Quantcast

Γνώμες

Οι έλεγχοι στην αγορά!

Δεν θα κουραστούμε να το επαναλαμβάνουμε γιατί είναι θέμα συνυφασμένο με την προστασία της δημόσιας υγείας και όπως φαίνεται – τουλάχιστον στο νησί μας – δεν υπάρχει ενδιαφέρον για τους ενδεδειγμένους ελέγχους, ούτε σε επίπεδο πρόληψης μια φορά στις τόσες.

Μετά την σχετική αναφορά μας στο θέμα αυτό από την περίοδο των εορτών όπου έπρεπε να είχαν συγκροτηθεί συνεργεία ελέγχου στην αγορά, όπως έγινε σε όλη την Ελλάδα με εντολή των συναρμόδιων υπουργείων, δεν ίδρωσε το αυτό κανενός! Ούτε πολιτικό πρόσωπο, ούτε υπηρεσιακός παράγοντας έδειξε ότι πρέπει να ασχοληθεί με την εντολή των υπουργείων, λες και η δημόσια υγεία είναι στον αυτόματο πιλότο και όλοι έχουν αγαθές προθέσεις και στόχους σε ένα αγγελικό κόσμο.

Τώρα είμαστε κοντά στα καρναβάλια και έχουμε το ίδιο σκηνικό, δηλαδή πλήρης απουσία ελέγχων, αν και τα κρέατα και τα γαλακτοκομικά θα έπρεπε να ήταν σε πρώτο πλάνο για τον έλεγχο.

Όλοι σφυρίζουν αδιάφορα στις επισημάνσεις που κάνουμε και μάλιστα όχι τυχαία γιατί μάτια έχουμε και βλέπουμε τι γίνεται στο νησί μας που δεν έχει δα και την τεράστια έκταση…

Αν οι αρχές νομίζουν πως η κατάσταση είναι διαφορετική δεν έχουν παρά να μας απαντήσουν πότε έγιναν έλεγχοι στα τρόφιμα και ποια ήταν τα αποτελέσματά τους. Μέχρι να συμβεί αυτό εμείς θα επανερχόμαστε ξανά και ξανά γιατί κανένας δεν μπορεί να παίζει με τις ζωές μικρών και μεγάλων.

A.Ξ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *