Quantcast

Γνώμες

Οι υπερβολές του προεκλογικού αγώνα

ΕΙΝΑΙ ΟΞΥΜΩΡΟ να ακούμε σχεδόν καθημερινά διάφορους πολιτευόμενους ότι ενδιαφέρονται για τις ιστορικές μας παραδόσεις και τις μεγάλες συνεισφορές της Ζακύνθου στο νεώτερο ελληνικό πολιτισμό και σχεδόν ταυτόχρονα να απαξιώνουν τις πιο σημαντικές πτυχές αυτής της παρακαταθήκης.

Και γίνονται καταγέλαστοι όταν προσπαθούν να μας πείσουν πόσο προοδευτικοί και Ευρωπαίοι, είναι, καθόν χρόνο δεν αφήνουν τις αρμόδιες υπηρεσίες να εργαστούν και να ρυθμίσουν τη ζωή μας στην Πόλη και στις ακτές, σύμφωνα με τους νόμους του ελληνικού κράτους που μπορούν να ισχύουν σε κάθε γωνιά της ελληνικής γης εκτός από την ιδιαίτερη πατρίδα μας.

Αγνοούν οι δυστυχείς ότι η μεγάλη πλειοψηφία της κοινής γνώμης καταλαβαίνει πολύ περισσότερα απ’ όσα της λένε μέσα από τα κοινωνικά δίκτυα και επειδή ενεργεί πάντα ως σιωπηλή πλειοψηφία, αναμένει την κατάλληλη ώρα για να τους ανταποδώσει τις “υπηρεσίες” που προσφέρουν στον τόπο μας.

Επί της ουσίας αποτελεί αυταπόδεικτο γεγονός ότι σε κάθε εκλογική αναμέτρηση λέγονται από υπερβολές έως ψέματα, ένα σωρό! Σε καμία όμως περίπτωση δεν πρέπει οι πολιτικοί μας εκπρόσωποι να αποθεώνουν την αμάθεια και τα πιο χαμηλά ένστικτα των μαζών αντί να υποδεικνύουν τρόπους που να υποστηρίζουν τον σεβασμό προς τη γνώση, τη νομιμότητα και τη δημοκρατική λειτουργία των θεσμών.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *