Ζάκυνθος

Ολοκληρώθηκαν τα έργα στην παραλιακή | Α. Πλέσσας: “Να κοιτάμε μπροστά για τον τόπο μας”

Στην κυκλοφορία δόθηκε και πάλι το τμήμα της παραλιακής που επί μακρόν είχε αποκλειστεί για να ολοκληρωθούν οι εργασίες αποκατάστασης των ζημιών που προκάλεσε εκεί ο σεισμός του 2018 και με αφορμή το ευχάριστο αυτό γεγονός της επιστροφής στην…κανονικότητα μετά από εβδομάδες αγωνίας και αναμονής ο Πρόεδρος της Λιμενικής Επιτροπής  Αναστάσιος Πλέσσας μίλησε στο ραδιόφωνο του Ερμή για τις επόμενες παρεμβάσεις που θα γίνουν και αφορούν μεταξύ άλλων και την τοποθέτηση των πίλαρ για την παροχή νερού και ρεύματος στα σκάφη που δένουν στο λιμάνι μας.

Ο Πρόεδρος της Λιμενικής Επιτροπής κλήθηκε να απαντήσει και στα όσα σχολιάστηκαν για την επιλογή των πλακών που τοποθετήθηκαν στο νέο έργο, σημειώνοντας πως πρόκειται για υλικά ποιοτικά και πιστοποιημένα που καλώς ή κακώς δεν μπορούν να μοιάζουν απόλυτα με αυτά που τοποθετήθηκαν τον προηγούμενο αιώνα. Τόνισε δε πως κάποια στιγμή θα πρέπει κάποιοι από τους  κατοίκους  αυτού του ευλογημένου νησιού να σταματήσουν να μεμψιμοιρούν και να σκεφτούν πως μπορούμε να γίνουμε όλο και καλύτεροι!

Μεταξύ άλλων ο κ. Πλέσσας αναφέρθηκε και στο ζήτημα που αφορά την υδροδότηση του λιμανιού, κάνοντας γνωστό πως η κατάσταση ομαλοποιήθηκε και πως το τμήμα του αγωγού ύδρευσης που υπήρχε στο κομμάτι της παραλιακής που αποκαταστάθηκε πλέον θα περνά από το πεζοδρόμιο και όχι από το οδόστρωμα.

«Από την πρώτη στιγμής κανείς δεν ήθελε να ταλαιπωρήσει τους πολίτες και εξηγήσαμε για ποιο λόγο υπήρξε η καθυστέρηση. Το επόμενο διάστημα θα τοποθετηθούν τα πίλαρ για νερό και ρεύμα για την εξυπηρέτηση των σκαφών, αλλά αυτό είναι κάτι που δε θα δημιουργήσει όχληση» ανέφερε ο κ. Πλέσσας, που για όσους αντιδρούν για τις πλάκες, τους κάλεσε πριν από όλα να σκεφτούν την εικόνα που υπήρχε στην παραλιακή εδώ και 15 χρόνια, σε σχέση με την εικόνα που υπάρχει σήμερα.

«Το αποτέλεσμα για μένα είναι καταπληκτικό και ας αναρωτηθούμε την εικόνα που είχαμε μέχρι πρόσφατα για τους κατοίκους του νησιού και τους επισκέπτες μας. Ο εργολάβος διαχειρίστηκε τις παλιές πλάκες που επανατοποθετήθηκαν με προσοχή και επιμέλεια, ενώ για το νέο τμήμα που μπήκαν πλάκες, η σύμβαση προέβλεπε μαρμαρόπλακες και πιστοποιημένα υλικά που  έπρεπε να είναι καλά ποιοτικά και όσο το δυνατόν πιο ομοιόμορφα.

Καταλήξαμε σε αυτή γιατί ήταν η μόνη πλάκα με πιστοποίηση. Είναι ανεδαφικό  να τις συγκρίνουμε με τις παλιές πλάκες που πήραν αυτή τη μορφή από το πέρασμα του χρόνου» ανέφερε ο κ. Πλέσσας σημείωσε πως οι γωνιόλιθοι θα βελτιωθούν μέσα στο Σεπτέμβρη.

Ο Πρόεδρος της Λιμενικής Επιτροπής ζήτησε καλόπιστη κριτική και ανέφερε πως οι δύο δέστρες που υπήρχαν στο τσιμεντένιο τμήμα της παραλιακής δεν μπορούσαν να βγουν με αποτέλεσμα η μια να κοπεί και η άλλη καλύφθηκε από ένα μαρμάρινο παγκάκι.

«Σεβόμαστε το παρελθόν αλλά ένα νησί και ένας τόπος πρέπει να προχωρά και αυτό γίνεται με νέα υλικά. Μακάρι να είχαμε τις παλιές πλάκες, αλλά πρέπει να είμαστε θετικοί και να μην μεμψιμοιρούμε» ανέφερε ο κ. Πλέσσας, κάνοντας παραλληλισμό και με το θέμα του Ναυαγίου, σημειώνοντας πως πρέπει επιτέλους να κοιτάμε μπροστά και να μην μένουμε στάσιμοι.

Ακολουθήστε το Ermisnews.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από τη Ζάκυνθο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

Ένα σχόλιο

  1. Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στον Πρόεδρο της λιμενικής επιτροπής Τάση Πλέσσα και όσους συνέβαλαν και εργάστηκαν για την ολοκλήρωση αυτού του υπέροχου έργου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *