Κοινωνία

Π. Αβράμης: “Εδώ και μήνες δε γίνονται τιμολογήσεις στην ΔΕΥΑΖ”

Στον απόηχο της τελευταίας συνεδρίασης του διοικητικού συμβουλίου της ΔΕΥΑΖ όπου ανακοινώθηκε η πρόθεση της Voltaira να διακόψει το ρεύμα στα αντλιοστάσια των γεωτρήσεων της ΔΕΥΑΖ, ο δημοτικός σύμβουλος και μέλος του Δ.Σ Παναγιώτης Αβράμης, μίλησε στο ραδιόφωνο του -Ε- για τα οικονομικά προβλήματα της Επιχείρησης που κινδυνεύουν να την οδηγήσουν σε λουκέτο.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, πέρα από τα σοβαρά και προϋπάρχοντα προβλήματα του παρελθόντος, η σημερινή διοίκηση που ασκείται από τον Πρόεδρο και Δήμαρχο Νικήτα Αρετάκη δείχνει μια πολύ σοβαρή ανικανότητα διαχείρισης: Ο κ. Αβράμης ανέφερε πως μέχρι σήμερα δεν έχει υλοποιηθεί η απόφαση για την καταβολή των 700.000 ευρώ από το Δήμο στην Επιχείρηση ως εσωτερικό δάνειο, ενώ αναρωτήθηκε σε ποια  βάση θα μπορέσει η ΔΕΥΑΖ να προχωρήσει σε διακοπές υδροδότησης λόγω οφειλών, τη στιγμή που δεν έχουν εκδοθεί καν λογαριασμοί τα δύο τελευταία δίμηνα.

«Πέρα από τις οφειλές που υπάρχουν προς τη ΔΕΗ από το παρελθόν υπάρχουν οφειλές που έχουν δημιουργηθεί και την τρέχουσα περίοδο» σημείωσε, ενώ στηλίτευσε το γεγονός ότι δεν ελήφθησαν τα μέτρα για την στήριξη της Επιχείρησης, τα οποία μάλιστα προβλέφθηκαν από την Πολιτεία την περίοδο της πανδημίας.

«Η οικονομική Υπηρεσία της ΔΕΥΑΖ είχε εκτιμήσει πως απαιτούνταν ένα ποσό της τάξης του 1,8 εκατομμυρίων ευρώ για να καλυφθούν οι υποχρεώσεις αλλά το Δημοτικό Συμβούλιο, μετά από εισήγηση του Δημάρχου είχε περιορίσει αυτό το ποσό στις 700.000 ευρώ. Όμως πληροφορούμαι πως  δυστυχώς ούτε και αυτό προχώρησε. Τα απαιτούμενα δικαιολογητικά και έγγραφα δεν εστάλησαν στο Υπουργείο Εσωτερικών για να γίνει αυτή η χρηματοδότηση και φαίνεται πως αποτελεί τακτική του Δημάρχου να υλοποιεί τις αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου κατά το δοκούν!» ανέφερε χαρακτηριστικά, υπογραμμίζοντας πως επρόκειτο για ένα εσωτερικό δάνειο, που θα επιστρεφόταν στο Δήμο

Σχετικά δε με το θέμα των διακοπών υδροδότησης σε οφειλέτες που αν και μπορούν δεν πληρώνουν, ο κ. Αβράμης αναρωτήθηκε με ποια κριτήρια θα γίνει ο διαχωρισμός των οφειλετών, στην στιγμή που εκκρεμούν οι τιμολογήσεις των τελευταίων μηνών.

«Το ερώτημα που τίθεται είναι αν εκδίδονται λογαριασμοί της ΔΕΥΑΖ ή υπάρχουν προβλήματα εσωτερικής λειτουργίας που δεν το επιτρέπουν. Ως παράταξη είχαμε τονίσει ότι έρχεται κατάρρευση με ευθύνη του Δημάρχου και αυτό που μαθαίνουμε είναι πως δεν έχουν προχωρήσει οι διαδικασίες για την αγορά χαρτιού και φακέλων αλλά και η διαδικασία καταμέτρησης λογαριασμών, με αποτέλεσμα σε πολλές περιοχές να μην υπάρχει καμία τιμολόγηση. Τώρα μάλιστα μάθαμε και την αδυναμία έκδοσης λογαριασμών για τα τέλη αποχέτευσης. Δυστυχώς πληροφορούμαστε πως όλο το σύστημα της διαχείρισης βρίσκεται υπό κατάρρευση και ο Δήμαρχος πρέπει να δει τη διοίκηση της επιχείρησης με σοβαρότητα. Ωραία, φταίει το παρελθόν και η κατάσταση που υπάρχει, αλλά τι γίνεται τώρα;» 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *