Ζάκυνθος

Ο Δήμαρχος απαντά για το Ναυάγιο: “Δεν έχουμε ευθύνη για την παράνομη στάθμευση οχημάτων”

Για περιρρέουσα ατμόσφαιρα που στοχεύει στην απαξίωση της παρουσίας του κάνει ο λόγο ο Δήμαρχος με ανακοίνωση που έδωσε στη δημοσιότητα και αρχίζει με τις εξελίξεις στην υπόθεση του Ναυαγίου.

Ενδεικτικά για το Ναυάγιο ο κ. Νικήτας Αρετάκης αναφέρει τα ακόλουθα:

Ο Δήμαρχος συνέταξε μια μελέτη η οποία προβλέπει ελεγχόμενη επισκεψιμότητα στο Ναυάγιο. Χρησιμοποιείται ο μοναδικός διαθέσιμος χώρος της Εκκλησίας ως χώρος στάθμευσης σε απόσταση 1,5 χιλιόμετρο πριν από την παραλία. Εφαρμόζονται μέτρα πυροπροστασίας που ελήφθησαν με τη σύμφωνη γνώμη του πρώην Δ/του της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και τα ίδια μέτρα ακριβώς προτείνει και ο νυν Δ/της κ. Καλογερόπουλος με την υπ’αρίθμ. 963 Φ 702.15/15-04-20 σχετική παραγγελία του, που κοινοποιεί και στον κ. Εισαγγελέα.

Η μελέτη αυτή ενεκρίθη από το Υπουργείο Τουρισμού. Εφ’ όσον υπάρχουν δυο δρόμοι πρόσβασης – διαφυγής στη θέση συγκέντρωσης, δηλαδή του χώρου στάθμευσης, η κατασκευή νέου δρόμου στην παραλία δεν είναι απαγορευτική δια την ελεγχόμενη με mini busses και ομάδες security επισκεψιμότητα στην παραλία του Ναυαγίου.

Το προηγούμενο καλοκαίρι απέδειξε ότι καμία αστυνομική αρχή δεν δύναται να απαγορεύσει την άναρχη επισκεψιμότητα στο Ναυάγιο και την εντός του δάσους παράνομη στάθμευση αυτοκινήτων, γεγονότα που εγκυμονούν σοβαρότατους κινδύνους ομαδικών καταστροφών και πλήθους ατυχημάτων.

Ο Δήμαρχος δεν έχει καμία ευθύνη διότι αυτή βαρύνει όσους
επέλεξαν να σταθμεύσουν τα οχήματα στην πλατεία της παραλίας δεδομένου ότι η κατασκευή οδού διαφυγής από την παραλία είναι χρονικά ανέφικτος αλλά επειδή και οι δρόμοι διαφυγής διέρχονται από δάσος δεν ενδείκνυται η στάθμευση αυτοκινήτων να γίνεται στην παραλία.

Ο Δήμαρχος δεν αποδέχεται ότι μεροληπτεί στις απαιτήσεις κάθε Δημοτικής Ενότητας ώστε να είναι απαραίτητη η συμμετοχή των τοπικών προέδρων στη διαχείριση της δημοτικής περιουσίας που είναι αυτονόητο ότι μόνο δυσχέρειες στη λήψη των αποφάσεων θα επιφέρει.

Όλα αυτά οι μεθοδεύσεις ψευδούς ανοίγματος-ανέφικτου κλεισίματος της παραλίας του Ναυαγίου έχουν ένα μακροχρόνιο κοινό παρονομαστή, την ανάδειξη της αναποτελεσματικότητας και την αναγκαιότητα της διαχείρισης της παραλίας του Ναυαγίου από ιδιωτικά κεφάλαια. Λαμβανομένου υπ’όψην του τελευταίου βουλεύματος του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών είναι βέβαιον ότι η με τοπικιστικές αφετηρίες σχετική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου δεν εξυπηρετεί τα συμφέροντα του Δήμου διότι του αποδυναμώνει τη δυνατότητα ουσιαστικής και νομίμου παρέμβασης στη διαχείριση του χώρου.

Ένα σχόλιο

  1. Οι δικονομικοί όροι που χρησιμοποιεί ο κ.Δήμαρχος είναι αντίθετοι των σποφάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου.
    Μια λαική παροιμία λέει:”Όπου λαλούν πολλοί κοκκόροι,αργεί να ξημερώσει”.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *