Ελλάδα

Νοσοκομείο: Ολες θέσεις των εμπλεκομένων στις καταγγελίες περί μη νόμιμης εργολαβίας

Διαστάσεις μεγάλες έχει λάβει τις τελευταίες ημέρες η καταγγελία του πρώην αν. υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη για την παράνομη ανάθεση εργολαβίας σε υπάλληλο του Νοσοκομείου.   

Τις τελευταίες ώρες πολλά νέα στοιχεία έχουν προκύψει στην υπόθεση αυτή που δείχνουν ότι το όλο ζήτημα είχε προκαλέσει, πολύ πριν δημοσιοποιηθεί, μεγάλες αντιδράσεις στους κόλπους της διοικήσεως. Παρότι η υπόθεση έγινε ευρέως γνωστή μετά την καταγγελία Πολάκη, όμως στο Υπουργείο, αρκετές ημέρες νωρίτερα, είχε φτάσει καταγγελία μέλους του Δ.Σ. του Νοσοκομείου με το ίδιο ακριβώς περιεχόμενο.  Μάλιστα η εντολή για την διενέργεια ελέγχου, πήρε τη μορφή ένορκης διοικητικής εξέτασης (ΕΔΕ) και δόθηκε με βάση την καταγγελία μέλους του Δ.Σ. του Νοσοκομείου. 

Από την πλευρά της διοικήσεως του Νοσοκομείου, παρότι επίσημα δεν έχει γίνει ανακοίνωση, οι πληροφορίες που διαρρέουν κάνουν λόγο για απόλυτα νόμιμη εξέλιξη η οποία θα φανεί από την έλεγχο που διεξάγει η 6η Υγειονομική Περιφέρεια, ενώ καμία ανακοίνωση δεν εξέδωσε για το καυτό ζήτημα των καταγγελιών ο βουλευτής Διονύσης Ακτύπης. Προφανώς το θέμα αυτό θα έχει τη συνέχειά του τις επόμενες ημέρες.

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΠΟΛΑΚΗ 

Με ανάρτηση  στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter,  το βράδυ της περασμένης Τετάρτης,  ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ  εξαπέλυσε δριμεία επίθεση με βαρείς χαρακτηρισμούς για τα τοπικά στελέχη της Ν.Δ. αλλά και για το ιδιαίτερο γραφείο του Πρωθυπουργού.

Ο κ. Πολάκης απευθύνθηκε, με την ανάρτησή του, στους υπουργούς Υγείας Θανάση Πλεύρη και Μίνα Γκάγκα και κατήγγειλε ότι δημόσιος υπάλληλος πήρε με ανάθεση εργολαβίες στο Νοσοκομείο  Ζακύνθου, ύψους 55.000 ευρώ.

Αναφέρει συγκεκριμένα ο κ. Πολλάκης  ότι ο συγκεκριμένος υπάλληλος που προσελήφθη το 2010  στο Νοσοκομείο ως βοηθός θαλάμου, έλαβε μετάταξη το 2021 ως θυρωρός και το 2022 πήρε εργολαβία για οικοδομικές εργασίες στο νοσοκομείο που εργάζεται ως υπάλληλος. Και προσθέτει ο κ. Πολλάκης ότι ο νόμος απαγορεύει την συμμετοχή των υπαλλήλων σε οποιαδήποτε μορφής εταιρεία, καταλήγει δε με την διαπίστωση ότι το “Μαξίμου έχει δώσει εντολή να τρώνε όλα τα λαμόγια από ΄’ακρο σε άκρο της χώρας”.

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΑΠΟ ΤΟ NAYAGIOGATE 

Λίγη ώρα αργότερα το θέμα ανήρτησε στο διαδίκτυο και η οργάνωση Nayagiogate που δραστηριοποιείται κατά της πώλησης του ακινήτου των 15.000 στρεμμάτων στα ορεινά, σε εταιρεία από το Κατάρα,  με την επισήμανση “ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΖΑΚΎΝΘΟΥ καταπατά το Ασυμβίβαστο και παίρνει ιδιωτικές Εργολαβίες με Βουλευτική  τυφλότητα. Παρακλάδι συντροφικά στο ΝΑΥΑΓΙΟ της Ζακύνθου γιατι πρέπει να παραμείνει σε τουρκοκαταριανους το Ναυάγιο της Ζακύνθου. Παύλος Πολακης. Ρεζιλίκια στο ΝΑΥΑΓΊΟ,  Ρεζιλίκια στο Νοσοκομείο!!!!! Οτι Αρπάξουν σαν κοράκια………”

H ANAKOINΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ

Το πρωί της Πέμπτης, για το ίδιο θέμα,  η Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ στη Ζάκυνθο εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση:

Τα λαμόγια των γαλάζιων ακρίδων οργιάζουν και στο νοσοκομείο Ζακύνθου ενώ  ο βουλευτής της ΝΔ ,  κ. Διον. Ακτύπης τους  καλύπτει. Η  συνεχιζόμενη καταρράκωση του νοσοκομείου μας με την τραγική ιατρική υπο-στελέχωση των περισσότερων κλινικών πρώτης γραμμής,  ουδόλως εμποδίζει   τις  γαλάζιες ακρίδες  της  ΝΔ με τον μανδύα των κατ’ όνομα  «διοικούντων- υπευθύνων»  να στήνουν  δουλίτσες  με ομολογουμένως καινοφανείς διαδικασίες φαγοποτιού.  Τα 7,5 δις απευθείας αναθέσεις του άθλιου καθεστώτος Μητσοτάκη προφανώς έχουν καλλιεργήσει και την φαντασία στην αρπαχτη.  Γράφοντας λοιπόν λαμπρές σελίδες «κυκλικής οικονομίας», αναθέτουν οικοδομικές εργασίες του ιδρύματος αξίας 68.200 ευρω ( +ΦΠΑ)  – πάντα μετά από προσκλήσεις ενδιαφέροντος με ένα και μοναδικό προσερχόμενο  –  έναν ….μόνιμο υπάλληλο του νοσοκομείου. Ο υπάλληλος αυτός διατηρεί ταυτόχρονα ( ! ) και οικοδομική εταιρεία, που φέρει το όνομα του και παρά το γεγονός ότι έχει τύχει μετατάξεως για λόγους….υγείας το 2021, εν τούτοις υλοποιεί σήμερα οικοδομικές εργασίες του τύπου της κατασκευής χώρου στάθμευσης και ανακαίνισης των δαπέδων του νοσοκομείου εισπράττοντας 55.000 ευρώ. Σύμφωνα με τα ΧΕΠ που εκδόθηκαν στο όνομα της εταιρείας του. Αυτό που δεν γνωρίζουμε είναι εάν τηρήθηκαν και  οι πολεοδομικές διατάξεις στην κατασκευή του έργου…. Έτσι λοιπόν το χρήμα…. ανακυκλώνεται εντός του νοσοκομείου. Τα ξεφτέρια της διοίκησης του νοσοκομείου (μονοπρόσωπης και συλλογικής) αφού έχουν μετατρέψει την λειτουργία του σε ακραίο ρουσφετολογικό μηχανισμό του βουλευτή της ΝΔ, κ Δ. Ακτύπη, σκαρφίζονται (ερήμην του άραγε;)  και  «βέλτιστες πρακτικές» ακρίδας επί του δημοσίου χρήματος. Ο Συριζα-ΠΣ Ζακύνθου καταγγέλλει τον βουλευτή Ζακύνθου της ΝΔ, που σαν πρώην εργαζόμενος του νοσοκομείου γνωρίζει πρόσωπα και πράγματα και  δεν έχει ζητήσει ακόμα την παραίτηση του διοικητή και του ΔΣ του νοσοκομείου.  Άρα  συγκαλύπτει   το  πλιάτσικο    των  γαλάζιων τρωκτικών  στο νοσοκομείο Ζακύνθου. Αλήθεια ο διοικητής της 6ης ΥΠΕ και ο Υπουργός υγείας τι ακριβώς παριστάνουν στην υπόθεση;

ΟΙ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

Η επίθεση του βουλευτή Παύλου Πολλάκη για τα διαδραματιζόμενα στο Νοσοκομείο Ζακύνθου προκάλεσαν την αντίδραση της ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας που ζήτησε άμεσα από τον διοικητή της 6ης Υγειονομικής περιφέρειας την διενέργεια επείγουσας εξέτασης του ζητήματος.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του -Ε- στην έδρα της Υγειονομικης Περιφέρειας αλλά και στο γραφείο του αρμόδιου Υπουργού έχουν αποσταλεί οι φάκελοι της υπόθεσης και εξετάζονται εξονυχιστικά από του νομικούς συμβούλους.

Η ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ

Σύμφωνα με άλλες πληροφορίες η διοίκηση του Νοσοκομείου αναφέρει ότι η ανάθεση της εργολαβίας έγινε στον συγκεκριμένο υπάλληλο καθόλα νόμιμα και επειδή δεν υπήρξε ενδιαφέρον από άλλον κατασκευαστή και ότι ο συγκεκριμένος υπάλληλος του Νοσοκομείου είχε κάνει χρήση διάταξης του νόμου, σύμφωνα με την οποία μπορούσε να εκτελεί ιδιωτικό έργο, εφόσον είχε  λάβει τη σχετική άδεια από την υπηρεσία του.

ΒΑΡΙΑ ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΑ ΣΤΗ Ν.Δ.

Ενοχλημένοι φέρονται να είναι πολλοί φίλοι και μέλη  της Ν.Δ. στη Ζάκυνθο, καθώς, όπως αφήνουν να διαρρέουν, το θέμα είχε γίνει αντικείμενο συζητήσεων εδώ και πολύ καιρό. 

 Μετά το θόρυβο που ξέσπασε από την ανάθεση της εργολαβίας για τη φύλαξη του “ναυαγίου” το καλοκαίρι, ένα δεύτερο κρούσμα ανάθεσης με καταγγελόμενες διαδικασίες προκαλεί ερωτηματικά και επιφυλάξεις στην τοπική κοινωνία.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *