Quantcast

Γνώμες

Ο μακρύς ματωμένος κατάλογος

Μέσα στα δύσκολα χρόνια των μνημονίων και της πανδημίας είναι πολλοί οι μικροεπιχειρηματίες που έφτασαν σε αδιέξοδο και ένοιωθαν πως η πατρίδα, τους βάζει τη θηλιά στο λαιμό και τους οδηγεί στην οικονομική καταστροφή σαν πρόβατα επί σφαγή.

Η ιδιαίτερη πατρίδα μας έχει θρηνήσει σε δύο τουλάχιστον περιπτώσεις αγαπητούς συμπολίτες μας που δεν άντεξαν το βαρύ φορτίο και οδηγήθηκαν στην αυτοχειρία. Η μία είναι η προχθεσινή περίπτωση και η πιο παλιά αφορά έναν επίσης αξιαγάπητο συμπολίτη μας που κρεμάστηκε από το μπαλκόνι του σπιτιού του.

Οι πληροφορίες ήθελαν και στις δύο περιπτώσεις να υπάρχουν στη μέση υποχρεώσεις προς τις τράπεζες, οι οποίες υποχρεώσεις όπως φαίνεται δεν γινόταν να αποπληρωθούν. Σημειώνεται πως και οι δύο οικογενειάρχες ήταν γνωστοί στην τοπική κοινωνία, ήταν έντιμοι στις συναλλαγές τους και δεν επρόκειτο για ανθρώπους που προσπαθούσαν να εκμεταλλευτούν καταστάσεις.

Αν γινόταν μία καταγραφή σε όλη την Ελλάδα των αντίστοιχων περιπτώσεων, ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους κατ΄ ανάλογο τρόπο, θα ήταν μακρύς ο κατάλογος και η κάθε περίπτωση θα αφορούσε μία δακρύβρεχτη ιστορία που μέχρι το απονενοημένο διάβημα κρατήθηκε μέσα στους τέσσερις τοίχους του σπιτικού.

Όμως το ποτήρι ξεχείλισε μαζί με την οργή του κόσμου που θα γίνει ποτάμι δυνατό για να πνίξει ΟΛΟΥΣ αυτούς που δε σέβονται τον κόπο και τον μόχθο των ανθρώπων της καθημερινότητας. Αλήθεια ποιά κυβέρνηση ασχολήθηκε με την καταδυνάστευση των τραπεζών στους μικρούς επαγγελματίες και πότε έσκυψε πάνω από την αγωνία αυτών των ανθρώπων που καρδιοχτυπούν για το τι θα φέρει η επόμενη μέρα; Η αλήθεια είναι πως οι κυβερνώντες (όλων των αποχρώσεων) βρίσκονται έτη φωτός μακριά από το λαό και πολύ κοντά με τους τραπεζίτες, για τους οποίους έχουν νομοθετήσει τόσα ευεργετήματα που το τραπεζικό σύστημα πρέπει να τους ευλογεί εσαεί…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *