Ζάκυνθος

Οικονομική Επιτροπή: Μείωση των δημοτικών τελών κατά 50% για το διάστημα από τον Ιούνιο μέχρι τον Οκτώβριο του 2020

Την μείωση των δημοτικών τελών για τις επιχειρήσεις που από τον Ιούνιο του 2020 μέχρι και τον Οκτώβριο της ίδιας χρονιάς έμειναν κλειστές λόγω της πανδημίας αποφάσισε η Οικονομική Επιτροπή και η απόφαση που ελήφθη αφορούσε μια μείωση της τάξης του 50%.

Η απόφαση ελήφθη στην τελευταία συνεδρίαση  της Οικονομικής Επιτροπής το πρωί της περασμένης Τρίτης και την εισήγηση για το θέμα έκανε η Αντιδήμαρχος Β. Καψαμπέλη που έχει την αρμοδιότητα για τα καταστήματα.

Σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν, η μείωση θα αφορά όσες επιχειρήσεις δεν άνοιξαν κατά τη διάρκεια της περσινής σεζόν, λόγω μείωσης του τουρισμού, παρά το γεγονός ότι είχαν αρθεί οι περιορισμοί από την πλευρά της Κυβέρνησης.

Η απόφαση ελήφθη κατά πλειοψηφία, με το δημοτικό σύμβουλο κ. Αβράμη να ζητά πλήρη απαλλαγή των τελών για τις επιχειρήσεις και όχι μείωση στο 50% και η απάντηση που δόθηκε από το Δήμαρχο είναι πως ο Δήμος δουλεύει συνεχώς και πρέπει να σταθεί στα πόδια του με αποφάσεις ωφέλιμες και για τους επιχειρηματίες αλλά και για το Δήμο.

Σε ότι αφορά την απόφαση για απαλλαγή των δημοτικών τελών για το διάστημα που όλες οι επιχειρήσεις ήταν κλειστές με κυβερνητική απόφαση, δηλαδή από το Μάρτη μέχρι και το Μάη του 2020 και από το Νοέμβρη μέχρι το Δεκέμβρη της ίδια χρονιάς , ο Διευθυντής της αρμόδιας υπηρεσίας Στ. Καψάσκης ενημέρωσε πως η απαλλαγή των τελών θα γίνει ταυτόχρονα με την εφαρμογή της απόφασης για το 50%. Τις επόμενες ημέρες θα βγει ανακοίνωση μέσω της οποίας  οι επιχειρηματίες του νησιού θα καλούνται στο Δήμο για να παρουσιάσουν στις υπηρεσίες τα αναγκαία έγγραφα.

Ακολουθήστε το Ermisnews.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από τη Ζάκυνθο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *