Ζάκυνθος

Ο πληθωρισμός των υποψηφίων Δημάρχων και το δέλεαρ της επόμενης ημέρας!

Παλιά λέγανε ότι για ορισμένους συμπολίτες μας ο προεκλογικός αγώνας αρχίζει την επόμενη ημέρα της προηγούμενης εκλογικής αναμέτρησης.

Τόση πρεμούρα υπάρχει από τους κατά δήλωση υποψηφίους.

Προφανώς η πανδημία δεν άλλαξε και πολύ τις συνήθειες του παρελθόντος, αν κρίνουμε από τα όσα διακινούνται στις πιο γνωστές πιάτσες των “εκλογομαγείρων”.

Αφού λοιπόν “λύθηκαν” ως δια μαγείας όλα τα προβλήματα της καθημερινότητας κάθε πρωί ανακηρύσσεται κι ένας καινούργιος υποψήφιος Δήμαρχος.

Τουλάχιστον οκτώ έχει καταμετρήσει ειδικός συνεργάτης της στήλης και υπάρχει περίπτωση να υπάρχουν και ορισμένοι άλλοι σε αναμονή.

Δύο ή τρεις προέρχονται από το ψηφοδέλτιο του σημερινού Δημάρχου και άλλοι τέσσερις από το ευρύτερο πολιτικό σκηνικό. Τρείς έχουν γίνει ήδη γνωστοί από τη Ν.Δ. κι ένας από το χώρο του παλιού ΠΑΣΟΚ.

΄Ενας από το Επιμελητήριο και ένας από το χώρο των ξενοδόχων. Αν σε αυτούς προσθέσουμε και τους εννέα που πολιτεύτηκαν στις προηγούμενες δημοτικές εκλογές, τότε γίνεται λόγος για 17 εν δυνάμει υποψηφίους Δημάρχους….

Τέτοιο πληθωρισμό υποψηφίων Δημάρχων δεν είχαμε ποτέ!

Ποιά είναι η εξήγηση που δίνουν όμως οι απλοί πολίτες σε όλη αυτή την κινητικότητα;

Σε ορισμένους αποδίδουν τη συνήθη και θεμιτή φιλοδοξία. Για κάποιους άλλους όμως λέγεται ότι τους δελεάζει η πιθανότητα να παραλάβουν ένα Δήμο ξεχρεωμένο και με πλούσιο ταμείο που κατά τα φαινόμενα θα αφήσει πίσω του ο κ. Αρετάκης.

Ποιός λοιπόν δεν θα ήθελε να διαχειριστεί για ένα Δήμο με δεκάδες εκατομμύρια στο ταμείο, περίπου 200 άρια ακίνητα εδώ και στην Αθήνα που κανείς δεν γνωρίζει ποιοί τα εκμεταλλεύονται και τα καλύτερα φιλέτα της πόλης να έχουν δωθεί με διαπαραταξιακή συναίνεση σε ύποπτα κυκλώματα, δίχως μίσθωμα.

Για όλα αυτά  θα δούμε και θα ακούσουμε πολλά τους επόμενους μήνες. Να κάνουμε μόνο υπομονή και να αφήσουμε τον κόσμο να χαρεί με τις θεμιτές και αθέμιτες φιλοδοξές του.

ermisnewsroom

Ακολουθήστε το Ermisnews.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από τη Ζάκυνθο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

Ένα σχόλιο

  1. Σαν πολλοί είναι αυτοί που θέλουν να “σπάσει” το στομάχι τους!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *