Ζάκυνθος

O Αντιπεριφερειάρχης Υποδομών Μανώλης Ορφανουδάκης: Στο 102% η αύξηση των εντάξεων έργων στην Περιφέρεια

Για την πορεία έργων και εντάξεων στην Περιφέρεια Ιονίων νήσων μίλησε στον –Ε- ο Αντιπεριφερειάρχης Υποδομών Μανώλης  Ορφανουδάκης, ο οποίος έδωσε στοιχεία και για τη Ζάκυνθο.

Αρχικά αναφέρθηκε στα θέματα υγείας και είπε: «Πρέπει να εξέλθουμε αλώβητοι από αυτό τον άνισο αγώνα που δίνουμε με την πανδημία και με τις λιγότερες δυνατές απώλειες».

Ακολούθως μίλησε για τα έργα και σημείωσε: «Εγώ θα σας κάνω μια ενημέρωση για τα έργα που είναι σε εξέλιξη στην Περιφέρειά μας γιατί είναι η μαγιά που ετοιμάσαμε αυτούς τους 20 μήνες ώστε να δούμε κάτι απτό. Για το ΕΣΠΑ, σήμερα  βρισκόμαστε  σε 102% αύξηση των εντάξεων έργων και σε 94% αύξηση των συμβάσεων και σε 47,6 % αύξηση των πληρωμών.

Διεκδικήσαμε περί τα 40 εκ. € για νέες μελέτες και για νέα έργα, ανέφερε ο κ. Ορφανουδάκης

Η ΠΙΝ έχει δημοπρατήσει από την ανάληψη των καθηκόντων της νέας περιφερειακής αρχής έως σήμερα (μέσα σε 20 μήνες)  έργα ύψους 54 εκατομμυρίων ευρώ. Βρήκαμε κάποιες χρηματοδοτήσεις που υπήρχαν ως καταγραφές και κάποιες τις διεκδικήσαμε εκ νέου. Τις παραλάβαμε λοιπόν και τις αξιοποιήσαμε και ακολούθως κάναμε μελέτες από την αρχή. Επιπλέον διεκδικήσαμε περί τα 40 εκ. ευρώ για νέες μελέτες και για νέα έργα».

Σε φάση δημοπράτησης είναι το τουριστικό καταφύγιο στις Βολίμες με προϋπολογισμό 8,8 εκατομμύρια ευρώ, εξήγησε ο κ. Ορφανουδάκης και συμπλήρωσε πως πρέπει να βελτιωθούν οι λιμενικές υποδομές και να γίνει τουριστική προβολή αλλά και διασυνδεσιμότητα μεταξύ των νησιών, γι’ αυτό προωθείται και το θέμα των υδατοδρομίων.

Ακολουθήστε το Ermisnews.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από τη Ζάκυνθο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *