Κοινωνία

Ο Αγροκτηνοτροφικός Σύλλογος συμμετέχει στην απεργία της 6ης Απριλίου

Ο Αγροκτηνοτροφικός Σύλλογος Ζακύνθου ανακοίνωσε ότι συμμετέχει στην απεργία που θα γίνει στις 6 Απριλίου αλλά και στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που θα γίνει την ίδια μέρα στις 10.30 το πρωί έξω από το Διοικητήριο.

Η ανακοίνωση του Συλλόγου αναφέρει:

Συνεχίζουμε τον αγώνα για μέτρα ενίσχυσης των αγροτοκτηνοτρόφων. Οι εξελίξεις με τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία έχουν τεράστιες επιπτώσεις στην αγροτική και κτηνοτροφική παραγωγή.

Το ήδη μεγάλο κόστος στο πετρέλαιο έχει τώρα εκτοξευθεί. Το ίδιο συμβαίνει και με το ρεύμα. Στα λιπάσματα και τις ζωοτροφές παρατηρούνται ελλείψεις ενώ και εκεί έχουμε αύξηση στις τιμές. Ταυτόχρονα αντιμετωπίζουμε όπως και ο υπόλοιπος λαός τη μεγάλη ακρίβεια.

Διεκδικούμε το αυτονόητο: Να μπορέσουμε να καλλιεργήσουμε φέτος και να ζήσουμε τις οικογένειές μας, καλύπτοντας τις διατροφικές ανάγκες του λαού μας με φθηνά και ποιοτικά προϊόντα.

Απαιτούμε  από την κυβέρνηση έμπρακτα μέτρα στήριξης 

  • Μείωση του κόστους παραγωγής, με κατάργηση της ρήτρας αναπροσαρμογής για το ρεύμα, αφορολόγητο πετρέλαιο, επιδότηση των ζωοτροφών και των αγροεφοδίων, κατάργηση του ΦΠΑ στα μέσα και εφόδια.
  • Προστασία από τις φυσικές καταστροφές, με υλοποίηση όλων των απαραίτητων έργων υποδομής, (αρδευτικά, αντιπλημμυρικά, αντιπυρικά κ.ά.), καθώς και αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ, ώστε να ασφαλίζει και να αποζημιώνει την παραγωγή και το κεφάλαιο στο 100% από όλες τις ζημιογόνες αιτίες και χωρίς καθυστερήσεις.
  • Τιμές που να καλύπτουν το κόστος παραγωγής και θα διασφαλίζουν εισόδημα επιβίωσης.
  • Επίσπευση της ενίσχυσης στα πλαίσια του μέτρου de minimis ώστε να καλυφθεί η απώλεια εισοδήματος των σταφιδοπαραγωγών για το 2021.
  • Να μην πληρώσουν οι αγρότες τις επιπτώσεις από τον πόλεμο στην Ουκρανία.

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟ ΜΠΛΟΚ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΝΟ ΜΑΣ 

6 ΑΠΡΙΛΗ 10:30 πμ στη Νομαρχία

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *