Ζάκυνθος

Ο Λιμενικός Σταθμός Βολιμών, εκτός των επιλογών για μεταθέσεις λιμενικών

Επανειλημμένως έχει αναδειχθεί από την εφημερίδα μας το σοβαρό θέμα της υποστελέχωσης του Λιμενικού Σταθμού Βολιμών, που δύο χρόνια μετά το ΦΕΚ για την επανασύστασή του, δεν λειτουργεί.

Η περιοχή αρμοδιότητας του Λιμενικού Σταθμού σε όλη τη βορειοδυτική Ζάκυνθο είναι μεγάλη και περιλαμβάνει μεταξύ άλλων την παραλία του Ναυαγίου, εκεί όπου η τήρηση της Κανονιστικής που έχει εκδοθεί με αυστηρούς περιορισμούς στην προσέλευση μεγάλων και μικρών σκαφών αποτελεί μονόδρομο και για ζητήματα δημόσιας ασφάλειας.

Η πληροφορία που έφτασε στην σύνταξη του –Ε- είναι πως ο Λιμενικός Σταθμός του Αγίου Νικολάου Βολιμών δεν περιλαμβάνεται στον κατάλογο των υπηρεσιών στις οποίες οι λιμενικοί μπορούν να ζητήσουν μετάθεση και αυτό σημαίνει πως ακόμη και στις περιπτώσεις που κάποιος θα ήθελε να υπηρετήσει στην συγκεκριμένη υπηρεσία, δεν του δίνεται αυτή η δυνατότητα.

Σημειώνεται πως τον περασμένο Μάρτη το Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος κλήθηκε να απαντήσει σε σχέση με την στελέχωση της Υπηρεσίας με προσωπικό, και η απάντηση που δόθηκε ήταν πως η υπηρεσία θα στελεχωθεί στο πλαίσιο των επανακαθορισμού του συνόλου των οργανικών θέσεων των Περιφερειακών Υπηρεσιών του Λιμενικού Σώματος- Ελληνικής Ακτοφυλακής.

«Στο πλαίσιο του επανακαθορισμού των οργανικών θέσεων των Περιφερειακών Υπηρεσιών του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής εντάσσεται και ο καθορισμός των οργανικών θέσεων του Λιμενικού Σταθμού Αγίου Νικολάου Βολιμών. Εν τούτοις η Υπηρεσία δύναται να στελεχώνεται σε περιπτώσεις έντονης τουριστικής και ακτοπλοϊκής κίνησης με υπηρεσιακές μετακινήσεις ή αποσπάσεις προσωπικού από την Προϊστάμενη Λιμενική Αρχή, λαμβανομένων υπόψη των υφιστάμενων δημοσιονομικών περιορισμών» ανέφερε η απάντηση που δεν έδινε ιδιαίτερα περιθώρια αισιοδοξίας για άμεση λύση στο πρόβλημα.

Ο φωτογραφικός φακός του –Ε- πρόσφατα αποτύπωσε την εικόνα εγκατάλειψης που υπάρχει σήμερα στο κτήριο του Λιμενικού Σταθμού.

Μ.Π.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *