Ζάκυνθος Οικονομία

Ο Αύγουστος έδωσε μια μικρή ανάσα στα ταμεία των επιχειρήσεων του νησιού μας

Σε καθοδική πορεία η τουριστική κίνηση

Απολογισμό των εσόδων κάνουν οι επιχειρηματίες του νησιού αφού ο Αύγουστος μήνας που σύντομα θα μας αποχαιρετήσει έδωσε μία οικονομική ανάσα, αλλά όχι τόσο ικανοποιητική για να καλύψει τις συνολικές ανάγκες της σεζόν του 2020 που λόγω της πανδημίας έχει αφήσει τα ταμεία σε δύσκολη κατάσταση.

Στην πόλη και στις τουριστικές περιοχές από τις αρχές μέχρι τις 20 Αυγούστου υπήρξε ικανοποιητική για τα δεδομένα του κορονοϊού κίνηση, αλλά την τελευταία εβδομάδα τα πράγματα άλλαξαν και υπάρχουν ακυρώσεις στις ήδη προβληματικές κρατήσεις. Το σίγουρο είναι ότι και ο επόμενος μήνας θα κυλήσει στο ίδιο προβληματικό μοτίβο ενώ μαζί με τις αμιγώς τουριστικές επιχειρήσεις κάνουν αρνητικό απολογισμό και εκείνες που λειτουργούν όλο το χρόνο και με πελάτες ντόπιους.

Μείωση στο 50% τον Αύγουστο ανέφεραν οι επιχειρηματίες

Επιχειρηματίες από τις κεντρικές πλατείες της πόλης δήλωσαν στον –Ε- ότι τα έσοδα έχουν μειωθεί στο 50% ενώ εκπρόσωποι από καταστήματα (όπως μπαρ και καφέ) επεσήμαναν πως τα μέτρα για τις επιχειρήσεις ήταν θανατηφόρα γιατί τις ανάγκασαν να κλείνουν τα μεσάνυχτα, ενώ θα μπορούσε να λειτουργούν μέχρι τη 1.30.

Καταστηματάρχες της οδού Αλ. Ρώμα δήλωσαν ότι η μείωση για τον Αύγουστο μήνα είναι της τάξεως του 50% αναφορικά με τους επισκέπτες, ενώ τους μήνες Μάιο, Ιούνιο και Ιούλιο η μείωση αντίστοιχα ήταν 90, 80 και 70%.

Η συνολικά εικόνα που υπάρχει δείχνει δυσαρέσκεια για τη φετινή σεζόν και ταυτόχρονα αγωνία για τους επόμενους μήνες, αφού από τη μία ο κορονοϊός και από την άλλη τα λιγοστά χρήματα που πήραν οι εργαζόμενοι, δημιουργούν ένα ομιχλώδες τοπίο για την οικονομία.

Της Αγγελικής Ξενόφου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *