Ζάκυνθος

Οδικά έργα σε όλες τις Δημοτικές Ενότητες το 1.000.000 ευρώ από τον Ιανό

Η κατανομή του ποσού του ενός εκατομμυρίου ευρώ που δόθηκε από το Υπουργείο Υποδομών ως έκτακτη επιχορήγηση στο Δήμο Ζακύνθου για την αποκατάσταση των ζημιών που προκάλεσε ο ΙΑΝΟΣ στις 18 και 19 Σεπτεμβρίου απασχόλησε σύσκεψη εργασίας που είχε ο Δήμαρχος την περασμένη Δευτέρα με όλους τους αντιδημάρχους.

Αν και με αρκετή καθυστέρηση, μια που έχουν μεσολαβήσει 2,5 μήνες από την επέλαση της κακοκαιρίας, έγιναν οι απαραίτητες ενέργειες και χθες  εστάλησαν στο Υπουργείο τα Τεχνικά Δελτία για τα έργα που προτείνονται.

Η πράξη που υπέβαλε για χρηματοδότηση ο Δήμος Ζακύνθου  αφορά 7 υποέργα εκ των οποίων τα 6 αφορούν έργα αποκατάστασης Δημοτικής Οδοποιίας στις 6 Δημοτικές Ενότητες της Νήσου  και 1 υποέργο  αφορά την αποκατάσταση δημοτικών τοιχίων αντιστήριξης.

Οι απαιτούμενες μελέτες θα πρέπει να συνταχθούν άμεσα, ώστε να υποβληθούν το συντομότερο δυνατό.

Σύμφωνα με την κατανομή που αποφασίστηκε, για την αποκατάσταση ζημιών στο οδικό δίκτυο της Δημοτικής Ενότητας Ζακύνθου προβλέπονται έργα σε 11.100 τμ οδοστρώματος προς αποκατάσταση, με εκτιμώμενο προϋπολογισμό τις 166.666 ευρώ. Αντίστοιχες επιφάνειες και προϋπολογισμοί, προτείνονται για τις Δημοτικές Ενότητες Ελατίων, Αλυκών, Αρτεμισίων.

Για τη Δημοτική Ενότητα Αρκαδίων προβλέπονται έργα σε επιφάνεια 9.777 τ.μ με προϋπολογισμό τις 146.666 ευρώ, ενώ για τη Δημοτική Ενότητα Λαγανά έργα σε επιφάνεια 5.777 τ.μ και προϋπολογισμού 86.660 ευρώ.

Στις δύο αυτές Δημοτικές Ενότητες θα γίνουν οι εργασίες για την αποκατάσταση  των δύο τοιχίων αντιστήριξης προϋπολογισμού 100.000 ευρώ.   Συγκεκριμένα το ένα τοιχίο αντιστήριξης θα κατασκευαστεί στην Λιθακιά και το δεύτερο στον Αγγερικό.

Για τα έργα της ΣΑΤΑ

Σημειώνουμε πως ένα σημαντικό ποσό της τάξης των 800.000 ευρώ έχει ήδη δεσμευτεί από τη ΣΑΤΑ του Δήμου Ζακύνθου για έργα οδοποιίας και αυτά περιλαμβάνουν ασφαλτοστρώσεις σε δρόμους της Πόλης, αλλά και του Καλαμακίου. Ο διαγωνισμός έχει ήδη προχωρήσει σε τελικό στάδιο, αλλά στην τελευταία Οικονομική Επιτροπή ο Δήμαρχος ζήτησε την ακύρωση και την επανάληψή του, προκειμένου να υπάρξουν χαμηλότερες εκπτώσεις από τους εργολάβους που συμμετείχαν και προσέφεραν έκπτωση μέχρι και 14%.

Τα έργα που προβλέπονται στο διαγωνισμό που αναμένεται να επαναληφθεί είναι :

ΠΟΛΗ ΖΑΚΥΝΘΟΥ (αναφέρονται ενδεικτικά οι δρόμοι ή τμήματα αυτών που χρήζουν επισκευής):
Κολυβά (από Καποδιστρίου έως Μαντζάρου), Τερτσέτη (όπου απαιτείται), Αργασάρη, Βιαγκίνη, Καποδίστρια (πλατεία Κάλβου), Ηλιακοπούλου, Μαντζάρου, Κουτούζη, Μαρτελάου, Κατηφόρη, Κοσσόρου, Καραμαλίκη, Φιλιτά (από Τζουλάτη έως πλατεία Αγ. Λουκά), Γλάδστωνος, Αντ. Λούντζη
(από Φιλιτά έως Λομβάρδου), Καντούνη (από Αγ. Λαζάρου έως Κάλβου), Αεροπόρου Τσιριγώτη, Βαρβιάννη, Ομήρων Κατοχής, Νερούλη, Ειρήνης Παλαιολογίνης, Πρωτόπαππα Τσαγκαρόπουλου, Μπουλαντζά, Αγ. Διονυσίου (όπισθεν 3ου Δημοτικού σχολείου), Σουμάκη, Λ. Καρρέρ, Βούλτσου,
Κουτούβαλη, Φραγκοπούλου.
Η συνολική εκτιμώμενη επιφάνεια των ανωτέρω δρόμων που χρήζουν επισκευής προμετράται σε 16.000 τ.μ.

ΔΡΟΜΟΣ ΚΤΕΟ: επισκευή του οδοστρώματος ή/και ασφαλτόστρωση σε επιφάνεια 9.000 τ.μ. και διαγράμμιση του οδοστρώματος σε όλο το μήκος του δρόμου έως το Καλαμάκι.


ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΟΔΟΣ ΚΑΛΑΜΑΚΙΟΥ: επισκευή του οδοστρώματος ή/και ασφαλτόστρωση σε επιφάνεια 12.000 τ.μ. στο κεντρικό σημείο του Καλαμακίου και διαγράμμιση του οδοστρώματος σε όλο το
μήκος του δρόμου έως το Λαγανά

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *