Ζάκυνθος

O αθηναϊκός τύπος για την άρση του Lockdown στη Ζάκυνθο

Ποικίλες είναι οι τοποθετήσεις και οι εκτιμήσεις των εφημερίδων της Αθήνας και των ηλεκτρονικών  σελίδων για την άρση του Lockdown στη Ζάκυνθο, τις τελευταίες ώρες.

΄Ενα απάνθισμα από όλα τα δημοσιεύματα ακολουθούν στο ermisnews.gr.

Παρά την ευρεία δημοσιότητα του θέματος, ακόμα δεν έχει υπάρξει επίσημη ανακοίνωση, αν και η σχετική απόφαση έχει λάβει τις υπογραφές των αρμοδίων υπουργών και έχει τεθεί σε ισχύ.

ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ

Το ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ 13/8/2021, ανέφερε: Κορωνοϊός: Ακυρώνεται η παράταση του μίνι lockdown στη Ζάκυνθο

Η κατάσταση επανεξετάστηκε από τους ειδικούς και ελήφθη αυτή η απόφαση, σύμφωνα με την περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων Ρόδη Κράτσα – Τσαγκαροπουλου

Δεν θα τεθεί τελικά σε εφαρμογή η παράταση του μίνι lockdown στην Ζάκυνθο.

Όπως δήλωσε στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΤ η περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Ρόδη Κράτσα – Τσαγκαροπουλου, η κατάσταση επανεξετάστηκε από τους ειδικούς και ελήφθη αυτή η απόφαση.

Σε αντίστοιχη δήλωση προχώρησε ο βουλευτής Ζακύνθου της Νέας Δημοκρατίας, Διονύσης Ακτύπης, ο οποίος κάνει λόγο για άρση περιορισμών έπειτα από εισήγηση για επανεξέταση δεδομένων. «Θέλω να ευχαριστήσω από καρδιάς τον υπουργό επικράτειας κ. Γεραπετρίτη Γεώργιο και τον ΓΓ του υπουργείου υγείας κ. Παναγιώτη Πρεζεράκο για το γεγονός ότι αξιολόγησαν εκ νέου τα επιδημιολογικά δεδομένα της Ζακύνθου και οδηγηθήκαμε στην άρση των περιορισμών μετά την εισήγηση μου για επανεξέταση των δεδομένων», ανέφερε.

Την Πέμπτη είχε ανακοινωθεί παράταση των περιοριστικών μέτρων σε Ζάκυνθο και Χανιά μέχρι τις 18 Αυγούστου. Ωστόσο στη συνέχεια, κατόπιν επικοινωνίας της Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων με κυβερνητικούς παράγοντες, επανεκτιμήθηκε η κατάσταση για το νησί του Ιονίου κι αποφασίστηκε η άρση των περιοριστικών μέτρων, δηλαδή της απαγόρευσης κυκλοφορίας από τη 01:00 έως τις 06:00 και της αναπαραγωγής μουσικής καθ’ όλο το εικοσιτετράωρο σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και ψυχαγωγίας.

Το ΕΘΝΟΣ 13/8/2021, ανέφερε: Χαρίτσης: Με μέσο πήραν πίσω το lockdown στη Ζάκυνθο

Μέχρι στιγμής η Πολιτική Προστασία δεν έχει εκδώσει επίσημη ανακοίνωση για άρση του lockdown της Ζακύνθου

Με καυστικό τρόπο σχολιάζει την -όπως φαίνεται- ανάκληση του μίνι lockdown στη Ζάκυνθο ο βουλευτής Μεσσηνίας και Τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης χαρακτηρίζοντας την κατάσταση «Μικρές ιστορίες επιτελικής σοβαρότητας».

Μόλις μία ημέρα νωρίτερα, την Πέμπτη 12 Αυγούστου, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας ανακοίνωσε την παράταση του μίνι lockdown για τη Ζάκυνθο και τα Χανιά μέχρι και την Τετάρτη 18 Αυγούστου στις 06:00. Σκοπός της παράτασης των περιοριστικών μέτρων τοπικού χαρακτήρα είναι ο περιορισμός της εξάπλωσης των κρουσμάτων της νόσου Covid-19, σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση.

Ωστόσο, φαίνεται πως το μίνι lockdown δεν θα παραταθεί στο νησί της Ζακύνθου. Όπως δήλωσε στο Πρώτο Πρόγραμμα στην ΕΡΤ η περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Ρόδη Κράτσα, η κατάσταση επανεξετάστηκε και πάρθηκε τελικώς η απόφαση άρσης της παράτασης.

Σημειώνεται ότι η Πολιτική Προστασία δεν έχει εκδώσει επίσημη ανακοίνωση για άρση του lockdown της Ζακύνθου.

Τα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 13/8/2021, έγραψαν: Κοροναϊός: Έτσι έληξε το μίνι lockdown στη Ζάκυνθο

Διαψεύδονται κατηγορηματικά από πηγές του υπουργείου Υγείας τα περί παρέμβασης της περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων, Ρόδης Κράτσα, σχετικά με τα γεγονότα τα οποία αφορούν την λήξη των αυξημένων περιοριστικών μέτρων κατά του νέου κοροναϊού στη Ζάκυνθο.Συγκεκριμένα, πηγές του υπουργείου Υγείας διαβεβαιώνουν κατηγορηματικά το parapolitika.gr ότι «εκ παραδρομής ανακοινώθηκε την Πέμπτη η παράταση του μίνι lockdown για τη Ζάκυνθο. Το νησί παρουσιάζει μία καλή επιδημιολογική κατάσταση, καθώς έχει αποικλιμακωθεί αισθητά το επιδημικό φορτίο εκεί».

Υπενθυμίζεται ότι η Ρόδη Κράτσα ισχυρίστηκε το πρωί της Παρασκευής ότι, μετά από δική της παρέμβαση, ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης, και ο γενικός γραμματέας Δημοσίας Υγείας, Εθελοντισμού και Πρόληψης, Παναγιώτης Πρεζεράκος, προέβησαν… σε επανεξέταση των επιδημιολογικών δεδομένων της Ζακύνθου και… αποφάσισαν, οι δύο αυτοί κυβερνητικοί παράγοντες, την άρση του μίνι lockdown για τη Ζάκυνθο.

Δεν χρειάζεται, ασφαλώς, να σχολιάσουμε τον ως άνω ισχυρισμό της Ρόδης Κράτσα για τους… επιδημιολόγους Γεραπατρίτη και Πρεζεράκο.

Η ΑΥΓΗ 13/8/2021 έγραψε: Παίρνουν πίσω το μίνι lockdown μετά από ανταρσία των «γαλάζιων» στελεχών του νησιού

Πρωτοφανές! Η Ρ. Κράτσα και ο βουλευτής Δ. Ακτύπης ζήτησαν από τον Γ. Γεραπετρίτη και πέτυχαν την αναστολή των ειδικών περιοριστικών μέτρων για τον κορωνοϊό

Αλαλούμ με την παράταση ισχύος των περιοριστικών μέτρων στην περιφερειακή ενότητα Ζακύνθου, που αποφάσισε χθες η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας. Ενώ ανακοινώθηκε ότι τα περιοριστικά μέτρα θα ίσχυαν έως την Τετάρτη 18 Αυγούστου, τα «γαλάζια» πολιτικά στελέχη του νησιού φαίνεται ότι έβαλαν λυτούς και δεμένους για να ανατραπεί η απόφαση και να αρθεί άμεσα το μίνι lockdown.

«Η συγκεκριμένη απόφαση επανεξετάστηκε με το επιδημιολογικό φορτίο να είναι σταθερά μικρότερο» υποστήριξε η περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Ρόδη Κράτσα νωρίς το πρωί, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΤ. «Έδειξε αντιστάσεις η Ζάκυνθος σε αυτή την απότομη αύξηση των κρουσμάτων. Οι Ζακυνθινοί έκαναν την αξιόλογη προσπάθεια της μεγάλης μείωσης των κρουσμάτων και αυτό αναγνωρίστηκε σε δεύτερη εξέταση», υποστήριξε.

Επίσης, λίγο μετά τα μεσάνυχτα χθες, με ανάρτησή του στο facebook ο βουλευτής ΝΔ του νησιού Διονύσιος Ακτύπης είχε σπεύσει να δηλώσει ότι χάρη στην παρέμβασή του αίρονται τα περιοριστικά μέτρα. «Θέλω να ευχαριστήσω από καρδιάς τον Υπουργό Επικρατείας κ. Γεώργιο Γεραπετρίτη και τον ΓΓ του Υπουργείου Υγείας κ. Παναγιώτη Πρεζεράκο για το γεγονός ότι αξιολόγησαν εκ νέου τα επιδημιολογικά δεδομένα της Ζακύνθου και οδηγηθήκαμε στην άρση των περιορισμών μετά την εισήγησή μου για επανεξέταση των δεδομένων. Οτιδήποτε άλλο μικρή σημασία έχει και μόνο παραφωνία προσθέτει, γιατί οι Ζακυνθινοί γνωρίζουν» ανέφερε.

Το LIFO 13/8/2021, ανέφερε: Ζάκυνθος: Προς άρση του mini lockdown

Δεν αναμένεται να τεθούν σε ισχύ τα περιοριστικά μέτρα, που επιβλήθηκαν στην Ζάκυνθο, με σκοπό τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού.

 Τα μέτρα για την επιβολή mini lockdown, που αποφάσισε χθες η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, θα ίσχυαν μέχρι την Τετάρτη 18 Αυγούστου.

 Ωστόσο, η απόφαση ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων και παρενέβη η Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, Ρόδη Κράτσα- Τσαγκαροπούλου, που αιτήθηκε την επανεξέτασή της.

Όπως δήλωσε στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΤ η περιφερειάρχης, η κατάσταση επανεξετάστηκε και τελικά ελήφθη η απόφαση για άρση του μίνι lockdown.

 Αναμένονται οι επίσημες ανακοινώσεις από την Πολιτική Προστασία, σύμφωνα με την οποία η Ζάκυνθος επανέρχεται στο πρότερο καθεστώς.

 Ωστόσο, σε ό,τι αφορά στα Χανιά τα μέτρα παραμένουν. Εκεί, ισχύει μέχρι την Τετάρτη 18 Αυγούστου και ώρα 06:00, η απαγόρευση κυκλοφορίας από 01:00 το βράδυ έως 06:00 το πρωί, με εξαίρεση λόγους εργασίας και σοβαρούς λόγους υγείας αλλά και η απαγόρευση μουσικής καθ’ όλο το εικοσιτετράωρο σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και ψυχαγωγίας.

To PROTAGON 13/8/2021 ανέφερε: Η Ρόδη Κράτσα «ακύρωσε» την απόφαση για παράταση του μίνι lockdown στη Ζάκυνθο

Λίγες ώρες αφότου η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, βασιζόμενη σε επιδημιολογικά δεδομένα, ανακοίνωσε παράταση των περιοριστικών μέτρων στο νησί, η περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων είπε ότι η απόφαση αυτή δεν ισχύει καθώς παρενέβη στον υπουργό Επικρατείας Γιώργο Γεραπετρίτη.

Την Πέμπτη η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας ανακοίνωσε την παράταση του μίνι lockdown σε Χανιά και Ζάκυνθο ως τις 18 Αυγούστου –αρχικά τα περιοριστικά μέτρα που είχαν επιβληθεί θα ήταν σε ισχύ ως το πρωί της Παρασκευής, αλλά λόγω επιδημιολογικών δεδομένων κρίθηκε πως πρέπει να παραταθούν τουλάχιστον ως την προσεχή Τετάρτη.

Δεν πέρασαν ούτε λίγες ώρες και η περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Ρόδη Κράτσα ανακοίνωσε ότι δεν θα ισχύει η παράταση για τη Ζάκυνθο! Μιλώντας στην ΕΡΑ, το πρωί της Παρασκευής, η κυρία Κράτσα είπε ότι κατάσταση «επανεξετάστηκε» και πάρθηκε αυτή η απόφαση για μη παράταση των περιοριστικών μέτρων (απαγόρευση κυκλοφορίας 01:00 – 06:00 και μουσικής καθ’ ολο το 24ωρο) στο νησί.

«Η συγκεκριμένη απόφαση επανεξετάστηκε, με το επιδημιολογικό φορτίο να είναι σταθερά μικρότερο. Έδειξε αντιστάσεις η Ζάκυνθος σε αυτή την απότομη αύξηση των κρουσμάτων. Οι Ζακυνθινοί έκαναν την αξιόλογη προσπάθεια της μεγάλης μείωσης των κρουσμάτων και αυτό αναγνωρίστηκε σε δεύτερη εξέταση», είπε η κυρία Κράτσα, η οποία προτού εκλεγεί περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων είχε διατελέσει ευρωβουλευτής της ΝΔ.

 Πότε ακριβώς «επανεξετάστηκε» η απόφαση; Ποια ήταν άραγε εκείνα τα επιδημιολογικά στοιχεία που οδήγησαν την υποεπιτροπή των Λοιμωξιολόγων και την Εθνική Επιτροπή Προστασίας της Δημόσιας Υγείας να λάβουν το απόγευμα της Πέμπτης την απόφαση για παράταση των περιοριστικών μέτρων, αλλά ξαφνικά έπαψαν να ισχύουν, αφού σύμφωνα με την κυρία Κράτσα η Ζάκυνθος δεν είναι για νέο lockdown;

Με βάση ποια στοιχεία λαμβάνονται τελικά οι αποφάσεις της ΓΓΠΠ; Στην ΕΡΤ1 ειπώθηκε ότι η κυρία Κράτσα και ο τοπικός βουλευτής ΝΔ Διονύσης Ακτύπης επικοινώνησαν με τον υπουργό Επικρατείας Γιώργο Γεραπετρίτη, του εξήγησαν  ότι η επιδημιολογική εικόνα στη νησί είναι σημαντικά καλύτερη και έτσι κατάφεραν την ανατροπή της απόφασης της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.

Χαρακτηριστικά τα όσα έγραψε στο Facebook ο κ. Ακτύπης: «Θέλω να ευχαριστήσω από καρδιάς τον Υπουργό Επικρατείας κ. Γεώργιο Γεραπετρίτη και τον ΓΓ του Υπουργείου Υγείας κ. Παναγιώτη Πρεζεράκο για το γεγονός ότι αξιολόγησαν εκ νέου τα επιδημιολογικά δεδομένα της Ζακύνθου και οδηγηθήκαμε στην άρση των περιορισμών μετά την εισήγησή μου για επανεξέταση των δεδομένων. Οτιδήποτε άλλο μικρή σημασία έχει και μόνο παραφωνία προσθέτει, γιατί οι Ζακυνθινοί γνωρίζουν» ανέφερε.

Το ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ 13/8/2021 έγραψε: Λαγανάς – Κυβέρνηση 1-0: Ακυρώθηκε η παράταση του lockdown στη Ζάκυνθο

Δεν θα εφαρμοστεί τελικά η παράταση του μινι lockdown στην Ζάκυνθο, η οποία θα έμπαινε σε εφαρμογή από σήμερα

Όπως δήλωσε στο Πρώτο Πρόγραμμα στην ΕΡΤ και στην Κατερίνα Σερέτη και τον Διονύση Χατζημιχάλη η περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Ρόδη Κράτσα, η κατάσταση επανεξετάστηκε και πάρθηκε αυτή η απόφαση.

Υπενθυμίζεται ότι χτες είχε αποφασιστεί παράταση των περιοριστικών μέτρων σε Ζάκυνθο και Χανιά μέχρι τις 18 Αυγούστου.

Ωστόσο μέσα σε λίγες ώρες υπήρξε νέα εκτίμηση της κατάστασης, και τελικά τα μέτρα αίρονται στην Ζάκυνθο και δεν θα υπάρξει παράταση.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *