Το μεσημέρι της Τετάρτης 9 Σεπτεμβρίου έγινε σύσκεψη μέσω τηλεδιάσκεψης για τις εξελίξεις με το Λαγανά στην οποία πήραν μέρος οι αυτοδιοικητικές αρχές και οι φορείς του τουρισμού.
Μεταξύ άλλων συμμετείχαν η Περιφερειάρχης Ρόδη Κράτσα Τσαγκαροπούλου, Πρόεδροι από τους Συλλόγους ξενοδόχων, ο Αντιδήμαρχος Λαγανά και ο Αντιπρόεδρος της Επιτροπής τουρισμού.
Αυτή είναι η πρώτη συνάντηση που γίνεται σε επίπεδο αρχών για τη δυσφήμιση και το διασυρμό που υπέστη φέτος ο Λαγανάς από τη στιγμή που ομάδα νεαρών τουριστών επέστρεψε στη Μ. Βρετανία και διεγνώσθη θετική στον κορονοϊό.
Ακολούθησε η απόφαση της Βρετανικής κυβέρνησης για την επιβολή καραντίνας και ο καταιγισμός των γεγονότων με τις επικείμενες ακυρώσεις για τα ταξίδια του Σεπτεμβρίου.
Μιλώντας στον -Ε- ο Αντιπρόεδρος της Επιτροπής τουρισμού του Δήμου Αντώνης Νικολουδάκης μετά το τέλος της σύσκεψης, ανέφερε πως ζητούμενο τώρα είναι να κατατεθούν προτάσεις για να σταματήσει να είναι ο Λαγανάς βαρίδι στα πόδια του τουρισμού της Ζακύνθου.

«Ο Δήμος σε συνεργασία με την Περιφέρεια, τις αρχές και τους επαγγελματικούς φορείς αποφάσισε να ενισχύσει την προσπάθεια για άρση των ταξιδιωτικών περιορισμών που έχουν επιβληθεί. Είναι ειλημμένη απόφαση για το Λαγανά να πάψει να είναι παράδειγμα προς αποφυγή και να γίνει παράδειγμα προς μίμηση στον τουρισμό» ανέφερε ο κ. Νικολουδάκης.
ermisnewroom
Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί γίνεται σύγκριση με το 2019 ,Πέρσυ ήταν κάτι διαφορετικό μοναδικό,φέτος έχουμε κορονοιο ότι σύγκριση κάνεις με το 19 είναι εκτός τόπου και χρόνου .Σχετικά με τις αφίξεις τουριστών φέτος τα πράγματα είναι αρκετά μειωμένα και οποιαδήποτε σύγκριση δεν υφίσταται ,θα ήταν τρελός κάποιος να πει ότι φέτος θα είχαμε άνοδο στο τουρισμό.Ευχαριστω καλημέρα.