Κόσμος

Ουκρανία: Η Μαριούπολη έπεσε στα χέρια των Ρώσων, λέει ο δήμαρχος

Ο δήμαρχος της Μαριούπολης δήλωσε ότι η πόλη του βρίσκεται «στα χέρια των κατακτητών», έπειτα από μια πολιορκία από τις ρωσικές δυνάμεις που ισοπέδωσε την πόλη, άφησε άγνωστο αριθμό αμάχων νεκρούς και ανάγκασε εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους να φύγουν από τα σπίτια τους, σύμφωνα με το CNN.

«Δεν είναι όλα στη δύναμή μας», είπε ο Βαντίμ Μποϊτσένκο, ο δήμαρχος της Μαριούπολης, σε τηλεοπτική συνέντευξη. «Δυστυχώς σήμερα είμαστε στα χέρια των κατακτητών» πρόσθεσε.

Ο Μποϊτσένκο ζήτησε την πλήρη εκκένωση της Μαριούπολης, απ’ όσους έχουν απομείνει στην πολιορκημένη πόλη, η οποία είχε πληθυσμό περισσότερους από 400.000 ανθρώπους προτού η Ρωσία ξεκινήσει την εισβολή της στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου.

«Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις μας, περίπου 160.000 άνθρωποι βρίσκονται σήμερα στην πολιορκημένη πόλη της Μαριούπολης, όπου είναι αδύνατο να ζήσουν επειδή δεν υπάρχει νερό, ηλεκτρισμός, θέρμανση», είπε. «Και είναι πραγματικά τρομακτικό».

«Χρειάζεται να γίνει πλήρης εκκένωση της Μαριούπολης. Η πιο σημαντική αποστολή μας σήμερα είναι να σώσουμε κάθε ζωή… Και υπάρχουν ελπίδες ότι θα τα καταφέρουμε» επεσήμανε ο Μποϊτσένκο και πρόσθεσε: «Για παράδειγμα, υπάρχουν 26 λεωφορεία που πρέπει να πάνε στη Μαριούπολη για να παραλάβουν ανθρώπους αλλά δυστυχώς δεν έλαβαν άδεια να μετακινηθούν. Και αυτό το παιχνίδι το παίζουν καθημερινά».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *