Ζάκυνθος

Ομάδες εργασίας στο Δήμο με γνωστά ονόματα σε Τουρισμό, Πολιτισμό και Ναυαγοσωστών

Ένα άνοιγμα σε φορείς και επαγγελματίες του νησιού πραγματοποιεί ο Δήμος Ζακύνθου με σκοπό το διάστημα που απομένει μέχρι την λήξη της θητείας της παρούσας δημοτικής αρχής να προχωρήσουν ζητήματα που παραμένουν σε εκκρεμότητα. Έτσι, με απόφαση του Δημάρχου Νικήτα Αρετάκη συστήθηκαν τρεις διαφορετικές ομάδες εργασίας με αντικείμενο τον τουρισμό, τον πολιτισμό, τις παραλίες και τους ναυαγοσώστες. Οι ομάδες εργασίας θα στοχεύσουν σε συγκεκριμένο αντικείμενο με σκοπό να υπάρξουν απτά αποτελέσματα σε νευραλγικούς τομείς, όπου για αρκετό διάστημα είναι γεγονός ότι υπήρχε αδράνεια. Οι συνεδριάσεις θα γίνονται ανά τακτά χρονικά διαστήματα και τουλάχιστον δύο φορές το μήνα. 

Αξίζει να σημειωθεί πως στην κάθε ομάδα συμμετέχουν εκτός από τους  Αντιδημάρχους και τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου,  πρόσωπα με γνώσεις και εμπειρία πάνω στον τομέα που αναλαμβάνουν: Στην ομάδα τουρισμού συμμετέχουν εκτός τους Αντιδημάρχους και τον Πρόεδρο του Δ.Σ, η Προϊστάμενη του Τμήματος Τουρισμού, ο τουριστικός πράκτορας Γιάννης Φιλιπποπολίτης και ο τέως Πρόεδρος του Συλλόγου Ξενοδόχων Αρκαδίων ξενοδόχος Χρ. Ξένος. 

Στην ομάδα Πολιτισμού εκτός από τους Αντιδημάρχους και τον Πρόεδρο του Δ.Σ, συμμετέχει ο Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Πρόνοιας και Κοινωνικής Πολιτικής, ο συνθέτης και επικεφαλής του Ιονίου Κύματος Τιμόθεος Αρβανιτάκης και ο Πρόεδρος της Θεατρικής Σκηνής Ζακύνθου Τιμόθεος Ζώντος.

Τέλος, στην ομάδα που έχει αναλάβει τον τομέα των παραλιών και των ναυαγοσωστών, συμμετέχουν εκτός από τους Αντιδημάρχους και τον Πρόεδρο του Δ.Σ, ο Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας, ο καθηγητής Φυσικής αγωγής και Διευθυντής του Μουσικού Σχολείου Σπ. Φιορεντίνος και ο δημοτικός υπάλληλος που για πολλά χρόνια ήταν αρμόδιος για τις Γαλάζιες Σημαίες Ι. Βούτος.

Προς το παρόν δεν έχει ανακοινωθεί πότε θα γίνει η πρώτη συνάντηση εργασίας για τις παραπάνω ομάδες, ωστόσο αυτό που αναμένουν οι δημότες είναι μια καλή συνεργασία και φυσικά θετικό αποτέλεσμα. Θυμίζουμε πως στον τομέα του Πολιτισμού, ο Δήμος θα πρέπει  πολύ σύντομα να χαράξει μια ολοκληρωμένη και σαφή πολιτική, λαμβάνοντας υπόψη και την ανάγκη αξιοποίησης του νέου Δημοτικού Θεάτρου, ενώ στο κομμάτι του τουρισμού υπάρχει άμεση ανάγκη συντονισμού μετά την επί της ουσίας κατάργηση της Επιτροπής Τουρισμού. 

Τέλος, σε ότι αφορά τις παραλίες είναι γνωστές οι εκκρεμότητες που υπάρχουν με τους ναυαγοσώστες και σκοπός είναι το επόμενο καλοκαίρι να μην επαναληφθούν τα ίδια προβλήματα. 

ermisnewsroom

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *