Κοινωνία

Οι εξαφανίσεις ανθρώπων που ακόμα συζητούνται στη Ζάκυνθο

Η εξαφάνιση του Γιάννη Ζήβα, οδηγού λεωφορείων στο επάγγελμα  το Σεπτέμβρη του 2009 στο Αργάσι.  Η εξαφάνιση του Σάββα Γιατσένκο τον Ιούνιο του 2010 στο Τραγάκι και η εξαφάνιση του Ουαλού Τζον Τόσελ πάλι στο Αργάσι το 2019 είναι τρείς από τις πλέον χαρακτηριστικές περιπτώσεις εξαφανίσεων που έχουν υπάρξει στη Ζάκυνθο, δίχως να βρεθούν ποτέ ίχνη τους και δίχως να αποκαλυφτεί ποιά  ήταν η τύχη τους.

΄Εχουν υπάρξει κι άλλες εξαφανίσεις παλαιότερα αλλά και ύποπτοι θάνατοι που ποτέ δεν έπεισαν την κοινή γνώμη ότι ήταν άδολοι και αθώοι.

Τα ερωτηματικά πληθαίνουν μετά τις τελευταίες εξελίξεις γύρω από την εγκληματικότητα στον τόπο μας και το ερώτημα είναι, αν θα υπάρξουν νέες έρευνες για όλες αυτές τις ανεξιχνίαστες υποθέσεις.

Από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη έρχονται πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες η Ζάκυνθος βρίσκεται στον πυρήνα των ερευνών με τη χρήση των πλέον προηγμένων τεχνολογικά  μεθόδων και ότι σύντομα θα προκύψει αποκαλύψεις και ένα νέο κύμα συλλήψεων.

Κανείς όμως δεν είναι σε θέση να πεί ακόμα κάτι γι αυτές τις περίεργες εξαφανίσεις. Βρέθηκαν οι άνθρωποι αυτοί στο λάθος σημείο τη λάθος ώρα ή αποτελούσαν μέρος μιας καλά οργανωμένης εγκληματικής συμμορίας και πλήρωσαν το τίμημα με τη ζωή τους;  Η κοινή γνώμη έχει στραμένο ξανά το ενδιαφέρον της, στις υποθέσεις αυτές και αναμένει απάντηση.

Ο Γιάννης Ζήβας, ένας φιλήσυχος οδηγός τουριστικού λεωφορείου εξαφανίστηκε ως δια μαγείας.

Ο Σάββας Γιατσένκο εξαφανίστηκε κάπου στο Τραγάκι όταν πήγαινε να συναντήσει ένα φίλο του για να πάνε για ψάρεμα. Είχε όμως αφήσει ένα πολύ χαρακτηριστικό μήνυμα σε ένα γείτονά του. “Αν δεν έλθω ειδοποιείστε τα παιδιά μου γιατί κάτι μπορεί να μου έχει συμβεί.”

Ο Τομ Ράσελ πήγε για περίπατο στο Σκοπό και ως δια μαγείας χάθηκαν τα ίχνη τους. Παρά τις έρευνες των αρχών και συνεργείων ακόμα και από την Αγγλία, δεν βρηκαν ποτέ ίχνη τους.

Τι να  τους έχει συμβεί άραγε;

Ακολουθήστε το Ermisnews.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από τη Ζάκυνθο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *