Ζάκυνθος

Oχι της επιτροπής στο αίτημα του Δήμου για επαναχάραξη του αιγιαλού

Το αίτημα του Δήμου Ζακυνθίων για επαναχάραξη της γραμμής αιγιαλού και παραλίας στην περιοχή της πλαζ του ΕΟΤ  απέρριψε η αρμόδια Επιτροπή, τα μέλη της οποίας συνεδρίασαν δύο φορές στα γραφεία της Κτηματικής Υπηρεσίας και η τελευταία συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε μόλις την προηγούμενη εβδομάδα.

Η διαδικασία συνδέεται άμεσα με τις παρεμβάσεις που σχεδιάζει ο Δήμος Ζακυνθίων στην περιοχή του ΕΟΤ και σε μεγάλο βαθμό προχώρησε το προηγούμενο διάστημα, προκαλώντας την παρέμβαση του Εισαγγελέα και των αρμόδιων υπηρεσιών όπως η Κτηματική Υπηρεσία και το Λιμεναρχείο. Αποτέλεσμα ήταν, οι εργασίες που είχαν ξεκινήσει στην περιοχή από το Δήμο και περιελάμβαναν μεταξύ άλλων την κατασκευή και τέταρτου γηπέδου τένις να σταματήσουν καθώς ήταν παράνομες  πραγματοποιούνταν στα όρια του αιγιαλού.

Το αίτημα του Δήμου, προκειμένου να γίνει επαναχάραξη της γραμμής αιγιαλού και να μπορέσει να εξασφαλίσει αδειοδοτήσεις για τις παρεμβάσεις που ξεκίνησε αλλά και σχεδιάζει υποβλήθηκε τον περασμένο Χειμώνα, αλλά μετά από δύο συνεδριάσεις της Επιτροπής απορρίφθηκε γιατί δεν προσκομίστηκαν τα απαραίτητα δικαιολογητικά που να αποδεικνύουν την νομιμότητα όλων των κτισμάτων που υπάρχουν ήδη στην πλαζ του ΕΟΤ.

Διευκρινίζεται πως η περιοχή για την οποία ζητήθηκε επαναχάραξη εκτίνεται από το οικόπεδο του πάρινγκ μέχρι το λιμανάκι.

Ως εκ τούτου, τα σχέδια του Δήμου για την περιοχή αναστέλλονται, την ώρα που μαίνονται αμφιβολίες για την αναγκαιότητα των παρεμβάσεων που προγραμματίζονταν. Θυμίζουμε πως η αντιπολίτευση του Δημοτικού Συμβουλίου είχε καταγγείλει το γεγονός ότι οι παρεμβάσεις σχεδιάζονταν εν αγνοία των μελών του συμβουλίου, ενώ ειδικά από το συνδυασμό της Λαϊκής Συσπείρωσης έχει επισημανθεί πως η δημοτική αρχή, προετοιμάζει το έδαφος για την παραχώρηση του ακινήτου στα χέρια ιδιωτικών συμφερόντων.

Σε κάθε περίπτωση αυτό που πρέπει να τονιστεί, είναι πως η παρούσα δημοτική αρχή φαίνεται να συνέχισε τον ίδιο στρεβλό δρόμο που είχαν ανοίξει και οι προκάτοχοί της.

 

Το ιστορικό

Η χάραξη της γραμμής αιγιαλού είχε γίνει τη δεκαετία του 1970 όταν η τότε στρατιωτική κυβέρνηση παραχώρησε τη συγκεκριμένη έκταση στον ΕΟΤ και δημιουργήθηκε η πρώτη τουριστική πλαζ με εγκαταστάσεις για λουόμενους, με καμπίνες, αναψυκτήρια  και χώρους πρασίνου. Η ακτή του ΕΟΤ λιτούργησε με υπαλληλικό προσωπικό έως το 1998 όταν η περιοχή του ΕΟΤ παραχωρήθηκε για χρήση από τα Τουριστικά Ακίνητα στο Δήμο. Τότε με παρεμβάσεις του Δήμου μισθώθηκαν σε ιδιώτες τα αναψυκτήρια, κατασκευάστηκε το αλειυτικό καταφύγιο στον Εσταυρωμένο, ένα πάρκινγκ στη νότια πλευρά, τρία γήπεδα τένις και ο θερινός σινεμά.

Το 2012 η περιοχή, συνολικής έκτασης 26 στρεμμάτων μεταβιβάστηκε οριστικά στο Δήμο Ζακυνθίων.

 

 

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *