Quantcast

Γνώμες

O άθλος της σύγχρονης Ελλάδας

Είναι πολύ νωρίς για να εξάγουμε συμπεράσματα αλλά παρατηρώντας την εξέλιξη του κορονοϊού στην Ελλάδα και στον κόσμο, μπορούμε να είμαστε ικανοποιημένοι, όχι για τα περιοριστικά μέτρα που σωστά εφαρμόζει η κυβέρνηση αλλά για τα αποτελέσματα που έχουν επιτευχθεί.

Αν δεν μας περιμένει κάποια έκπληξη στην πορεία, ένα μήνα μετά την εκδήλωση του προβλήματος και 25 ημέρες μετά τα σοβαρά περιοριστικά μέτρα, αυτό που έχει πετύχει η Ελλάδα, δηλαδή ο χαμηλός αριθμός νέων κρουσμάτων και ο εξίσου χαμηλός αριθμός θανόντων, (κυρίως υπερηλίκων) από τον ιό, σε μια περίοδο που στην Ευρώπη και τον κόσμο οι απόθανόντες αναλογικά με τον πληθυσμό είναι πολλαπλάσιος, λέγεται άθλος.

Θα πρέπει λοιπόν να είμαστε ικανοποιημένοι από την βραδεία εξέλιξη της νόσου, όσο και να μας θλίβει ο αριθμός των νεκρών και θα πρέπει, ακριβώς επειδή σεβόμαστε τους συνανθρώπου μας που υπήρξαν θύματα του ιού, να εντείνουμε ακόμα πιο πολύ τις προσπάθειες μας για να περιορίσουμε κι άλλο τη φονική επιδρομή της ασθένειας.

Είναι προφανές ότι τόσο ο φόβος της ασθένειας, όσο και η ανασφάλεια από τον αναπόφευκτο περιορισμό των εισοδημάτων προκαλεί προβλήματα σε όλους μας. Όμως σε αυτό τον πόλεμο προτεραιότητα έχει η υγεία και μετά όλα τα άλλα.

Κι όπως έχουν γράψει κι άλλες φορές, μετά θα κάνουμε όλοι τον απολογισμό μας!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *