Quantcast

Γνώμες

Ο κορονοϊός ήλθε για να μείνει

Στα σπίτια μας θα υποδεχτούμε το Μάιο που έρχεται με βήμα ταχύ και τα χαμόγελα για χαλάρωση των μέτρων δεν θα κρατήσουν για πολύ, αφού τα απανωτά κρούσματα κορονοϊού σε ιδιωτικές κλινικές στην πρωτεύουσα, μας οδηγούν προς τα πίσω.

Όμως εκείνο για το οποίο υπάρχει μεγαλύτερη ανησυχία είναι η τύχη της τουριστικής περιόδου του 2020 η οποία είναι άγνωστο πότε θα ξεκινήσει και αν ξεκινήσει μέχρι τα μέσα του καλοκαιριού, πόσο θα κρατήσει.

Οι φωνές που άρχισαν να υψώνονται για τις δυσάρεστες οικονομικές συνέπειες του lockdown προφανώς δεν σκέφτηκαν την αξία της υγείας του κάθε ανθρώπου και πόσο σημαντική είναι για τον καθέναν και ως εκ τούτου προτίμησαν να βάλουν σε προτεραιότητα την οικονομία και τις επιπτώσεις της, κάτι που κατά τη γνώμη μας πρέπει να μπει δεύτερο στη σειρά.

Ο νέος κορονοϊός SARS-CoV-2, που προκαλεί τη νόσο Covid-19 φαίνεται πως ήλθε για να μείνει και οι δηλώσεις των ειδικών μπορεί να μην το λένε καθαρά αλλά είναι εμφανές πλέον ότι θα μάθουμε να ζούμε μαζί του για καιρό. Αν μάλιστα συνυπολογίσουμε ότι το πρώτο κύμα κρουσμάτων θα ακολουθήσει και δεύτερο κατά το φθινόπωρο, σίγουρα δεν μπορούμε να εφησυχάζουμε….

Είναι πολλά τα ερωτήματα που πρέπει να απαντήσει η επιστημονική κοινότητα αλλά θα χρειαστεί να περάσει καιρός για να υπάρξουν ασφαλείς απαντήσεις.

Μέχρι τότε χρειάζεται ψυχραιμία και ανοσία στα ανούσια για τα οποία δείχνουμε ότι υποκλινόμαστε αψηφώντας ακόμα και την αξία της ζωής.

Α.Ξ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *