Ελλάδα

O Πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μ. Γιαννάκος στον Ερμή: Με επιχειρήματα και όχι με επιδόματα να πειστούν οι πολίτες για τον εμβολιασμό

Την ανάγκη οι πολίτες να πειστούν στη βάση της σωστής ενημέρωσης και των λογικών επιχειρημάτων για την σημασία του εμβολιασμού, υπογραμμίζει μιλώντας στο ραδιόφωνο του Ερμή ο Πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μ. Γιαννάκος, σημειώνοντας πως μέτρα όπως αυτά των επιδομάτων δεν μπορούν να θεωρούνται σωστά.

Ο ίδιος αναφέρθηκε και στο ζήτημα της υποχρεωτικότητας που συζητείται έντονα με  προτεραιότητα για τους υγειονομικούς τονίζοντας πως το υγειονομικό προσωπικό συμμετέχει μαζικά στον εμβολιασμό και είναι η κοινωνική ομάδα που συντριπτικά έχει το μεγαλύτερο ποσοστό εμβολιασμού, αγγίζοντας το 90%.

Ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Δημόσιων Νοσοκομείων αναφέρθηκε ακόμη και στο βαθμό που τα Νοσοκομεία μας είναι έτοιμα για την έλευση ενός τέταρτου κύματος της πανδημίας, σημειώνοντας πως οι αισιοδοξεί ο αριθμός των ατόμων που θα χρειαστούν νοσηλεία να είναι μικρότερος.

«Η πολιτεία θα πρέπει να πείσει τους πολίτες με επιχειρήματα για να εμβολιαστούν. Το όπλο μας είναι οι εμβολιασμοί και κακώς το τελευταίο διάστημα τα ατομικά μέσα προστασίας ατόνησαν, στην ανάγκη να λειτουργήσει η οικονομία και ο τουρισμός. Υπάρχουν μέτρα ατομικής προστασίας, αλλά και ευθύνες των αρμοδίων σχετικά με την μάσκα που κατά την άποψη μας θα πρέπει να φοριέται και στους εξωτερικούς χώρους όπου υπάρχει συνωστισμός» σημείωσε ο κ. Γιαννάκος, τονίζοντας πως δε θα πρέπει να ξεχνάμε και το πολύ σημαντικό ζήτημα της ιχνηλάτησης μια που ακόμη και σήμερα πολύ λίγα δείγματα της Δ ανιχνεύονται στην Ελλάδα, και πολλά δείγματα στέλνονται στο εξωτερικό. Αν και η Ζάκυνθος δεν ανήκει σε αυτή την κατηγορία, υπάρχουν μέχρι και σήμερα νησιά στα οποία δεν μπορεί να γίνει άμεσα η διάγνωση για covid αφού δεν υπάρχουν μηχανήματα.

«Δόθηκε το σύνθημα για non covid νησιά αλλά δεν αρκεί ο εμβολιασμός για τους μόνιμους κατοίκους καθώς απαιτείται το ίδιο για επισκέπτες αλλά και τους εισερχόμενους εργαζόμενους» σημείωσε ο Πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, τονίζοντας πως το μείζον θέμα δεν  είναι ο εμβολιασμός των υγειονομικών που έχει προχωρήσει σε πολύ μεγάλο βαθμό, αλλά να πειστεί η κοινωνία  για να υπάρχει ανοσία στον πληθυσμό.

«Ευχόμαστε να μην επαναληφθούν οι καταστάσεις που βιώσαμε τους προηγούμενους μήνες σε όλη την Ελλάδα. Δυστυχώς το σύστημα έχει χρόνιες παθογένειες που δεν έχουν αντιμετωπιστεί και υπάρχουν ελλείψεις σε προσωπικό αλλά και εξοπλισμό. Θέλω να πιστεύω πως θα έχουμε την αύξηση του εμβολιασμού και έτσι ακόμη και αν κάποιοι νοσήσουν να μην χρειαστεί να νοσηλευτούν. Θέλω να πιστεύω πως και οι νεολαίοι θα σκεφτούν τους μεγαλύτερους σε ηλικία και θα εμβολιαστούν» τόνισε μεταξύ άλλων ο Πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ.

Αναφερόμενος τέλος στη Ζάκυνθο σημείωσε πως παραμένει το πρόβλημα της έλλειψης ιατρικού προσωπικού, τονίζοντας πως χωρίς σοβαρά κίνητρα όσες φορές και να προκηρυχτούν οι θέσεις δε θα καλυφθούν. Ο Πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ στάθηκε στην ανάγκη να υπάρχει ταχεία επαγγελματική ανέλιξη, δυνατότητα μετάθεσης σε άλλα Νοσοκομεία αφού υπηρετήσουν στη Ζάκυνθο ή σε άλλα νησιά , αλλά και κίνητρα που αφορούν την κάλυψη της διαμονής αφού τα ενοίκια είναι υψηλά.]

Ακολουθήστε το Ermisnews.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από τη Ζάκυνθο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *