Ζάκυνθος

O δήμαρχος Ζακύνθου στο Mega! Κατήγγειλε τη «βιομηχανία» μαϊμού επιδομάτων τυφλότητας

Στις καταγγελίες ότι ο γιατρός που υπέγραφε τις βεβαιώσεις σε μαϊμού – τυφλούς στη Ζάκυνθο είναι ακόμη στη θέση του, καθώς και ότι «με τα επιδόματα αυτά ο νομάρχης έπαιρνε τις εκλογές» προχώρησε ο δήμαρχος του νησιού Στ.Μποζίκης.

Ο δήμαρχος Ζακύνθου, ο οποίος την προηγούμενη εβδομάδα βρέθηκε στο στόχαστρο δημοτών του επειδή κατέγραψε τα πραγματικά τετραγωνικά σε ιδιοκτησίες που επί χρόνια δηλώνονταν κατά το δοκούν, με αποτέλεσμα ο δήμος να μην εισπράττει τα προσήκοντα τέλη, σημείωσε ότι μεταξύ εκείνων που πέταγαν τα γιαούρτια ήταν και «τυφλοί». Σημείωσε, δε: «Αυτά τα γιαούρτια που έφαγα είναι παράσημα για μένα».

Μιλώντας στο Mega, το πρωί της Τρίτης, ο Στ.Μποζίκης ανέφερε ότι σε σύνολο 40.000 κατοίκων στη Ζάκυνθο, είχαν βεβαιωθεί 700 τυφλοί. Όλοι είχαν γνωματεύσεις από τον ίδιο γιατρό, κατήγγειλε ο δήμαρχος και πρόσθεσε: «Έπρεπε να είχε τεθεί σε διαθεσιμότητα από την πρώτη στιγμή. Όχι να περιμένουμε το πόρισμα των επιθεωρητών από τον Οκτώβριο».

Παράλληλα, ο δήμαρχος κατήγγειλε ότι «με τα επιδόματα αυτά ο νομάρχης έπαιρνε τις εκλογές».
Κατά την επίσημη καταγραφή των δικαιούχων προνοιακών επιδομάτων, τα στοιχεία από την οποία δημοσιοποιήθηκαν τη Δευτέρα, στη Ζάκυνθο εμφανίστηκαν περίπου 100 από τους 700 που έπαιρναν το επίδομα επί χρόνια.

Όπως δήλωσε ο υφυπουργός Υγείας Μάρκος Μπόλαρης, σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία του ελέγχου, ακόμη και από τους 100 που εμφανίστηκαν ως δικαιούχοι του επιδόματος, οι πραγματικοί τυφλοί είναι ακόμη λιγότεροι.

Ο δήμαρχος Ζακύνθου παραδέχθηκε ότι ήταν μια κατάσταση που όλοι γνώριζαν στο νησί. «Αναλαμβάνω τις ευθύνες μου. Όμως προσπαθήσαμε να κάνουμε ό,τι μπορούμε από πλευράς δήμου. Κόψαμε το επίδομα σε 500 από τους 700 που είχαν βεβαιώσεις, όταν ζητήσαμε να φέρουν και δεύτερη γνωμάτευση από άλλο γιατρό» ανέφερε.

Απαντώντας στον δήμαρχο Ζακύνθου, ο υφυπουργός Υγείας Μάρκος Μπόλαρης δήλωσε ότι δεν μπορεί να θέσει σε διαθεσιμότητα τον γιατρό, πριν του παραδοθεί το πόρισμα των επιθεωρητών.

«Το δημόσιο θα ζητήσει πίσω το ποσό των 2,5 δισ. ευρώ που χορηγήθηκαν για προνοιακά επιδόματα, σε όσους δεν τα δικαιούνταν», δήλωσε στο ΒΗΜΑ 99,5 ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κουτρουμάνης.

 

Τα γιαούρτια της οργής

Την προηγούμενη εβδομάδα, στη διάρκεια συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου, ο Στ.Μποζίκης προπηλακίστηκε και δέχθηκε μπαράζ επιθέσεων με γιαούρτια από δημότες που διαμαρτύρονταν για λανθασμένο υπολογισμό των τετραγωνικών των ιδιοκτησιών τους και κατ’ επέκταση για αυξημένα δημοτικά τέλη και χαράτσια στους λογαριασμούς της ΔΕΗ.

Τα τετραγωνικά των ιδιοκτησιών ήταν όντως υπολογισμένα λάθος, αλλά όχι από το δήμο. Επί χρόνια ιδιώτες στη Ζάκυνθο έκρυβαν χιλιάδες τετραγωνικά μέτρα, κάτι που ήρθε στην επιφάνεια όταν ο Στ.Μποζίκης αποφάσισε να αποκαλύψει την αλήθεια, μέσω αεροφωτογράφησης, και να επιβάλλει το νόμο.

Τα στοιχεία που προέκυψαν ήταν σοκαριστικά: αντί για 2,8 εκατομμύρια τετραγωνικά μέτρα για τα οποία καταβάλλονταν δημοτικά τέλη, οι αεροφωτογραφίες έδειξαν 6,2 εκατ. τ.μ., δηλαδή 215% περισσότερα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε η Καθημερινή, ενδεικτικά: ξενοδοχείο κατέβαλλε τέλη για 60 τ.μ. αντί για 6.200 τ.μ., αγροικία 20 τ.μ. τροφοδοτούσε με ηλεκτρικό ρεύμα βίλα 880 τ.μ. με πισίνα, 15.000 κτίρια ηλεκτροδοτούνταν χωρίς ρολόι της ΔΕΗ από το ρεύμα του γείτονα! Αυτές και άλλες παρόμοιες παρανομίες στοίχιζαν στο δήμο Ζακύνθου 6 εκατ. ευρώ ετησίως.

 

Πηγή: in.gr

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *