Κοινωνία

Ο Γ. Πατούλης στον ΕΡΜΗ: ”Είναι πολύ σημαντικό ο τουρίστας να έλθει και να φύγει υγιής από τη χώρα μας”

Ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης στον –Ε-

Η Ζάκυνθος μπορεί να είναι ένας ασφαλής χώρος τουρισμού, επεσήμανε ο Γ. Πατούλης

Σε σύσκεψη Περιφερειαρχών με θέμα τον τουρισμό που έγινε την περασμένη εβδομάδα με τηλεδιάσκεψη πήρε μέρος και ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης ο οποίος μίλησε στον –Ε- και κατέθεσε τις εκτιμήσεις του για την κατάσταση.

Ο κ. Πατούλης μίλησε με θερμά λόγια για τη ζακυνθινή φιλοξενία και σημείωσε πως είναι πολύ σημαντικό οι τουρίστες να έρχονται και να φεύγουν υγιείς από τη χώρα μας.

«Αυτό που είπαμε με τους Περιφερειάρχες παρουσία και του Υπουργού Τουρισμού Χ. Θεοχάρη, μέσα από την τηλεδιάσκεψη τουρισμού, είναι η ασφάλεια όσον αφορά στα ζητήματα της πρόληψης και της υγείας. Έγινε αντιληπτό ότι μπορέσαμε να φύγουμε από αυτή την πρώτη φάση της πανδημίας με τα λιγότερα τραύματα συγκριτικά με άλλες χώρες κι αυτό έγινε αισθητό στην παγκόσμια κοινότητα.

Από εδώ και πέρα θεωρούμε ότι μέσα από το άνοιγμα διαφόρων διαδικασιών, προφανώς και των συνόρων για να μπορέσει να αρχίσει η τουριστική περίοδος, πρέπει να δημιουργήσουμε την απόλυτη ασφάλεια στο επίπεδο της μετακίνησης και της φιλοξενίας του απανταχού τουρίστα που μπορεί να έρθει στην χώρα μας. Αυτό θα έχει μεγάλη αξία, διότι ο καθένας που θα θέλει να επισκεφθεί μια άλλη χώρα, πρωτίστως θα εξετάσει ποια χώρα μπορεί να του δώσει την ασφάλεια ότι θα έρθει υγιής και όταν θα φύγει θα είναι ξανά υγιής. Υπό αυτή την έννοια θεωρούμε ότι ο τρόπος της μετακίνησης, ο τρόπος της φιλοξενίας, ο τρόπος των συνθηκών, των αποστάσεων αλλά και των πρωτοκόλλων που πρέπει να δημιουργηθούν (αλλά κυρίως να εφαρμοστούν), είναι αυτό που θα βγει με ιδιαίτερο τρόπο και με ιδιαίτερη εξωστρέφεια στην παγκόσμια κοινότητα, για να καταλάβει ότι η χώρα μας μπορεί να το εξασφαλίσει» επεσήμανε ο Περιφερειάρχης.

Για την ανησυχία που υπάρχει στον πληθυσμό από ενδεχόμενη μεταφορά του ιού από το εξωτερικό με την έλευση των αλλοδαπών τουριστών ο κ. Πατούλης είπε:

«Είναι σαφές ότι αυτό που πρέπει να εξασφαλιστεί είναι οι τουρίστες οι οποίοι θα έρθουν, να είναι υγιείς. Άρα, θα πρέπει να υπάρχουν τα τεστ εξέτασης του κορονοϊού για κάθε έναν τουρίστα, κάτι το οποίο μπορεί να δημιουργηθεί μέσα από τις πύλες εισόδου των αεροδρομίων ή των λιμανιών, για να μπορέσει να ξέρει ο καθένας που θα τους δεχτεί ότι δέχεται υγιείς τουρίστες, αλλά και συγχρόνως, αφού τηρούνται από την δική μας πλευρά όλες εκείνες οι συνθήκες που σχετίζονται με την απόσταση και τα πρωτόκολλα των συναθροίσεων, των εκδηλώσεων αλλά και το πώς πρέπει να συμπεριφέρεται όταν κανείς βρίσκεται σε έναν κλειστό χώρο ή τι μέσα προστασίας πρέπει να έχει, θεωρώ ότι δεν θα έχουμε κανένα πρόβλημα σε επίπεδο τουλάχιστον του να δημιουργήσουμε κάποια έξαρση. Θεωρώ ότι το καλοκαίρι μπορεί να είναι εποικοδομητικό. Προφανώς τα ξενοδοχεία θα πρέπει να πιστοποιηθούν στον τομέα ψύξης-θέρμανσης, ότι δηλαδή έχουν γίνει οι κατάλληλοι καθαρισμοί. Από την άλλη πλευρά, θεωρούμε ότι μπορεί σε κάθε περίπτωση κοντά σε ένα μπλοκ ξενοδοχείων να υπάρχει ένας χώρος, που εφόσον υπάρχει ένα κρούσμα που μπορεί μέσα από αυτές τις διαδικασίες να έχει ξεφύγει, να μπει άμεσα σε μια μορφή καραντίνας δεκαπέντε ημερών χωρίς να δημιουργηθεί κανένα άλλο θέμα».

Μιλώντας για τη Ζάκυνθο ο Περιφερειάρχης Αττικής είπε:

«Νομίζω ότι η Ζάκυνθος μπορεί να είναι ένας ασφαλής και σημαντικός χώρος τουριστικής ανάπτυξης σε μια εποχή που δεν μπορεί να προσμετρηθεί με τις προηγούμενες χρονιές. Είναι μια ειδική περίοδος, αλλά συγχρόνως μπορεί να έχει ένα σημαντικό τουριστικό κεφάλαιο, το οποίο θα προετοιμάσει και την επόμενη χρονιά, η οποία θα πρέπει να είναι μια χρονιά ανάδειξης της ασφάλειας της χώρας μας και προπάντων της τουριστικής ανάπτυξης».

Ρωτήσαμε τον κ. Πατούλη σαν γιατρό αν τον ανησυχεί κάτι ιδιαίτερα στο θέμα του κορονοϊού και μα δήλωσε:

«Είναι σίγουρο πως είναι ένας ιός που ακόμα δεν έχουμε βρει το εμβόλιο της πρόληψης, όπως στο Η1Ν1 , ή μια συγκεκριμένη θεραπεία. Θεωρώ όμως ότι πρέπει να μάθουμε να ζούμε με αυτόν τον ιό μέσα από τα μέτρα πρόληψης που έχουν πλέον εμπεδωθεί από κάθε πολίτη. Το πλύσιμο των χεριών, το αντισηπτικό και το να μην βάζουμε τα χέρια μας στο πρόσωπο είναι τα πρώτα μέτρα. Νομίζω ότι θα πρέπει να υπάρχει η ατομική ευθύνη.

Το πολύ πλησίασμα και οι εναγκαλισμοί, δυστυχώς, είναι κάτι που γι’ αυτή την περίοδο θα πρέπει να προσέξουμε. Δεν μπορώ να πω ότι κάτι φοβάμαι ή φοβόμαστε ή η επιστημονική κοινότητα φοβάται. Αυτό που έχει μεγάλη αξία είναι τα εργαστήρια ανά τον κόσμο που παλεύουν να βρουν μέσα από την έρευνα το εμβόλιο. Αυτό θα είναι και το καθοριστικό. Μέχρι τότε θα πρέπει να μάθουμε να ζούμε με τον ιό με προσοχή, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι θα πρέπει να κλειδωθούμε στα σπίτια μας αυτή τη περίοδο, διότι πλέον θα κινδυνεύσουμε από άλλες αιτίες στην υγεία μας και την ζωή μας και όχι από τον κορονοϊό.

Εύχομαι στους Ζακυνθινούς υγεία, αισιοδοξία, προσοχή και μπορεί μέσα από όλα αυτά κάτι καινούργιο να αναγεννηθεί που να είναι καλύτερο για όλους μας».

Της Αγγελικής Ξενόφου

Ένα σχόλιο

  1. AN (PASTREPSETE) TA SKOUPIDIA APO TIN ZAKINTHO..MONO TOTE O TOURISTA SAS…THA FIGEI @[email protected] K. PATOULI ! AN KANETE TAKTIKI MIOKTONIA..POU EKKATOMIRIA KOUNOUPIA MAS ETREPSAN SE FIGI ..PERISI PRIN TELIOSOUME TIS DIAKOPES MAS..AN TA LOUKIA POU SIREOUN (BROMONERA..KAI OXI MONO..) MES TA LAGADIA IDIOS BANATO-ALIKES -XORA) AN OI PONTIKOI POU EIXAN TO (SIZE) KOUNELIOU KAI OURES METROU SXEDON..AN KATHARISETE TO POTAMI STIN XORA AGIOU XARLAMBI…POU ITAN MONO GIA EXEMESI …TA ZESTA MESIMERIA..AN OTAN TO (SKILAKI TIS KIRIAS) @ H LIMA [email protected] OPOS ELEGE H GIAGIA MOU, DE KOPRIZI OULOUS TSOU DROMOUS STI XORA KAI TA (S…A) H MADAM TA PARATAI KAI OI DROMOI IDIOS TO PROI ENORIS EINAI OULOI (XESMENOI)…..AN KOUREPSETE TA XORTA DROMO DROMO KAI TA PARATIMENA OIKOPEDA NA DIXNOUN KATHARA, @@@ MONO TOTE O TOURISTAS SAS @@@ THA FIGI Y-GEI-H-S ! TA SKOUPIDIA SE TONOUS TA ZOUMIA STO SKOPO RENE MES TI THALASSA POU O (TOURISTAS) THA KANEI TO MPANIO TOU…ME TA LEFTA TOU..K. PATOULI ? H ZAKINTHOS (ITAN ASFALIS ) OTAN OI GONEIS MAS TINE PASTREVANE…KAI OXI SIMERA POU BROMAI AUTA XRIAZONTE NA GINOUN..GIA NA SAS FIGOUN OI TOURISTES KALA STIN UGEIA TOUS, MONO ! O KOROI-DO-IOS SAS POU XEPASTREPSE -PANGOSMIOS TA GIROKOMIA…DISTIXOS, AUTES EINAI H KORONES POU DIABAZOUME KATHIMERINA APO (TSIORDA) GEIROKOMEIA. MA TO ANEFERE POTE ? AUTO POU APOKALIFTHI SE N. YORKY KAI NEW JURSAY POLI SINTOMA THA ( ERTHI KAI APO EKEI GIA NA DOUME TELIKA (GIATI) DEN ANAFERTHIKE POTE APO TON TSIORDA (POSA ATOMA KAI APO PIES AITIES -TELIOSAN-APO TIN EPIDIMIA ENOS AGNOSTOU METALAGMENOU IOU ) POU H KARAMELA SE KATHIMERINI ENIMEROSI-ELLADAS- MENI MONO STO (SIMERA PETHANAN ALOI 5-6-7….) H PARAPLIROFORISI SE OLLO TIS TO MEGALIO, K. PATOULI. EPIMELITHITE STA DEONTA POU ANAFERO EDO, KAI OI @ O TOURISTA SAS ) THAXEI TIN UGEIA TOU !!! KAI ESEIS TI DIKI SAS.
    MARLA LEONDI USA

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *