Ζάκυνθος

Οι Βρετανοί μεταφέρουν τις διακοπές – Ξεκίνησαν οι πτήσεις από Βέλγιο, άνοιξαν τα σύνορα από Ρουμανία

Ο χρόνος μετρά αντίστροφα για τις ανακοινώσεις από την Μεγάλη Βρετανία σε σχέση με το ενδεχόμενο να ανοίξουν τα σύνορα για τους εμβολιασμένους  πολίτες για ταξίδια στο Εξωτερικό στις 19  Ιούλιου  και εν τω μεταξύ το νησί μας,  υποδέχεται τουρίστες από διάφορες αγορές που έχουν  ήδη βάλει την Ελλάδα στην πράσινη λίστα.

Μιλώντας στο ραδιόφωνο του Ερμή ο τουριστικός πράκτορας Γιάννης Φιλιπποπολίτης αναφέρθηκε στη βρετανική αγορά, σημειώνοντας πως ενισχύονται οι πιέσεις από τις τουριστικές εταιρείες προς την Κυβέρνηση για άνοιγμα των συνόρων στις 19 Ιουλίου, ωστόσο το τοπίο παραμένει θολό και οποιαδήποτε πρόβλεψη για τη Βρετανία είναι πάντα παρακινδυνευμένη.

«Οι Βρετανοί έχουν ήδη μεταφέρει τις διακοπές τους για το 2022, οι περισσότεροι θα κάνουν διακοπές μέσα στην χώρα τους και κάποιοι λίγοι ακόμη περιμένουν να δουν τι θα γίνει για να ταξιδέψουν σε αγαπημένους προορισμούς όπως είναι η Ελλάδα και η Πορτογαλία. Καθώς είδαμε τι έγινε στη Βρετανία, υπάρχει μια αγωνία μήπως ανοίξουμε και τελικά κλείσουμε πρόωρα» σημείωσε ο τουριστικός πράκτορας, τονίζοντας πως υπάρχει αβεβαιότητα για την διάρκεια της σεζόν λόγο των μεταλλάξεων του  ιού  ο τουρισμός θα υπάρχει το Φθινόπωρο.

Για τις αγορές που ήδη έχουν ανοίξει, ο κ. Φιλιπποπολίτης ανέφερε πως υπάρχει μια ικανοποιητική κίνηση, με τους Πολωνούς και τους Ολλανδούς να έχουν την πρωτοκαθεδρία στις αφίξεις. Ειδικά για την Ολλανδία ωστόσο, ανέφερε πως η αύξηση της κίνησης είχε σε μεγάλο βαθμό συγκυριακό χαρακτήρα μια που οι προορισμοί των Δωδεκανήσων που προτιμούν ήταν κλειστοί.

«Έχουμε κόσμο από τη Γερμανία, τη Γαλλία με δύο πτήσεις την Εβδομάδα και το Βέλγιο που ξεκινά και πάλι πτήσεις μετά από δύο εβδομάδες που είχαν διακοπεί. Τουρίστες έχουμε και από την Ρουμανία, καθώς τη περασμένη Παρασκευή πρασινίσαμε και πάλι ως προορισμός, αν και είχαμε αρκετό  κόσμο και από πριν. Δειλά ξεκινάμε από Σουηδία και Δανία, ενώ από το Ισραήλ δεν περιμένουμε τον κόσμο που πιστεύαμε αρχικά» ανέφερε, σημειώνοντας  πως σε κρίση βρίσκονται και οι αγορές της Ρωσίας και της Λευκορωσίας. 

Ακόμη δεν έχει ξεκαθαρίσει το τοπίο και από τη γειτονική μας Ιταλία που τα τελευταία χρόνια είναι μια αγορά με ζήτηση για τη Ζάκυνθο.

«Έχουμε μια καλή εκκίνηση αλλά χωρίς τη Βρετανία έχουμε το 50% της κίνησης» ανέφερε.. 

Ένα ακόμη στοιχείο που έγινε γνωστό από τον ίδιο, είναι πως η πλειοψηφία των επισκεπτών που κάνει διακοπές στη Ζάκυνθο αυτό το διάστημα, επιλέγει καταλύματα 5 αστέρων αλλά και πολυτελή σπίτια, με τα φθηνότερε καταλύματα και τα ξενοδοχεία τριών αστέρων και κάτω να παρουσιάζουν μείωση. 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *