Κοινωνία

Ο Γεν. Γραμματέας του Εμπορικού Συλλόγου Σπύρος Μυλωνάς: Ακόμη μια πεζοδρόμηση στο πόδι!

“Από το 2011 ακούμε πως η εξεύρεση χώρων στάθμευσης είναι θέμα… μηνών”

Η πεζοδρόμηση της Αλεξάνδρου Ρώμα και τα θέματα που απασχόλησαν το τελευταίο διάστημα το Δήμο Ζακύνθου σε σχέση με τους κοινόχρηστους χώρους, φέρνουν και πάλι στο επίκεντρο τις γνωστές παθογένειες που αφορούν το εμπορικό κέντρο της Πόλης.

Ο Γραμματέας του Εμπορικού Συλλόγου κ. Μυλωνάς, μίλησε στο ραδιόφωνο του –Ε- για τις τελευταίες εξελίξεις που αφορούν τους εμπόρους , για τις πεζοδρομήσεις και την εμπορική κίνηση αλλά στάθηκε ιδιαίτερα στα ζητήματα επιβίωσης για τους μικρούς και μεσαίους επιχειρηματίες που καλούνται να αντιμετωπίσουν την λαίλαπα των συνεπειών της πανδημίας. Τόσο στην συνάντηση με τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ όσο και στην συνάντηση με το Γ.Γ του ΚΚΕ, ο Εμπορικός Σύλλογος μετέφερε τα αιτήματα των εμπόρων του νησιού.

«Η κίνηση είναι πεσμένη και εν καιρώ εκπτώσεων, καθώς καταγράφουμε μια πτώση του τζίρου σε ποσοστό 20% στα φαρμακεία που φτάνει το 80% στα καταστήματα ένδυσης υπόδησης. Η πλειοψηφία των καταστημάτων μετρά μια πτώση τζίρου μεγαλύτερη του 50%» υποστήριξε ο κ. Μυλωνάς προβλέποντας πως η εικόνα πολύ δύσκολα θα αλλάξει το επόμενο διάστημα.

«Πλέον οι εκπτώσεις θα είναι μόνιμες και στηριζόμαστε στους λίγους τουρίστες, μια που οι ντόπιοι ψωνίζουν τα απολύτως απαραίτητα» σημείωσε ακόμη ενώ για την πεζοδρόμηση της Αλεξάνδρου Ρώμα παρατήρησε πως για ακόμη μια φορά η λύση δίνεται … στο πόδι και χωρίς να υπάρχει ένας σωστός σχεδιασμός και μια μόνιμη λύση.

«Πότε λαμβάνεται απόφαση πεζοδρόμησης λόγω έργων, πότε με απόφαση της Αστυνομίας, τώρα λόγω κορονοϊού! Εμείς κληθήκαμε να πάρουμε μια απόφαση, ενώ η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής είχε ήδη αποφασίσει. Εξάλλου δεν είμαστε αντίθετοι στην πεζοδρόμηση ειδικά κατά το καλοκαίρι, που είναι απαραίτητη, αλλά ούτε και στην μελέτη που υπάρχει και προβλέπει πεζοδρόμηση αλλά με τις αναγκαίες προϋποθέσεις όπως είναι η εξασφάλιση χώρων στάθμευσης και αστικής συγκοινωνίας. Η θέση μας είναι πάγια εδώ και χρόνια και θέλουμε την πεζοδρόμηση με βάση την μελέτη!» σημείωσε, υπογραμμίζοντας πως παραμένουμε από τους
ελάχιστους τόπους που δεν έχουν αστική συγκοινωνία!

«Από το 2011 ακούμε ότι η εξεύρεση χώρου στάθμευσης είναι θέμα μηνών! Δεν μπορούμε πλέον να υπολογίζουμε ούτε στον τραπεζοειδή του λιμανιού μια που πολύ σύντομα ξεκινούν οι εργασίες στο λιμάνι. Υπάρχουν οικόπεδα όπως στα Καμίνια, αλλά θα πρέπει να αξιοποιηθούν» κατέληξε.

Μ.Π.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *