Ζάκυνθος

Oδηγήθηκε στον Ανακριτή ο μηχανικός Μ. Λιάσκας – Τοκογλυφία, πλαστογραφία και απάτη μερικές από τις κατηγορίες

Στον ανακριτή οδηγήθηκε σήμερα για να απολογηθεί ο μηχανικός Ματθαίος Λιάσκας ο οποίος από το βράδυ του Σαββάτου κρατείται στην Αστυνομική Διεύθυνση Ζακύνθου.

 

Ο ηλικίας 61 ετών μηχανικός συνελήφθη στην Αθήνα τις πρωινές ώρες της 24ης Φεβρουαρίου για μη καταβολή ατομικών χρεών προς το Δημόσιο, συνολικού χρηματικού ποσού 140.918.639,77 €.

Σε βάρος του συλληφθέντα εκκρεμούσαν 2 εντάλματα σύλληψης του Ανακριτή Πρωτοδικείου Ζακύνθου, με τα οποία διατάχθηκε η σύλληψή του για τα αδικήματα της άμεσης συνέργειας σε τοκογλυφία και νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα, συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, πλαστογραφίας, απάτης και ανακριβών δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος σε βαθμό κακουργήματος. Επίσης σε βάρος του εκκρεμούσαν 7 καταδικαστικές αποφάσεις των Πλημμελειοδικείων Αθηνών και Βόλου, με τις   οποίες   του έχει επιβληθεί συνολική ποινή φυλάκισης πέντε ετών και δεκατεσσάρων μηνών και χρηματική ποινή επτακοσίων 700 €.

Ο συλληφθείς είχε επαγγελματική δραστηριότητα ως μηχανικός στη Ζάκυνθο πριν από 15 χρόνια και εξετάζεται η εμπλοκή του σε διάφορες αξιόποινες πράξεις σε συνεργασία με άλλα άτομα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *