Ζάκυνθος

Ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου στο νέο “προϊστάμενο” της Εισαγγελίας Εφετών Πάτρας: “Τα μάτια σου στη Ζάκυνθο”!

Ολοκληρώθηκε ο πρώτος ανακριτικός κύκλος της στυγερής δολοφονίας της 37χρονης Χριστίνας Κλουτσινιώτη πέρυσι τον Ιούνιο στην Ζάκυνθο και ήδη τέσσερις κατηγορούμενοι προφυλακίσθηκαν (ένας ακόμη εκτίει ποινή και για άλλα δυο αδικήματα), ενώ πέντε αφέθηκαν ελεύθεροι με ή χωρίς περιοριστικούς όρους.

Το νέο στοιχείο της υπόθεσης προέρχεται από την κορυφή της Δικαιοσύνης, που ζήτησε επίσπευση των διαδικασιών για να καθίσουν μέσα στο επόμενο δικαστικό έτος οι κατηγορούμενοι στο σκαμνί.

Συγκεκριμένα την περασμένη Τετάρτη σύμφωνα με ηλεγμένες πληροφορίες της «Π», ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Βασίλης Πλιώτας επικοινώνησε με το νέο «προϊστάμενο» της Εισαγγελίας Εφετών Πάτρας Γιώργο Μπισμπίκη, που διαδέχθηκε τον συνταξιοδοτηθέντα Γιώργο Σκλήρη και του έδωσε εντολή να παρακολουθεί ανελλιπώς το ανακριτικό έργο στην Ζάκυνθο, για να μην παρατηρηθεί η οποιαδήποτε χρονοτριβή στην απόδοση Δικαιοσύνης.

Ο κ. Πλιώτας δεν παρενέβη τυχαία. Γνωρίζει άριστα ότι η Ζάκυνθος είναι ένα «ατίθασο» νησί, όπου το αίσθημα ασφάλειας ήταν κλονισμένο τα τελευταία χρόνια και διάφορα κυκλώματα δρούσαν σε όλα τα «βαριά» εγκληματικά επίπεδα, περιφρονώντας τους ρόλους της Δικαιοσύνης και της ΕΛΑΣ.

Είναι γνώστης, επίσης, της διάβρωσης της Ελληνικής Αστυνομίας, καθότι υπηρετούσαν «σκαθάρια» στις τάξεις της και ιδιαίτερα οι επίορκοι αξιωματικοί που ευτυχώς δεν έχουν αποφύγει την τσιμπίδα του νόμου.

Η παρούσα συγκυρία, πάντως, σύμφωνα με αξιόπιστους δικαστικούς κύκλους, είναι ευτυχής, γιατί η Εισαγγελέας και η Ανακρίτρια, που χειρίζονται την αιματοβαμμένη υπόθεση του ζεύγους Κορφιάτη και το εκτελεσθέν «συμβόλαιο θανάτου» ήρθησαν στο ύψος των περιστάσεων, όπως το ίδιο συμβαίνει και με τον Πατρινό Αστυνομικό Διευθυντή του νησιού Θόδωρο Τσάτσαρη.

ΔΟΘΗΚΕ ΕΝΤΟΛΗ ΓΙΑ ΕΠΙΤΑΧΥΝΣΗ ΤΩΝ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΩΝ
Με βάση τα ανωτέρω, διευκολύνεται ο ρόλος του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Εφετών Πατρών Γιώργου Μπισμπίκη που έλαβε εντολή επόπτευσης των επόμενων δικαστικών διαδικασιών, προκειμένου στο πλέον σύντομο χρόνο να βρεθούν οι κατηγορούμενοι στο εδώλιο.
Σύμφωνα με τις ίδιες αξιόπιστες πηγές της «ΠτΚ» ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Β. Πλιώτας ζήτησε την τήρηση «σφιχτού» χρονοδιαγράμματος, προκειμένου όλα τα στάδια της υπόθεσης να διεκπεραιωθούν ταχέως.

Ως εκ τούτου αναμένεται ότι εντός του φθινοπώρου θα συνεδριάσει το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών της Ζακύνθου για να εξετάσει την σχετική εισήγηση για απαγγελία κατηγοριών. Πόσοι και ποιοι κατηγορούμενοι και για ποια αδικήματα κακουργηματικού και πλημμελειματικού χαρακτήρα θα παραπεμφθούν σε δίκη.

Αναμενόμενο είναι ότι θ’ ασκηθούν εφέσεις κατά της απόφασης, η οποία θα εξετασθεί σε δεύτερο βαθμό πλέον από το Συμβούλιο Εφετών της Πάτρας.
Σε τέτοιες πολύκροτες υποθέσεις, όπως η συγκεκριμένη της εγκληματικής οργάνωσης της Ζακύνθου κατατίθεται συνήθως στον Άρειο Πάγο, αν οι κατηγορούμενοι δεν συμφωνούν με την παραπομπή τους (εφ’ όσον έχει συμβεί κάτι τέτοιο, που είναι βέβαια εξόχως πιθανό).

Εύγλωττα και με νόημα νομικοί κύκλοι επισημαίνουν ότι η συγκεκριμένη υπόθεση βρίσκεται σε λίστα προτεραιότητας και γι’ αυτό τον λόγο θα οδηγηθούν στο εδώλιο οι κατηγορούμενοι μέσα στο επόμενο δικαστικό έτος που αρχίζει τον Σεπτέμβριο. Θύμισαν, μάλιστα, στην «ΠτΚ» την ταχύτητα με την οποία απεφάνθη ο Άρειος Πάγος σε ανάλογο αίτημα αναίρεσης της υπεράσπισης του Γιάννη Βάκρινου.

Αναφερόμαστε στη δολοφονία του ποδοσφαιριστή Θ. Παναγούλια στις αρχές Αυγούστου του 2007 στο Αίγιο, που είχε συνταράξει το Πανελλήνιο, με κατηγορούμενους τον ιδιοκτήτη νυκτερινών κέντρων Γιάννη Βάκρινο (έχει φύγει από την ζωή), τον γιο του Θανάση και τον σερβιτόρο Παναγιώτη Χριστόπουλο. Τότε η απόφαση του Αρείου Πάγου είχε ανακοινωθεί μετά από μια μέρα!

«ΑΛΛΑΞΑΝ ΟΙ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ…»
Στο μεταξύ, παρά το γεγονός ότι ουδέν νεότερο έχει «ανακοινωθεί», αποκλειστικές πληροφορίες της «ΠτΚ», αναφέρουν ότι ήδη έχουν προχωρήσει πάρα πολύ οι έρευνες και για την εξιχνίαση της δολοφονίας και του επιχειρηματία Ντίμη Κορφιάτη, συζύγου της Χριστίνας Κλουτσινιώτη.

Χαρακτηριστικά, αξιωματικός της Ασφάλειας Ζακύνθου είπε στην «ΠτΚ» ότι «βρισκόμαστε πολύ κοντά στην ταυτοποίηση και την αποκάλυψη των δραστών. Επί του παρόντος το μόνο που μπορούμε να πούμε είναι ότι υπάρχουν στοιχεία συνάφειας των δύο φόνων, με αλλαγές στους πρωταγωνιστικούς ρόλους…».
Προσεκτική μεν η διατύπωση του έμπειρου αξιωματικού, αλλά και διαφωτιστική όσον αφορά τις επερχόμενες αποκαλύψεις για τη δολοφονία του Ντίμη Κορφιάτη, που τοποθετούνται στο «αμέσως προσεχές διάστημα…».

ΠΗΓΗ:pelop.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *