξαν και πάλι οι Αρχαιολογικοί Χώροι σε όλη την Ελλάδα, το Κάστρο της Ζακύνθου δεν άνοιξε για το κοινό, καθώς η έλλειψη φυλακτικού προσωπικού δεν επιτρέπει την τήρηση των προβλεπόμενων μέτρων.

Οι αρχαιολογικοί χώροι άνοιξαν στις 18 Μαΐου με την προϋπόθεση να τηρούνται αποστάσεις 1,5 μέτρου.

Ανά ώρα πρέπει να εισέρχεται συγκεκριμένος αριθμός ατόμων ενώ γίνεται σύσταση χρήσης προστατευτικής μάσκας και αλκοολούχου αντισηπτικού διαλύματος.

Παράλληλα ισχύουν ειδικοί κανόνες για τους χώρους και ρύθμιση της ροής εισόδου – εξόδου για το κοινό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *