Ζάκυνθος

Πάνω από 8.000 επισκέπτες ταξίδεψαν για το νησί μας το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος

Χαμόγελα αισιοδοξίας σε μια ομολογουμένως εξαιρετικά δύσκολη περίοδο για τον  τουρισμό έφερε το Τριήμερο του Αγίου Πνεύματος, καθώς αρκετοί ήταν αυτοί που επέλεξαν το νησί μας για μια σύντομη εξόρμηση! Σύμφωνα με τα στοιχεία του Λιμεναρχείου από την Παρασκευή μέχρι και τη Δευτέρα, στο λιμάνι της Ζακύνθου αποβιβάστηκαν πάνω από 8.000 επιβάτες, αριθμός πολλαπλάσιος του 2020, οπότε και ίσχυαν περιορισμοί στις μετακινήσεις.

Από την ακτοπλοϊκή εταιρεία Levante προγραμματίστηκαν έκτακτα δρομολόγια από και προς τη Ζάκυνθο για την εξυπηρέτηση του κοινού, ενώ μιλώντας στο ραδιόφωνο του Ερμή ο εκπρόσωπος της εταιρείας Ι. Πυλαρινός σημείωσε πως στη Ζάκυνθο ταξίδεψαν 14 τουριστικά λεωφορεία από διάφορες περιοχές της Ελλάδας. Ο ίδιος φάνηκε ιδιαίτερα αισιόδοξος και για τις επόμενες εβδομάδες σημειώνοντας ότι αναμένεται αύξηση της κίνησης από γραφεία του Εξωτερικού και ειδικότερα των βαλκανικών χωρών. 

« Η κίνηση ήταν πολύ καλή το Τριήμερο, ενώ οι επιβάτες  ήταν συνειδητοποιημένοι και είχαν μαζί τους όλα τα αναγκαία έγγραφα για το ταξίδι τους» τόνισε ο κ. Πυλαρινός σημειώνοντας πως δεν υπήρξε κανένα παράπονο και όλα κύλησαν ομαλά. Μοναδική εξαίρεση για ακόμη μια φορά, το γνωστό πρόβλημα που αφορούσε την έξοδο των λεωφορείων και των Ι.Χ από το χώρο του λιμανιού προς την παραλιακή.

«Το πρόβλημα είναι διαχρονικό και όσο υπάρχει δεν μπορεί παρά να έχουμε καθυστερήσεις για τις οποίες δεν ευθύνεται η εταιρεία» ανέφερε ο κ. Πυλαρινός, σημειώνοντας πως το κυκλοφοριακό πρόβλημα υπάρχει μέχρι και την οδό Νερούλη. 

«Έχουμε θετικά μηνύματα για την επόμενη περίοδο και το γεγονός ότι μετά από 1,5 χρόνο είχαμε εκδρομικά λεωφορεία στο δρομολόγιο προκαλεί αισιοδοξία. Από τις 8 με 9 Ιουλίου αναμένουμε και λεωφορεία από το Εξωτερικό» σημείωσε μεταξύ άλλων ο εκπρόσωπος της εταιρείας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *