Ζάκυνθος

O Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Τουρισμού Τ. Μαμφρέδας για την σεζόν

Το γεγονός ότι το κλίμα σε ότι αφορά τον τουρισμό έχει αλλάξει μετά τις εκλογές και αφού δόθηκε η εικόνα της σταθερότητας από την Ελλάδα προς το Εξωτερικό, επιβεβαίωσε μιλώντας στο ραδιόφωνο του –Ε- ο Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Τουρισμού του Δήμου Τάκης Μαμφρέδας, υποστηρίζοντας πως οι τελευταίες ημέρες του  Ιουνίου  είναι καλύτερες σε σχέση με τον πολύ άσχημο Μάη.

«Η κίνηση μέχρι τώρα ήταν αρνητική αφού οι περισσότεροι επισκέπτες μας από τη Βρετανία είχαν φόβο για την κρίση και την κατάσταση που μπορεί να διαμορφωνόταν! Πίστευαν ότι τα ΑΤΜ δε θα λειτουργούσαν, πως δεν θα μπορούσαν να  βρουν χρήματα και πελάτες μας ζητούσαν να αλλάξουν χρήματα γιατί μπορεί να μην έβρισκαν ευρώ! Πελάτες μου με έπαιρναν τηλέφωνο για να με ρωτήσουν αν όντως υπάρχει τόσο μεγάλο πρόβλημα στην Ελλάδα!» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μαμφρέδας, συμπληρώνοντας πως  υπήρξε ακόμη και η φήμη πως δε θα υπάρχει φαγητό για να φάνε στα εστιατόρια και τα ξενοδοχεία!

«Με όλο αυτό το κλίμα ήταν φυσικό οι τουρίστες να μη θέλουν να έρθουν διακοπές στην Ελλάδα! Τώρα το κλίμα σταδιακά αλλάζει και ελπίζω πως τα πράγματα θα πάνε καλύτερα. Δεν πρέπει όμως να ξεχνάμε πως ουσιαστικά μας έχει μείνει μόνο ο Ιούλιος και ο Αύγουστος και το διάστημα αυτό είναι πολύ μικρό για να μπορεί ο επιχειρηματίας να βγάλει τα σπασμένα! Περιμένουμε πως ο χειμώνας που θα ακολουθήσει θα είναι πολύ πιο δύσκολος» επεσήμανε ο κ. Μαμφρέδας και υπογράμμισε πως πλέον οι ελπίδες επενδύονται στις κρατήσεις της τελευταίας στιγμής.

«Οι ξενοδόχοι και οι επιχειρηματίες έχουν ήδη κάνει τις προσφορές τους και δίνουν έκπτωση που φτάνει το 5 και το 10%. Αυτό έχει γίνει από πολλές επιχειρήσεις και πιστεύω πως θα βοηθήσει στο να προσελκύσουμε τουρίστες. Η Ελλάδα είναι Ελλάδα και πάντα θα προσελκύει τουρίστες και θέλω να πιστεύω πως η ρότα θα αλλάξει, αφού υπήρχε ο φόβος για το ότι δεν υπάρχει Κυβέρνηση! Το κλίμα έχει αλλάξει από τις 15 Ιουνίου και μετά και οι αφίξεις είναι περισσότερες. Όμως οι προκρατήσεις ήταν ελάχιστες και για πρώτη φορά είχαμε περισσότερες ακυρώσεις σε σχέση με τις κρατήσεις! Τώρα θα είμαστε χαρούμενοι αν ο Ιούνιος είναι όπως ο περσινός!» σημείωσε ο Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Τουρισμού, αποκλείοντας το να υπάρχει αύξηση.

Τέλος, ανέφερε πως πολύ σύντομα θα συνεδριάσει η Επιτροπή Τουρισμού του Δήμου και εκεί αναμένεται  να συζητηθούν θέματα όπως η πορεία της τρέχουσας σεζόν, τα αποτελέσματα της ημερίδας που παρακολούθησε ο Ειδικός Σύμβουλος του Δήμου  Δ. Μήλεσης για τις κρουαζιέρες και άλλα ζητήματα όπως οι λεπτομέρειες της συμφωνίας που έχει υπογραφεί με την αεροπορική εταιρεία RyanAir.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *