Κοινωνία

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων για την Προβλήτα: Κανένα έργο σε απόσταση 100 μέτρων από τη θάλασσα χωρίς την έγκριση της Αρχιτεκτονικής

Το Αρχιτεκτονικό Συμβούλιο Ζακύνθου θα πρέπει να ενημερωθεί και να εγκρίνει κάθε κατασκευή που γίνεται σε απόσταση 100 μέτρων από τη θάλασσα, υπογραμμίζει μιλώντας στο ραδιόφωνο του Ερμή ο Πρόεδρος του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων Σπ. Μολλάς, σχολιάζοντας τις τελευταίες εξελίξεις που αφορούν την έγκριση του Master Plan για το λιμάνι της Ζακύνθου. Ο κ. Μολλάς σημείωσε πως το σχέδιο αυτό δεν έχει ακόμη παρουσιαστεί στο Αρχιτεκτονικό Συμβούλιο και υπογράμμισε πως πριν να γίνει αυτό δε θα ήθελε να διατυπώσει μια θέση ως προς την χωροθέτηση της προβλήτας, ζήτημα που μονοπωλεί το δημόσιο διάλογο.

«Ο Σύλλογος Αρχιτεκτόνων είναι ο φορέας του οποίου τα μέλη συμμετέχουν στην αρχιτεκτονική επιτροπή κάθε Νομού. Ακόμη και για ένα κιόσκι που κατασκευάζεται σε μικρή απόσταση από τη θάλασσα θα πρέπει να υπάρχει πλέον η έγκριση από το Συμβούλιο Αρχιτεκτονικής. Όποια γνώμη και αν εκφράσουμε προς το παρόν, θετική ή αρνητική θα πρέπει αυτό το project να παρουσιαστεί στην Αρχιτεκτονική Επιτροπή. Ο Νόμος ορίζει πως όποια κατασκευή γίνει σε απόσταση 100 μέτρων από τη θάλασσα θα πρέπει να εγκριθεί από την Αρχιτεκτονική Επιτροπή. Αυτή η έγκριση δεν αφορά μόνο τις ειδικές κατασκευές, όπως συνέβαινε μέχρι πρόσφατα» ανέφερε ο κ. Μολλάς, τονίζοντας πως σήμερα το Συμβούλιο Αρχιτεκτονικής δεν έχει υπόψη του την μελέτη και ο ίδιος σαν Πρόεδρος του Συλλόγου δεν μπορεί να διατυπώσει μια άποψη που μπορεί να είναι «δεσμευτική».

«Ζητάμε να υπάρχει μια σοβαρότητα και η Αρχιτεκτονική Επιτροπή του τόπου να έχει λόγο. Δεν πρέπει να αγνοηθεί αυτό το θεσμικό όργανο για αυτά τα έργα που απαιτούν την έγκρισή της» σημείωσε ακόμη.

Ο κ.Μολλάς ανέφερε πως κανείς και πόσο μάλλον οι Αρχιτέκτονες δεν μπορούν να σταθούν απέναντι σε μια αναπτυξιακή προοπτική για τον τόπο μας και μάλιστα οι αρχιτέκτονες είναι πάντα στην πρωτοπορία, ωστόσο χρειάζονται παρεμβάσεις που θα συμβαδίζουν στην πρόοδο του τόπου μας. Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων σημείωσε πως αν δει κάποιος την εικόνα της Κωνσταντίνου Λομβάρδου θα διαπιστώσει πως δεν υπάρχει καμία απολύτως αρχιτεκτονική!

«Δε θέλω να εκφράσω καμία άποψη για την χωροθέτηση καθώς αυτό το project θα πρέπει να παρουσιαστεί πρώτα στο Αρχιτεκτονικό Συμβούλιο» σημείωσε.

Ο κ. Μολλάς αναφερόμενος στα έργα της παραλιακής ανέφερε πως η πρόταση πέρασε τελικά προς έγκριση από την Αρχιτεκτονική Επιτροπή, ενώ επικρότησε την παρέμβαση της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας για την εξέλιξη των εργασιών. 

Μ.Π.

Ακολουθήστε το Ermisnews.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από τη Ζάκυνθο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

Ένα σχόλιο

  1. Αν πάρουμε τον νόμο και δούμε ποιοί φορείς πρέπει να υπογράψουν για να ξεκινήσει το έργο,δεν θα φτάσουν οι 1500 λέξεις όριο που δίνει η google!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *