Η απόφαση της Συνέλευσης των εργαζομένων του Νοσοκομείου
Η Γενική Συνέλευση του Συλλόγου των εργαζομένων στο Νοσοκομείο έγινε το μεσημέρι της Τετάρτης και συζητήθηκε η άνιση κατανομή του επιδόματος από το ίδρυμα Νιάρχου, το οποίο δεν πήραν όλοι οι εργαζόμενοι που έπρεπε να το λάβουν και αυτό έχει προκαλέσει σφοδρές αντιδράσεις.
Η απόφαση που ελήφθη είναι να συνταχθεί νομικό κείμενο το οποίο θα αποσταλεί στο υπουργείο υγείας και την 6η
ΥΠΕ, καθώς 30 και πλέον εργαζόμενοι του Νοσοκομείου Ζακύνθου δεν έλαβαν το επίδομα.
Η διοίκηση παρέδωσε τη λίστα με τα ονόματα αυτών που πήραν το επίδομα, ανέφερε ο Πρόεδρος Ευάγγελος Τσώλας

Σε δηλώσεις του στον –Ε- ο Πρόεδρος του Συλλόγου των εργαζομένων Ευάγγελος Τσώλας σημείωσε: «Το θέμα αφορούσε τη δωρεά Νιάρχου για την οποία έχουν ειπωθεί πολλά και μάλιστα σε πανελλαδική κλίμακα. Έχουμε μία θετική εξέλιξη με τη διοίκηση και μας δόθηκε η λίστα των 30 εργαζομένων που πήραν την οικονομική ενίσχυση, καθώς υπήρχαν διακρίσεις μεταξύ του ιατρικού, νοσηλευτικού και του προσωπικού καθαριότητας. Σε αυτό δεν μπορεί να φέρει κανένας αντίρρηση. Προσπαθούμε να βρούμε τα κριτήρια, γιατί επελέγησαν κάποιοι και όχι κάποιοι άλλοι. Οι εργαζόμενοι συνάδελφοί μας συνεχίζουν να είναι εξαγριωμένοι και οργισμένοι. Είχαμε καλέσει και το νομικό σύμβουλο για να δούμε αν θα χρειαστεί νομική βοήθεια. Η απόφαση που ελήφθη είναι να γραφτεί ένα κείμενο από το νομικό μας σύμβουλο με υπογραφές που θα αφορούν τους εργαζομένους που είναι δικαιούχοι του επιδόματος και δεν το έλαβαν. Η απόφαση μας θα κοινοποιηθεί στη διοίκηση, στην 6η ΥΠΕ, στο υπουργείο και πιθανά στο Συνήγορο του Πολίτη και στην Αρχή Διαφάνειας, ώστε να μην αδικηθεί κανένας».
Ο κ. Τσώλας έκανε γνωστό ότι «τα άτομα που δεν πήραν το επίδομα είναι πάνω από 30. Ο αριθμός των δικαιούχων διευρύνθηκε από τη στιγμή που δεν υπάρχει στο νοσοκομείο μας κλινική COVID».
Οι εργαζόμενο του Νοσοκομείου δηλώνουν αποφασισμένοι να μην αφήσουν το θέμα να ξεχαστεί και για τη στάση τους ο Πρόεδρος του Συλλόγου είπε:
«Θα ξεκινήσουμε έτσι για να βρούνε το δίκιο τους οι συνάδελφοί μας κι αν δεν γίνει κάτι μέσα από αυτούς τους οργανισμούς θα κάνουμε ότι άλλο μπορούμε για να δικαιωθούν οι συνάδελφοί μας. Δεν είμαστε εναντίον κανενός αλλά είμαστε κοντά σε αυτούς που αδικήθηκαν. Αν στη λίστα είναι κάποιοι που δεν έπρεπε να πάρουν τα χρήματα, αυτό θα το βρουν οι αρχές όταν γίνει έλεγχος. Η λίστα με τα ονόματα δεν δόθηκε στους εργαζόμενους, αλλά είναι στην ευχέρεια του Συλλόγου ώστε να δούμε αν κάποιος είναι μέσα.
Συμπερασματικά σας λέω ότι υπάρχουν μεγάλες αδικίες σε κάποιες κλινικές, δηλαδή μπήκε ένας γιατρός που πήρε το επίδομα και ήταν άλλοι τέσσερις που δεν το πήραν αν και έκαναν την ίδια δουλειά. Το ίδιο και με εργαζομένους στην καθαριότητα. Ο νόμος δεν κάνει διακρίσεις αν είναι μόνιμοι υπάλληλοι ή αν είναι επικουρικοί, ούτε αν πρόκειται για εξωτερικό συνεργείο. Είναι το άρθρο 49 του ΦΕΚ 4690 που λέει πως όποιος εργάζεται στα νοσοκομεία με συγκεκριμένες ειδικότητες και τμήματα, τότε δικαιούνται του επιδόματος.
Θα δούμε αν θα δικαιωθούμε στο τέλος».
Για την μέχρι τώρα συμπεριφορά του Διοικητή του Νοσοκομείου ο πρόεδρος του Συλλόγου ανέφερε: «Αυτό ήταν μεγάλο ατόπημα από την πλευρά του Διοικητή και το γνωρίζει και ο ίδιος. Οι πρακτικές αυτές τον εκθέτουν. Δεν έκανε το αυτονόητο, δηλαδή να καλέσει τους φορείς του νοσοκομείου, το Διοικητικό συμβούλιο και το Σωματείο των εργαζομένων, καθώς εμείς είχαμε προτάσεις και λύσεις. Με την αποδοχή των εργαζομένων θα μπορούσε να δοθεί το ποσό και να είναι μικρότερο για τον καθέναν, αφού έμπαινε σε ένα κοινό ταμείο. Έτσι θα είμαστε όλοι ευχαριστημένοι. Τώρα υπάρχουν παράπονα από γιατρούς και από νοσηλευτές.
Όμως δυστυχώς ουδέποτε ζητήθηκε η γνώμη μας ούτε σήκωσε κάποιος το τηλέφωνο να μας μιλήσει, νομίζω πως τόσα χρόνια έχουμε δείξει ότι μπορούμε να βοηθήσουμε για να βρεθεί μία δίκαιη λύση. Όχι για να καταγγείλουμε αλλά για να βοηθήσουμε».
Της Αγγελικής Ξενόφου