Quantcast

Γνώμες

Ο λόγος περί της έλλειψης ναυαγοσωστών

Δεν το ξέραμε λοιπόν ότι το επάγγελμα του ναυαγοσώστη είναι τόσο σπάνιο ώστε να μην μπορούν οι νησιωτικοί και παράκτιοι Δήμοι να καλύψουν τις θέσεις εργασίας που δημιούργησε η εγκύκλιος του Υπουργείου Εσωτερικών και ο σχετικός με το θέμα νόμος.

Πολύ καλά έκανε η πολιτεία και φρόντισε για την ασφάλεια των λουομένων στις πολυσύχναστες παραλίες  αλλά θα έπρεπε παράλληλα να φροντίσει για την δημιουργία των προϋποθέσεων εκείνων ώστε να εκπαιδευτούν και να είναι διαθέσιμοι εργασιακά όλοι εκείνοι που απαιτούνται για την κάλυψη των θέσεων εργασία που, απότι μαθαίνουμε πρόκειται για μερικές χιλιάδες σε όλη την επικράτεια.

Βλέποντας μάλιστα το αδιέξοδο που ήδη έχει δημιουργηθεί σε ορισμένους Δήμους, όπως ο δικός μας, ορισμένες σχολές ναυαγοσωστικής φέρονται να δημιούργησαν εργολαβικά συνεργεία με ναυαγοσώστες και διαπραγματεύονται με τους Δήμους όχι έναν καλό μισθό για τους εργαζόμενους αλλά μια μεγάλη οικονομική “καβάτζα” για τους ίδιους.

Δεν ξέρουμε που θα πάει η ιστορία τώρα που άρχισαν να πέφτουν τα πρόστιμα αλλά είναι αλήθεια αξιοπερίεργο που χάθηκαν για παράδειγμα οι άνεργοι γυμναστές που τους βρίσκαμε να εργάζονται για.. 3 και 60… στα γυμναστήρια και τώρα δεν ενδιαφέρονται να απασχοληθούν σε ένα εξαιρετικό και καλά αμειβόμενο περιβάλλον.

Μάλλον θα πρέπει να το μελετήσουν καλύτερα το θέμα αυτό στην κυβέρνηση.

Φ.Σ.

  • Εξαρτάται απο την αξιοπιστία που έχει η Δημοτική Αρχή, όσον αναφορά τις πληρωμές προς τους συμβασιούχους που κατά καιρούς προσλαμβάνει!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *