Κοινωνία

Οι Πρόεδροι των Ορεινών Κοινοτήτων για το Σ/Ν στη περιοχή του Ναυαγίου

Ο δημόσιος διάλογος για το νέο Φορέα Διαχείρισης του Ναυαγίου συνεχίζεται εν αναμονή του Νομοσχεδίου που ακόμη δεν έχει κατατεθεί, αν  και οι πληροφορίες θέλουν την Κυβέρνηση να σχεδιάζει την ψήφιση του τους επόμενους μήνες.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που δημοσίευσε πριν από λίγες ημέρες η εφημερίδα Ερμής, το Νομοσχέδιο προβλέπει την εκπροσώπηση των εμπλεκόμενων κοινοτήτων στο 7μελές διοικητικό συμβούλιο  και τόσο ο Πρόεδρος της κοινότητας Βολιμών Ν. Θεοδόσης, όσο και ο Πρόεδρος της Αναφωνήτριας Σ. Τσουκαλάς κλήθηκαν να εκφράσουν τις απόψεις τους.

Το ζήτημα που ανέδειξαν και οι δύο, είναι το αίτημα ώστε  τα έσοδα του Φορέα από την περιοχή να διατεθούν για τις ανάγκες των δύο κοινοτήτων που όπως ανέφεραν χαρακτηριστικά γνωρίζουν για πολλά χρόνια την εγκατάλειψη.

Ο κ. Θεοδόσης, ανέδειξε το ζήτημα της αδράνειας του Δήμου Ζακύνθου  να αναλάβει πρωτοβουλίες εγκαίρως και να έχει τον πρώτο λόγο στη διαχείριση της περιοχής, σημειώνοντας πως οι αποφάσεις που έλαβε και το Δημοτικό Συμβούλιο για τη δημιουργία Φορέα το περασμένο Καλοκαίρι  αλλά και η τοπική κοινότητα για τη διαπλάτυνση του δρόμου και την  δημιουργία υποτυπωδών εγκαταστάσεων, έμειναν αναξιοποίητες.

Μάλιστα σημείωσε πως τον περασμένο Νοέμβριο το τοπικό συμβούλιο αποφάσισε και πρότεινε  στο Δήμο Ζακυνθίων τη νόμιμη απαλλοτρίωση εδαφικής εκτάσεως περί του «Ναυαγίου», τουλάχιστον 300 στρεμμάτων, την  οποία ο Δήμος θα μπορούσε να αξιοποιήσει χωρίς τα αναχώματα που δημιουργούνται λόγω του ιδιοκτησιακού.

Ο Πρόεδρος της κοινότητας Βολιμών διατήρησε μια επιφυλακτικότητα για τους σχεδιασμούς του Υπουργείου, σημειώνοντας πως ο Δήμος όφειλε να δράσει και να έχει τον πρώτο λόγο σε αυτή την περιοχή.

Από τη δική του πλευρά ο Πρόεδρος της Κοινότητας Αναφωνήτριας Στ. Τσουκαλάς παραμένει υποστηρικτής των πρωτοβουλιών του Υπουργείου Τουρισμού, σημειώνοντας πως οι τοπικοί χειρισμοί δεν έφεραν κανένα αποτέλεσμα. Χαρακτήρισε πολύ θετική την εκπροσώπηση των κοινοτήτων στο τοπικό συμβούλιο, υπογραμμίζοντας την ανάγκη οι τοπικές κοινότητες που δεν έχουν υποστηριχτεί από το Κράτος και την Αυτοδιοίκηση να έχουν ένα σημαντικό μέρος των εσόδων του Φορέα για την ανάπτυξη τους.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *