Quantcast

Γνώμες

Οι εσωκομματικές εκλογές πρόβα για τις… άλλες εκλογές;

Εσωκομματικές εκλογές στις οργανώσεις της Ν.Δ. σε όλη την Ελλάδα πρόκειται να διεξαχθούν,  με εντολή της κεντρικής διοίκησης του κόμματος,  τον προσεχή Οκτώβρη.

Με αυτό τον τρόπο μπαίνουν σε διάταξη μάχης οι κομματικές οργανώσεις και αυτή η ετοιμότητα ενδέχεται να είναι χρήσιμη, αν αποφασίσει η κυβέρνηση, όπως πιστεύει η αντιπολίτευση του κ. Τσίπρα, να προσφύγει σε πρόωρες εθνικές εκλογές, έως το τέλος του χρόνου.

Πληροφορίες από την Αθήνα αναφέρουν  ότι το στοίχημα του κ. Μητσοτάκη είναι να αναδείξει νέους ανθρώπους μέσα από τις τοπικές εκλογές και μέσα από την διενέργεια προώρων εκλογών να δημιουργήσει μια κοινοβουλευτική ομάδα πιο κοντά στις σκέψεις του για το μέλλον της χώρας.  

Σε όλη την Ελλάδα έχουν αρχίσει οι διεργασίες και είναι σαφές πως σχεδόν παντού υπάρχουν δύο και τρείς υποψηφιότητες για το αξίωμα του Προέδρου των ΝΟΔΕ.

Στη Ζάκυνθο, προς το παρόν υπάρχει η υποψηφιότητα  του σημερινού προέδρου της ΝΟΔΕ,  πάνω στον οποίο έχει επενδύσει πολιτικά ο βουλευτής Διον. Ακτύπης και ο κύκλος των φιλικών του προσώπων.   Μαζί του προφανώς θα είναι άνθρωποι της τοπικής εκκλησίας, του ιατρικού κόσμου ακόμα και του Επιμελητηρίου που διαχειρίζεται τα ευρωπαϊκά προγράμματα.

Θα έχουν λοιπόν ενδιαφέρον από δω και στο εξής οι διεργασίες που θα σημειωθούν ενόψει των εσωκομματικών  διαδικασιών, αλλά και ο τρόπος που θα στοιχηθεί η παράταξη στην περίπτωση που ο Πρωθυπουργός αποφασίσει πρόωρη προσφυγή στις κάλπες.

Ενδιαφέρον επίσης θα έχει, αν αυτό το καλοκαίρι ο Πρωθυπουργός επιλέξει να επισκεφθεί τα Ιόνια νησιά, όπως του έχουν  εισηγηθεί, στενοί του συνεργάτες ή αν θα αφήσει το ταξίδι αυτό για το μέλλον.

Α.Ξ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *