Quantcast

Γνώμες

O βουλευτής Δ. Ακτύπης και ο κόσμος του!

Ιδιαίτερη δημοσιότητα παρέχει τον τελευταίο καιρό στον ΕΡΜΗ ο βουλευτής Ζακύνθου, συνοδευόμενη από μια άκρως επιθετική ρητορική, ασυνήθιστη για τα δημοσιογραφικά δεδομένα. Στα κοινωνικά δίκτυα και στον τύπο διαβάσαμε μια απάντηση του κ. Ακτύπη σε άρθρο γνώμης του ΕΡΜΗ με τίτλο ΕΡΧΕΤΑΙ Η ΔΙΑΣΩΣΗ ΤΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ. Η απάντηση αυτή, για λόγους που αδυνατούμε να κατανοήσουμε, μέχρι χθες το απόγευμα δεν είχε φτάσει στον ΕΡΜΗ για να δημοσιευτεί.

Αντίθετα δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα ΗΜΕΡΑ παρότι δεν την αφορούσε το θέμα, δίχως όμως η τοπική συνάδελφος να αναδημοσιεύσει το άρθρο του ΕΡΜΗ, ώστε να έχουν την δυνατότητα οι αναγνώστες της εφημερίδας να γνωρίζουν και τις δύο εκδοχές του θέματος.

(Αυτά η ΗΜΕΡΑ δεν τα έκανε ούτε επί Σταύρου Κοντονή).

Επί της ουσίας τώρα το άρθρο του ΕΡΜΗ έκανε λόγο για μελέτη που αφορούσε το κτήριο του Πνευματικού κέντρου (από το ζαχαροπλαστείο έως τον κινηματογράφο) που εκπονήθηκε το 2013 και δεν εφαρμόστηκε από τους κατά καιρούς Δημάρχους για πολύ “ύποπτους” λόγους και παρότι το κτήριο του Πνευματικού Κέντρου απαιτούσε ανακαίνιση εδώ και πολλά χρόνια.

Ο κ. Ακτύπης, στα σχόλιά του, έκανε λόγο για μελέτη της Βιβλιοθήκης η οποία όμως είναι ένα μικρό τμήμα του Πνευματικού Κέντρου στον πρώτο όροφο και σε μερικά μέτρα στο φουαγιέ του ισογείου του κτηρίου. Αν δεν πρόκειται περί λάθους, τότε μπορούμε να υποθέσουμε ότι θα εννοούσε κάποια άλλη μελέτη.

Όμως πράγματι ο κ. Ακτύπης παρέλαβε μελέτη από το υπουργείο Παιδείας και την παρέδωσε στον Δήμαρχο εδώ και μήνες. Σχετικό ρεπορτάζ είχε δημοσιεύσει και ο ΕΡΜΗΣ.

Αν πρόκειται για την ίδια, τότε οφείλουμε να συγχαρούμε τον κ. Ακτύπη για την μεταφορά της μελέτης από την Αθήνα ως τη Ζάκυνθο. Και θα του δώσουμε ακόμα πιο πολλά εύσημα, αν δηλώσει την πίστη του στην εφαρμογή της μελέτης δίχως παρεκκλίσεις και … εκπτώσεις.

Η μελέτη ευτυχώς προνοεί για την πλήρη αποκατάσταση του Πνευματικού κέντρου, όπως σχεδιάστηκε και χτίστηκε την εποχή που υπουργός Δημοσίων έργων της χώρας, ήταν ο αείμνηστος Κων/νος Καραμανλής και δύο νεαροί ζακυνθινοί αρχιτέκτονες, οι αείμνηστοι Διον. Ζήβας και Γιάννης Κούτσης, παρείχαν τα “φώτα” τους, στους μηχανικούς του Υπουργείου.

Ποιό είναι όμως το δυσάρεστο για τον κ. Ακτύπη το οποίο μάλλον δεν είναι σε θέση να το καταλάβει; Ότι κάθε φορά που γράφει κάτι, βγαίνουν κάτι “μπουμπούκια” που βρίσκονται δίπλα του από την εποχή που πήγε να καεί το Δημαρχείο και διώκονται για εγκλήματα του κοινού ποινικού δικαίου και αναδεικνύουν το πραγματικό τους πρόσωπο που όμως αντανακλά στο πρόσωπο του τοπικού βουλευτή.

Δεν θέλουμε να στεναχωρήσουμε τον κ. Ακτύπη αλλά ούτε λογοκριτή, ούτε υποβολέα είχαμε ποτέ σε αυτή την εφημερίδα για να τον αποκτήσουμε μετά από σαράντα χρόνια και επί της θητείας του.

Του προτείνουμε λοιπόν να συνεχίσει να σχολιάζει καθημερινά τα κείμενα του ΕΡΜΗ και να δημοσιεύει στα ελεγχόμενα από τον ίδιο, τοπικά ΜΜΕ, αυτά τα σχόλια.

Υπό μια προϋπόθεση. Το “Αφάν Κατέ” των 10 εξαρτημένων κλακαδόρων που τον ακολουθεί με σχόλια του τύπου “ούρα αρχηγέ”, να ξέρει ότι διαπράττει ποινικό αδίκημα, όταν γράφει χυδαιότητες και συκοφαντίες και αυτό θα έχει νομικές συνέπειες.

Ακόμα και για εσάς κε Ακτύπη που δημοσιεύετε στο λογαριασμό σας στο fb, τις χυδαιολογίες τους. Το ότι γίνατε βουλευτής δεν σημαίνει ότι είστε υπεράνω του νόμου.

Πολύ δε περισσότερο που είναι νωπές οι μνήμες του 2007 που σας ακολουθούν καθώς και … άλλες ποινικές περιπέτειες για τις οποίες σας ευχόμαστε να αποδειχθεί ότι δεν είχατε ευθύνες.

Α.Ξ.

ΕΡΜΗΣ, αρίθμ. φύλλου 5773 / 23-7-2020

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *