Quantcast

Γνώμες

Οι δαπάνες, η Κυβέρνηση και οι εκλογές!

Λίγα είναι τα περιθώρια των κινήσεων που έχουν απομείνει στην κυβέρνηση πριν αποφασίσει αυτό που πολλοί ανεξάρτητοι αναλυτές προβλέπουν, ότι δηλαδή μαζί με τις ευρωεκλογές, ίσως και νωρίτερα, θα προκηρυχθούν εθνικές εκλογές.

Είναι βέβαιο πως ο πρωθυπουργός για να υλοποιήσει τους σχεδιασμούς του χρειάζεται πολιτικό χρόνο και γι αυτό προσπαθεί να εξαντλήσει την θητεία που προβλέπει το σύνταγμα και να έχουμε εκλογές τον Οκτώβριο.
Όμως η βιασύνη του να αποδείξει ότι η χώρα δεν τελεί υπό τις εντολές των δανειστών αποδείχθηκε άκαιρη και τώρα βρίσκεται ενώπιον κυρώσεων που θα έχουν ως συνέπεια να μην εγκριθεί η αποστολή της επόμενης, άκρως απαραίτητης για τα δημοσιονομικά μας, δόσης χρημάτων, ύψους εκατοντάδων εκ. ευρώ.

Και οι κυρώσεις δεν αποτελούν κάποια αιφνίδια αλλαγή των όρων και των προϋποθέσεων στήριξης της οικονομίας από τους δανειστές αλλά η συνέπεια της ανερμάτιστης πολιτικής να εκτραπεί από τα συμφωνηθέντα και να χρησιμοποιήσει το δημόσιο χρήμα για προεκλογικούς σκοπούς και επιδιώξεις.

Ως εκ τούτου ο άκρως απαραίτητος πολιτικός χρόνος για την κυβέρνηση, και ξεχαστεί η συμφωνία των Πρεσπών και τα άλλα γνωστά ζητήματα αντί να διευρύνεται μάλλον περιορίζεται δραματικά.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *