Ζάκυνθος

Όλο και λιγότερες οι αφίξεις τουριστών στο Αεροδρόμιο

Σε ρυθμούς …χειμώνα αρχίζει να κινείται πολύ πιο πρόωρα από το αναμενόμενο το αεροδρόμιο της Ζακύνθου καθώς ο αριθμός των πτήσεων αρχίζει και μειώνεται αισθητά. 

Ως «ορόσημο» αυτής της φθίνουσας πορείας στην τουριστική κίνηση πρέπει να θεωρηθεί η 20η Σεπτεμβρίου, οπότε και σταματούν τα προγράμματα του μεγάλου tour operator jet2 για τη Ζάκυνθο όπως έχει ήδη ανακοινωθεί από την εταιρεία, δίνοντας την «χαριστική βολή» σε μια σεζόν που ήδη χαροπάλευε….

 Σύμφωνα με πληροφορίες, νωρίτερα από το προβλεπόμενο «ρίχνει αυλαία» στα προγράμματα της και η ρουμανική Tarom η οποία ακύρωσε τις πτήσεις που είχε προγραμματίσει για το πρώτο δεκαήμερο του Οκτώβρη, ενώ μέχρι τέλος του μήνα θα ολοκληρωθούν τα προγράμματα των Thomson και easy jet. 

Αξίζει πάντως να σημειωθεί πως  παρά τα περιοριστικά μέτρα για τους ταξιδιώτες που επέβαλε η βρετανική Κυβέρνηση αλλά και την λήξη των προγραμμάτων από τους μεγάλους tour operators  οι πτήσεις από τη Μεγάλη Βρετανία συνεχίζονται και από την TUI μεταφέροντας τουρίστες που έχουν κλείσει μόνο εισιτήρια με τα αεροσκάφη της εταιρείας και όχι πακέτα που περιλαμβάνουν διανομή και μεταφορά.

Κανονικά συνεχίζουν και οι πτήσεις από άλλες χώρες όπως η Γερμανία, η Αυστρία, η Πολωνία, που μπορεί να μην αλλάζουν αισθητά τα δεδομένα της τουριστικής κίνησης αλλά αποτελούν μια μικρή «ανάσα» για τις ελάχιστες επιχειρήσεις που θα παραμείνουν  ανοιχτές στο νησί. 

Σύμφωνα με πληροφορίες από τους υπεύθυνους του αεροδρομίου, από τις αρχές μέχρι τα τέλη της εβδομάδας αναμένονται περίπου 130 αεροσκάφη να αφιχθούν μεταφέροντας τουρίστες εταιρειών που συνεχίζουν τα προγράμματα τους στο νησί, αυτή την πρωτοφανή για τα τουριστικά δεδομένα περίοδο. 

Ενδεικτικό πάντως της κατάστασης που υπάρχει σήμερα στη Μεγάλη Βρετανία, είναι το πρόσφατο δημοσίευμα της daily mail σύμφωνα με το οποίο η  Δανία, η Ιταλία και η ηπειρωτική Ελλάδα κινδυνεύουν να προστεθούν στη λίστα καραντίνας αυτή την εβδομάδα μετά την αύξηση των λοιμώξεων από κορονοϊούς. 

Το υπουργείο Μεταφορών συνήθως ανακοινώνει νέες προσθήκες στη λίστα καραντίνας την Πέμπτη το απόγευμα, δίνοντας στους ταξιδιώτες έως τις 4 π.μ. το Σάββατο να επιστρέψουν. Η προσθήκη της Ιταλίας και της ηπειρωτικής Ελλάδας θα προκαλούσε χάος για δεκάδες χιλιάδες Βρετανούς στο εξωτερικό και θα επέφερε νέα προβλήματα στις αεροπορικές εταιρείες. Το DfT έχει ήδη επιβάλει περιορισμούς σε καραντίνα σε επτά ελληνικά νησιά, μεταξύ των οποίων όπως είναι γνωστό και η Ζάκυνθος. 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *