Ζάκυνθος

Ο παθολόγος Θ. Σιγούρος προειδοποιεί: “Η περιπέτεια με τον κορωνοϊό δεν έχει τελειώσει”

Η περιπέτεια με τον κορωνοϊό δεν έχει τελειώσει ξεκαθαρίζει μιλώντας στο ραδιόφωνο του Ερμή ο γιατρός παθολόγος και πρώην Επιμελητής στο Νοσοκομείο  Ζακύνθου Θεοδόσης Σιγούρος, υπογραμμίζοντας για ακόμη μια φορά την ανάγκη του εμβολιασμού των συμπολιτών μας, διαδικασία στην οποία το νησί μας συνεχίζει να βρίσκεται σε χαμηλό επίπεδο σε σύγκριση με άλλα νησιά.

Για ακόμη μια φορά κάλεσε τους πολίτες να εμπιστευτούν την ιατρική και επιστημονική κοινότητα, τονίζοντας πως δεν είναι δυνατόν να μιλάμε με φόβο και ανησυχία  για ένα θάνατο που μπορεί να συνδέεται με το εμβόλιο και όχι τους δεκάδες θανάτους που συνεχίζουμε να έχουμε καθημερινά και στην Ελλάδα από τον κορωνοϊό. 

«Κινδυνεύω να γίνω κουραστικός λέγοντας πως η μάχη με τον κορωνοϊό δεν έχει τελειώσει και ακόμη δεν έχουμε νικήσει! Εδώ και ένα χρόνο έχουμε κάνει άλματα με τα εμβόλια και τα τεστ αλλά έχουμε δρόμο ακόμη μπροστά μας. Χρειάζεται προσπάθεια και υπομονή» υπογράμμισε ο κ. Θεοδόσης Σιγούρος υποστηρίζοντας πως το εμβόλιο μαζί με την τήρηση των μέτρων είναι τα μόνα όπλα που έχουμε για να βγούμε από αυτή τη δίνη  που βρισκόμαστε και αυτό είναι κάτι που αποδεικνύεται ξεκάθαρα από τα επιστημονικά δεδομένα. 

«Οι παρενέργειες από τα εμβόλια είναι ήπιες και οι σοβαρές συνέπειες είναι ελάχιστες. Η ανθρώπινη ζωή είναι πολύτιμη και το να φύγει ένας άνθρωπος από τα εκατομμύρια που έχουν εμβολιαστεί, είναι απώλεια. Όμως ας μην ξεχνάμε τους δεκάδες θανάτους που έχουμε από τον κορωνοϊό καθημερινά. Υπάρχουν άνθρωποι που θέλουν να με πείσουν ότι δεν πρέπει να κάνουν το εμβόλιο χωρίς κανένα λογικό επιχείρημα. Δεν ξέρω από πού μπορεί να ενημερώνονται και δεν υπάρχει λογική να ακούμε για 50 με 60 νεκρούς την ημέρα από τον κωρονοϊό και να μου επιχειρηματολογούν για έναν ασθενή που νοσηλεύτηκε επειδή εμβολιάστηκε. Δεν υποτιμώ τις παρενέργειες που μπορεί να προκάλεσε σε κάποιον το εμβόλιο, αλλά να μην ξεχνάμε τους δεκάδες νεκρούς από τον κορωνοϊό» σημείωσε, καλώντας τους συμπολίτες μας να ενεργοποιήσουν  τα θετικά αντανακλαστικά τους  και να πάρουν  τις αποφάσεις του με λογική.

«Σέβομαι τους συμπολίτες μου και τη γνώμη τους αλλά δεν μπορώ να τους δικαιολογήσω . Έχουμε μπροστά μας έναν κίνδυνο που μας έχει ισοπεδώσει. Έχουν ταλαιπωρηθεί οικογένειες, έχουν χαθεί άνθρωποι και εγώ περιμένω να δείξουμε σαν λαός τον καλύτερο μας εαυτό όπως έχουμε κάνει σε πολλές περιπτώσεις κατά το παρελθόν» υπογράμμισε μεταξύ άλλων, σημειώνοντας πως οφείλουμε να τηρούμε τα μέτρα και να είμαστε προσεκτικοί μια που ο κίνδυνος δεν έχει περάσει. 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *