Κοινωνία

Ο εθελοντής Δ. Κλάδης για τις θαλάσσιες ρυπάνσεις: Συνεχίζονται οι καταγγελίες στην ομάδα μας

Τα  πρόσφατα ευρήματα αγωγών που καταλήγουν στη θάλασσα στον Κόλπο του Λαγανά αποδεικνύεται από τις δικογραφίες που ήδη  βρίσκονται σε εξέλιξη πως δεν είναι τα μοναδικά για το νησί μας, ενώ μιλώντας στον Ερμή  ο συμπατριώτης μας Δημήτρης Κλάδης, εκ μέρους της εθελοντικής ομάδας Υλήεσσα, σημειώνει πως το τελευταίο διάστημα έχουν φτάσει στην ομάδα και νέες καταγγελίες που θα πρέπει να διερευνηθούν!

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, δυστυχώς ούτε και φέτος λείπουν οι καταγγελίες για ρυπάνσεις  από πολίτες που κοινοποιούν στους εθελοντές φωτογραφικό υλικό, ωστόσο ο ίδιος τόνισε πως οι αρχές θα πρέπει να ενεργοποιηθούν για να υπάρξει αποτέλεσμα αλλά και οι ίδιοι οι πολίτες να αναλάβουν τις ευθύνες τους.

Μεταξύ άλλων ο κ. Κλάδης ανακοίνωσε πως η ομάδα Υλήεσσα πλέον αποκτά και νομική μορφή, ενώ θα αποκτήσει και ένα δικό της πλωτό μέσο για εθελοντικές περιπολίες στις ακτές του νησιού.

Μια από τις επόμενες δράσεις του Συλλόγου αφορά την συνεργασία με τηλεοπτικό συνεργείο από μεγάλο ταξιδιωτικό τηλεοπτικό σόου της ανατολικής Ευρώπης με εκατομμύρια ακόλουθους κ τηλεθεατές  στα socialmedia που θα ακολουθήσει την ομάδα σε μια κυριακάτικη δράση  ενώ ο κ. Κλάδης σημείωσε πως προχωρούν δράσεις καθαρισμού έστω και με κάποια εμπόδια που βάζουν οι υψηλές θερμοκρασίες αλλά και οι επαγγελματικές υποχρεώσεις πολλών από τους εθελοντές.

Ο εκπρόσωπος της εθελοντικής ομάδας Υλήεσσα αναφέρθηκε και στη  συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου όπου το θέμα της ρύπανσης συζητήθηκε, σημειώνοντας  πως η εισήγηση του θέματος από την αντιπολίτευση έγινε προς την σωστή κατεύθυνση, τονίζοντας  πως κανείς δε θέλει το κλείσιμο επιχειρήσεων αλλά αντίθετα να μπει τέλος στην παρανομία.

«Μας στέλνουν φωτογραφίες από το τελευταίο 10ήμερο αλλά δεν τις δημοσιεύουμε γιατί νιώθουμε άσχημα για αυτή την κατάσταση ειδικά εν καιρώ πανδημίας, αν και δεν είναι δυνατόν να επικαλούμαστε την δυσφήμιση. Δεν είναι δυνατόν να υπάρχει παντού πλαγκτόν. Επιπλέον θέλουμε να δούμε την εικόνα αυτή με τα ίδια μας τα μάτια. Δεν πρέπει όμως σε καμία περίπτωση να λέμε πως δεν υπάρχει πρόβλημα» σημείωσε.

Μ.Π.

Ακολουθήστε το Ermisnews.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από τη Ζάκυνθο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *