Ζάκυνθος

Π. Γιαννούλης: Το 2021 θα είναι ανάλογο του 2020 για τον τουρισμό

Με μεγάλη επιφυλακτικότητα και αγωνία οι επιχειρηματίες του Βασιλικού αναμένουν τις εξελίξεις στο πεδίο του τουρισμού και ο Πρόεδρος της κοινότητας αλλά και τουριστικός επιχειρηματίας ο ίδιος, Πέτρος Γιαννούλης μετέφερε το κλίμα που επικρατεί: Οι επιχειρήσεις έχουν ανοίξει και οι παραλίες είναι έτοιμες να υποδεχτούν τους επισκέπτες, ωστόσο όσο οι αφίξεις από τη Μεγάλη Βρετανία βρίσκονται στον  «πάγο» πολύ δύσκολα θα υπάρξει αξιόλογη κίνηση.

Ο κ. Γιαννούλης εκτίμησε πως η φετινή σεζόν θα είναι ανάλογη με την περσινή με αύξηση της κίνησης στον τουρισμό από τα μέσα Ιουλίου μέχρι και τα μέσα Σεπτεμβρίου, ενώ ειδική αναφορά έκανε και στην ολλανδική τουριστική αγορά που όπως ανέφερε δε θα πρέπει να διακοπεί λόγω μιας κακής επιδημιολογικής εικόνας που μπορεί να υπάρχει για το σύνολο των νησιών της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων., αλλά αντίθετα να λαμβάνονται μέτρα για κάθε προορισμό ξεχωριστά.

Απογοήτευση για την μη ένταξη των παραλιών του Βασιλικού στο πρόγραμμα Γαλάζιες Σημαίες

«Δε φαίνεται κάτι καλύτερο φέτος από πέρυσι, πέρα από το γεγονός ότι η σεζόν ξεκίνησε νωρίτερα. Χρειάζεται σε κάθε περίπτωση υπομονή και αισιοδοξία. Πιστεύω πως θα περιοριστούμε στους μήνες Αύγουστο και Σεπτέμβριο, ενώ και τον Ιούλιο τα πράγματα είναι αρκετά στριμωγμένα» δήλωσε ο κ. Γιαννούλης τονίζοντας πως καταβάλλεται μια προσπάθεια από τους επιχειρηματίες ώστε να υπάρχει μια καλή εικόνα στο Βασιλικό με ευπρέπεια και καθαριότητα.

Ο κ. Γιαννούλης σημείωσε πως θα μπορούσε να υπάρχει μια διαφορετική διαχείριση ανά νησί ή προορισμό, ανάλογα με τα επιδημιολογικά δεδομένα, ενώ στο Βασιλικό σημείωσε πως υπάρχει κόσμος από την Ρουμανία, τη Γερμανία και την Ολλανδία

Τέλος ο Πρόεδρος της κοινότητας Βασιλικού έκανε αναφορά και στο θέμα που αφορά την βράβευση των παραλιών του νησιού με Γαλάζιες Σημαίες σημειώνοντας πως παραλίες του Βασιλικού που κατά το παρελθόν εξασφάλιζαν την πολυπόθητη βράβευση, φέτος δεν συμπεριελήφθησαν στο πρόγραμμα : Άγιος Νικόλας, Γέρακας, και Μπανάνα είναι οι τρεις παραλίες που βραβεύονταν κάθε χρόνο μέχρι το 2018 οπότε και θυμίζουμε πως η Ζάκυνθος έχασε όλες τις σημαίες.

«Ολόκληρος ο Βασιλικός είναι μια …Γαλάζια Σημαία αλλά και αυτή η αξιολόγηση έχει την σημασία της» ανέφερε με την ευχή την επόμενη χρονιά να βραβευτούν και οι παραλίες της περιοχής.

Ακολουθήστε το Ermisnews.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από τη Ζάκυνθο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *