Κοινωνία

Ολοκληρώθηκε η τρίτη φάση της απογραφής του πληθυσμού

Τις προηγούμενες ημέρες ολοκληρώθηκε και στη Ζάκυνθο η τρίτη φάση της απογραφής του πληθυσμού που περιελάμβανε την επίσκεψη των ίδιων των κατοίκων του νησιού στα γραφεία της Στατιστικής Υπηρεσίας Ζακύνθου προκειμένου να δηλώσουν τα στοιχεία τους. Η απογραφή σε αυτή τη φάση θα μπορούσε να γίνει και τηλεφωνικά. Είχαν προηγηθεί οι δύο προηγούμενες φάσεις  με την αυτό-απογραφή των πολιτών και ακολούθως την συμπλήρωση των δελτίων από εκπρόσωπο της ΕΛΣΤΑΤ.

Μιλώντας πρόσφατα στο ραδιόφωνο του Ερμή, ο Προϊστάμενος της Υπηρεσίας στη Ζάκυνθο κ. Θαλασσινός ανέφερε πως το μεγαλύτερο μέρος των πολιτών είχε ήδη απογραφεί στις δύο προηγούμενες φάσεις.

«Οι συμπολίτες μας σε μεγάλο βαθμό  συμμετείχαν στην αυτό – απογραφή και περίπου οι μισοί κάτοικοι του νησιού έκαναν ηλεκτρονικά την απογραφή τους. Αυτό σημαίνει πως μελλοντικά θα έχουμε όλο και μικρότερη κατανάλωση χαρτιού αλλά και  ακόμη πιο άμεσα αποτελέσματα» σχολίασε μεταξύ άλλων.

Με την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της απογραφής, αφού ολοκληρωθεί η επεξεργασία των στοιχείων, εκτός από τον αριθμό των μόνιμων κατοίκων της Ζακύνθου θα προκύψουν δεδομένα για το δείκτη γονιμότητας, το επίπεδο διαβίωσης, το επίπεδο εκπαίδευσης και πολλά άλλα.

Μ.Π.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *