Ζάκυνθος

Π. Γιακουμέλος: “Νιώθω χαρά και αισιοδοξία για τον εμβολιασμό που θα φέρει το τέλος του covid”

Ο Πρόεδρος του Συλλόγου των Εργαζομένων στο Νοσοκομείο Ζακύνθου Πέτρος Γιακουμέλος ήταν ένας εξ αυτών που εμβολιάστηκαν χθες και μιλώντας στο ραδιόφωνο του Ερμή, εξέφρασε την χαρά και την αισιοδοξία του για όσα σηματοδοτεί η χθεσινή διαδικασία για το νησί μας.

“Νιώθω πολύ καλά και είμαι χαρούμενος γιατί νιώθω πως βρισκόμαστε στην αρχή του τέλους. Το βράδυ της Δευτέρας παραλάβαμε μαζί με το Διοικητή τις 142 δόσεις και σήμερα ( δηλ χθες) ξεκίνησε ο εμβολιασμός” ανέφερε ο κ. Γιακουμέλος, κάνοντας γνωστό πως μετά τον εμβολιασμό του έλαβε ένα ενημερωτικό sms για την χορήγηση της επόμενης δόσης.

Ο Πρόεδρος του Συλλόγου των Εργαζομένων προέτρεψε τους συμπολίτες μας να εμβολιαστούν χωρίς φόβο, σημειώνοντας πως μόνο έτσι θα υψωθεί ένα τοίχος στην πανδημία.

“Αυτό δε σημαίνει πως δε θα τηρούμε τα μέτρα. Αντίθετα πρέπει να είμαστε όλοι προσεκτικοί, να τηρούμε τα μέτρα και να αποφεύγουμε τον συνωστισμό” ανέφερε ο Πρόεδρος του Σωματείου.

Αναφορά από τον ίδιο έγινε και για το ζήτημα της πληρωμής του επικουρικού προσωπικού, που έχει καθυστερήσει αρκετές ημέρες και σύμφωνα με όσα ανέφερε θα πληρωθούν στις 13 και 27 Ιανουαρίου.

“Το επικουρικό προσωπικό που έχει προσληφθεί είναι περίπου 90 άτομα. Ένα μεγάλο μέρος των εργαζομένων, δηλαδή 47 άτομα, έχουν χρηματοδοτηθεί από το ΕΣΠΑ ενώ οι υπόλοιποι καλύπτονται από την επιχορήγηση της 6ης ΥΠΕ. Οι τελευταίοι θα πληρωθούν κανονικά. Σε ότι αφορά το προσωπικό που πληρώνεται μέσω ΕΣΠΑ, αφενός λόγω της αλλαγής του οικονομικού έτους, αφετέρου λόγω αλλαγών στην πλατφόρμα, υπάρχει μια μικρή καθυστέρηση και η πληρωμή θα γίνει στις 26 ή 27 Ιανουαρίου”

Αναφορά από τον Πρόεδρο τέλος, έγινε και στον νέο εξοπλισμό που παρέλαβε το Νοσοκομείο και αφορά , μεταξύ άλλων, αναπηρικά αμαξίδια, αλλά και ειδικά καθίσματα για τους συνοδούς των ασθενών. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά υπήρχαν πολλά παράπονα από τους συνοδούς για την απουσία του κατάλληλου εξοπλισμού για τους συνοδούς που παρέμεναν μαζί με τους νοσηλευόμενους για πολλές ώρες στους θαλάμους.

Σε δημόσια ανάρτησή του, αναφορά στο θέμα έκανε και ο Βουλευτής, σημειώνοντας πως τις ημέρες αυτές παραδόθηκαν και τοποθετήθηκαν στο Νοσοκομείο μας, μεταξύ άλλων, νέα αναπηρικά αμαξίδια, ειδικές καρέκλες θαλάμου σε αντικατάσταση των παλιών και φθαρμένων, καρέκλες γραφείου και σκαλοπάτια, ενώ στο επόμενο διάστημα αναμένεται να παραδοθούν και τα νέα φορεία ασθενών.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *