Κοινωνία

Π. Αβράμης: ”Σημαντική για την ανάπτυξη του νησιού η πρόσκληση του Υπουργείου Περιβάλλοντος”

Στο ραδιόφωνο  του –Ε- φιλοξενήθηκε ο Π. Αβράμης, Δημοτικός Σύμβουλος της παράταξης «ΑΝΑΔΡΑΣΗ», και μίλησε για όλα όσα διαδραματίστηκαν στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο αλλά και την πρόταση που κατέθεσε η παράταξη του.

Στους δύσκολους καιρούς που βιώνουμε εξαιτίας της πανδημίας και τις αλλαγές που έχει φέρει στις ζωές μας αναφέρθηκε αρχικά ο κ. Αβράμης. Όπως είπε «Ίσως είναι δυσκολότερη η προσαρμογή εμάς των μεγαλύτερων σε αυτές τις νέες συνθήκες. Είχαμε ζήσει διαφορετικές καταστάσεις και τώρα καλούμαστε να βιώσουμε νέες καταστάσεις». Ο ίδιος εξέφρασε και τον προβληματισμό σχετικά με το ενδεχόμενο να ξανασυμβεί μια οικονομική κρίση παρόμοια με αυτή του 2010.  «Αυτό που μας προβληματίζει είναι ότι επειδή ζήσαμε τις καταστάσεις τα οικονομικής κρίσης από το ’10 μέχρι και το ’15, αυτά τα χρόνια που ήταν πολύ δύσκολα οικονομικά για όλους τους Έλληνες, αυτή η οικονομική κρίση που βιώσαμε, βλέπουμε να αναβιώνει».  Σε αυτές τις δυσμενείς συνθήκες, ο Δήμος πρέπει να σταθεί αρωγός στον Έλληνα πολίτη.

Σχετικά με την πρόταση που υπέβαλαν στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο και αφορούσε την πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την υποβολή αιτήσεων συμμετοχής στο Πρόγραμμα «Εκπόνηση Τοπικών Πολεοδομικών Σχεδίων (ΤΠΣ)» που είχε αποδέκτες όλους τους Δήμους της Χώρας από το Υπουργείο Περιβάλλοντος με καταληκτική ημερομηνία τη 10η Ιουλίου, ο Δημοτικός Σύμβουλος δήλωσε: «Τα στελέχη της παράταξης μας αξιολογώντας και λαμβάνοντας ως γνώση τη συγκεκριμένη πρόταση, που είναι πρόσκληση προς όλους τους Δήμους, κρίναμε σωστό και πραγματικά ήταν ικανοποιητικό το γεγονός ότι αγκαλιάστηκε αυτή η πρόταση. Θεωρώ ότι είναι μια πρόταση που ωφελεί το Δήμο μας, το νησί μας και την Πατρίδα μας αυτή η πρωτοβουλία του Υπουργείου Περιβάλλοντος να προχωρήσει στη σύνταξη πολεοδομικών σχεδίων για όλες τις δημοτικές ενότητες, για όλους τους Δήμους της χώρας». Γενικότερα, αφορά και τα σχέδια που έχουν οδηγηθεί σε αδιέξοδο ως προς την υλοποίηση τους, όπως το σχέδιο του Λαγανά, των Ντουρέϊκων, του Πλάνου, των Κήπων.

Ωστόσο, ο κ. Αβράμης σχολίασε την αντίδραση του Δημάρχου ως προς την πρόταση που υπέβαλε η παράταξή του. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε «Ενώ όλες οι παρατάξεις του Δημοτικού Συμβουλίου έκριναν και είδαν ότι αυτή η πρόσκληση είναι προς το συμφέρον του Δήμου μας και πρέπει ο Δήμος να πάει προς αυτή τη κατεύθυνση, δεν κατανόησα την αντίδραση του Δημάρχου. Ο Δήμαρχος είπε ότι το είχαμε υπόψη μας, αλλά δεν το φέραμε και ότι δεν περίμενε την παράταξή μας να κάνει αυτή τη πρόταση. Δεν κάναμε την πρόταση αυτή για να υποτιμήσουμε, ή για να υποβαθμίσουμε τη δουλειά που κάνει η Δημοτική Αρχή. Την κάναμε λαμβάνοντας υπόψη το χρονικό περιθώριο που υπάρχει».

Η πρόταση αυτή χρηματοδοτείται εξ ολοκλήρου από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων. Ο Δήμος δεν θα χρειαστεί να ξοδέψει χρήματα από τα ταμεία του, αλλά αντιθέτως θα επωφεληθεί, καθώς θα τρέξουν τα πολεοδομικά έργα που έχουν τελματώσει.

Για τα προβλήματα που δημιουργεί η γραφειοκρατία στην υλοποίηση των έργων, ο Δημοτικός Σύμβουλος τόνισε ότι «Το μεγαλύτερο πρόβλημα, το καρκίνωμα του ελληνικού κράτους είναι η γραφειοκρατία. Η γραφειοκρατία μπαίνει ως εμπόδιο στην οποιαδήποτε περαιτέρω ανάπτυξη. Είναι τόσες πολλές οι γραφειοκρατικές διαδικασίες, οι οποίες απαιτούνται να ξεπεραστούν, για να προχωρήσουμε στην εφαρμογή μιας σειράς ζητημάτων».

Ολοκληρώνοντας, ο κ. Αβράμης υπογράμμισε την ανάγκη ο Δήμος, η Πολιτεία αλλά και όλοι οι εκλεγμένοι να καθίσουν και να δουν τις πρωτοβουλίες και όλα τα μέτρα που πρέπει να πάρουν, για να αντιμετωπίσουν αυτή τη κρίση.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *