Ζάκυνθος

O Γ. Αρμένης για το δρόμο στο Ναυάγιο: “Ο Δήμαρχος έχει στα χέρια του απόφαση να κάνει μελέτη από τον περασμένο Ιούνιο, αλλά βρέθηκε πίσω από τα γεγονότα”

Να ασκήσει κύρια νομική  παρέμβαση κατά του  πολυσυζητημένου συμβολαίου για τη διασφάλιση της δημοτικής περιουσίας στις Βολίμες  και να ενεργοποιήσει την απόφαση που έχει λάβει το Σώμα από τον περασμένο Ιούνιο, καλεί ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Γιώργος Αρμένης το Δήμαρχο Νικήτα Αρετάκη, στον απόηχο της τελευταίας συνεδρίασης για τη διάνοιξη δρόμου διαφυγής στο Ναυάγιο.

Ο επικεφαλής του συνδυασμού “Μαζί για τη Ζάκυνθο” μιλώντας πρόσφατα στο ραδιόφωνο του Ερμή, κατηγόρησε το Δήμαρχο για το γεγονός ότι βρίσκεται “πίσω από τις εξελίξεις” και αναρωτήθηκε με ποιο τρόπο υπό τις παρούσες συνθήκες μπορούν να μπουν εμπόδια σε ένα δρόμο που σχεδιάζει κρατικός φορέας, δηλαδή η Διεύθυνση Δασών. Ακόμη ζήτησε να προχωρήσει ο Δήμος στην κατοχύρωση της επιχώριας περιουσίας για την οποία υπάρχει ήδη σύμβαση με τον συνταγματολόγο κ. Κασσιμάτη.

“Το ερώτημα που τίθεται είναι τί μπορούμε να προσφέρουμε στην κοινωνία και τους δημότες για να βελτιώσουν τη ζωή τους, ειδικά σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες. Για ακόμη μια φορά δυστυχώς ο Δήμος μας βρίσκεται πίσω από τις εξελίξεις και αυτό που προκάλεσε αίσθηση είναι οι ανακρίβειες που διατύπωσε ο Δήμαρχος κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου” δήλωσε αρχικά ο επικεφαλής του συνδυασμού “Μαζί για τη Ζάκυνθο” θυμίζοντας πως το Δημοτικό Συμβούλιο έχει πάρει απόφαση για το Ναυάγιο από τον περασμένο Ιούνιο και ο Δήμαρχος  είχε από τότε στα χέρια του το “οπλοστάσιο” για να υπερασπιστεί τα συμφέροντα του Δήμου.

Μάλιστα θύμισε πως για τη μη υλοποίηση της απόφασης αυτής, ο ίδιος μαζί με άλλους συμβούλους της αντιπολίτευσης, έχει προσφύγει στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση κατά του Δημάρχου, καταγγέλλοντας τον για παράβαση καθήκοντος. 

“Αυτό που περιμένω δεν είναι η απάντηση της Αποκεντρωμένης αλλά ο Δήμαρχος να υλοποιήσει την απόφαση που πήρε το Δημοτικό Συμβούλιο με αυξημένη μάλιστα πλειοψηφία την 1η Ιουνίου: Τότε αποφασίσαμε τη σύνταξη  μελέτης για την διαχείριση και αξιοποίηση της συνολικής  περιοχής του Ναυαγίου για να οδηγήσει στη δημιουργία φορέα διαχείρισης από το Δήμο με την συμμετοχή και των τοπικών κοινοτήτων . Αυτή η πρόταση δημιουργεί όλες τις προϋποθέσεις στο Δήμο για να κάνει και τη μελέτη για τους δρόμους διαφυγής για να λειτουργήσει το Ναυάγιο με ασφάλεια και όπως πρέπει” σημείωσε, επικρίνοντας την πρωτοβουλία του Δημάρχου να φέρει προς συζήτηση τη διακοπή μιας μελέτης που ήδη έχει πάρει το δρόμο της υλοποίησης και έγινε από το Δασαρχείο.

“Η έγκριση από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση στην μελέτη του Δασαρχείου δόθηκε πρόσφατα και ενώ ο Δήμαρχος έλεγε πως δεν γνωρίζει τίποτα, με έγγραφό του προς 5Υπουργεία ζητά να μη γίνει η μελέτη αυτή, γιατί ακόμη δεν έχει γίνει μελέτη λειτουργίας του Ναυαγίου. Ουσιαστικά λέει πως δεν μπορεί να γίνει δρόμος διαφυγής, αν ο ίδιος δεν υλοποιήσει μελέτη για την λειτουργία του χώρου” συμπλήρωσε.

Ο κ. Αρμένης ανέφερε πως βρισκόμαστε πλέον μπροστά σε συγκεκριμένα δεδομένα την στιγμή που ο Δήμος δεν έχει κάνει καμία ενέργεια για τη διασφάλιση της δημοτικής περιουσίας και τόνισε πως ακόμη και τώρα θα πρέπει να γίνει νομική παρέμβαση κατά της αγοραπωλησίας αλλά και για τη διασφάλιση της επιχώριας περιουσίας . Μεταξύ άλλων κατηγόρησε το Δήμαρχο πως δημιουργεί πολωτικές καταστάσεις στην περιοχή, αντί να δίνει λύση στην ουσία του προβλήματος.

Αναφορά από τον κ. Αρμένη έγινε και στην πρόταση μομφής που όπως ανακοίνωσε θα ασκηθεί κατά του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, παρά το γεγονός ότι αυτή δε θα παραγάγει κάποιο αποτέλεσμα, με την έννοια ότι δεν μπορεί να οδηγήσει σε αντικατάσταση του Προέδρου. Ωστόσο σημείωσε πως θα πρέπει να αποτελέσει μια αφορμή για προβληματισμό σε σχέση με το ρόλο του προεδρείου του Δημοτικού Συμβουλίου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *